maanantai 24. syyskuuta 2012

Rotermanni Kvartal

EDIT 13.10.2014 - Ajankohtaisemman postauksen Rotermannista löydät täältä.


Yksi lempparipaikoistani Tallinnassa on ehdottomasti Rotermanni Kvartal. Kyseessä on siis hiljattain pystyyn noussut kortteli, jossa on ykstyisasuntojen lisäksi kauppoja, ravintoloita, kauneushoitoloita, jne.Rotermannissa voisi käydä vaikka ihan vain ihastelemassa tuollaista modernia arkkitehtuuria. Itselleni suurin syy Rotermanni-keikoille on kuitenkin shoppailu. Omat ehdotommat suosikkikauppani kun ovat juurikin siellä:Pyhä kolminaisuuteni suorastaan, heh. Näitä kauppoja ei Suomesta löydy, eipä kai muuten Ruotsistakaan. Go Eesti ;) Näiden lisäksi Rotermannilta löytyy ainakin myös GUESS.

Shoppailun lisäksi Rotermannilla voi syödä kaupungin parasta sushia Sushi House:issa. Viihtyisä ravintola, josta saa myös take-outina kaikki annokset. Tarviiko edes sanoa, että sushit ovat ihan järkkyttävän hyviä. Eikä niitä olla tosiaankaan hinnalla pilattu - 6kpl kurkkumakeja 1.90€..!!


Jos Tallinnassa haluaa käydä tapaksilla, kannattaa suunnata Rotermannin Alter Egoon. Kerran olen siellä syönyt, eikä niiden kampasimpukoiden ja kanatikkujen ansiosta varmastikaan viimeiseksi jäänyt. Tapaksien hinnat pyörivät muistaakseni 4-12 euron välillä. Menulla on toki muutakin kuin tapaksia.Rotermannin ravintolat eivät missään nimessä rajoitu näihin, päätinpä vain esitellä kahta suosikkiani. Korttelista löytää jos minkämoista kahvilaa, pizzapaikkaa, samppanjabaaria.. Ravintoloissa syömisen lisäksi Rotermannilta saa myös ostettua ruokaa. Esimerkiksi Viron Fazeria, elikkä Kalevia. Pidän Kalevista paljonkin, mutta pakko myöntää ettei se kyllä Fazeria voita sitten millään... Joka tapauksessa putiikki on käymisen arvoinen!


Korttelista löytää yhden putiikin, jonka takia sanonta "to die for" on ihan varmasti keksitty.... Nimittäin Juustupood! Sen verran paratiisi tuo pikku kauppa, että olisi voinut toimia ihan yksinomaisesti syynä muuttooni tänne, haha ;) Minulla onkin tästä kaupasta niin paljon kerrottavaa, että siitä tulossa pian ihan omaa postausta.


Jos itse olisin lähdössä Tallinnan päiväristeilylle, kävisin ehdottomasti Rotermannissa, on se niin erilainen kun mitään mitä Suomessa on. Ja tyhjin käsin en ole useinkaan sieltä lähtenyt...


6 kommenttia:

 1. Mä ölen vastannut aika moneen juttuusi, mutta en saa niitä meneen läpi. Yks tohelo mummisi!

  VastaaPoista
 2. Olen yrittänyt vastatamoneenjuttuusi, mutta eivät mene läpi

  VastaaPoista
 3. Olen yrittänyt vasta moneen juttuusi,mutta ei mene lä
  pi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww ihana, nyt ainakin tuli nämä läpi! :) Kyllä se siitä, yritä vaan sinnikkäästi jatkossakin :)

   Poista
 4. Moikka! Oon menossa pian Tallinnaan ja aattelin käydä juuri kyseisessä paikassa. Osaatko neuvoa miten tuonne pääsisi helpoiten satamasta A-terminaalista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Kävellen, ehdottomasti. Alle 10 min matka, ja perille löytää todella helposti, voit vaikka vähäsen katsoa kävelyreittiä Google Mapsistä etukäteen. Kaikilla laivoilla jaetaan jonkun sortin Tallinnan karttoja, joten laivareissustakin voi käyttää aikaa reitin suunnitteluun :)

   Poista