maanantai 13. toukokuuta 2013

SfääRin brunssi


Muutama viikko sitten kävimme kavereideni kanssa brunssilla SfääRissä. Ravintola on viikon jokaisena päivänä auki useammankin tunnin, mutta tätä brunssia tarjoillaan vain lauantaisin ja sunnuntaisin klo. 12-15. Tykkäsin kyllä sunnuntaiaamumme brunssista, mutta itselleni hieman epätavallisesta syystä. Ruoka ei niinkään hätkähdättänyt minua, mutta itse ravintola oli niin tunnelmallinen ja persoonallisesti sisustettu, että menen ehdottomasti takaisin ihan vain sen takia!


SfääRin brunssissa ei ole kyse mistään buffettiaamiaisesta, vaan jokainen tilaa haluamansa annoksen pöytään. Tarjolla on mm. omelettia, sandwichejä, lettuja ja myslia, ja annoksien hinnat ovat n. 3-5€. Itse tykkään tästä systeemistä, ihan vain siitä syystä ettei tule syötyä liikaa. Toisaalta minua vähän häiritsee voiko tätä systeemiä edes kutsua brunssiksi, sillä mitä eroa tällä on tavalliseen aamiaiseen? :D haha


Meidän seurueessa ei kukaan tyytynyt vain yhteen annokseen, vaan kaikkien oli saatava yksi suolainen ja yksi makea. :) Tämä toimi kuitenkin varsin hyvin, sillä annokset eivät olleet kovinkaan isoja eivätkä liian hintaviakaan. Mutta kun ruoka ei ollut kallista, niin juomat sitten senkin edestä.. Tuo tuorepuristettu greippi-appelsiini mehuni oli kyllä todella hyvää, mutta hintaa oli 4€, joka vähän kirpaisee näillä Tallinnan mittapuilla. Mutta kaipa tuohon varaa kuitenkin on jos ei ihan joka viikko brunsseilla käy ;)


Ruoaksi otin croissantin ja lettuja. Croissant oli itse leivottua, ihanan lämmintä ja pehmeää. Annos oli kuitenkin mielestäni vähän tylsä, olisin kaivannut croisantilleni jotain lisukkeita. Ja letut olivat pienoinen pettymys, sillä odotin amerikkalaistyylisiä "pancakesejä", joita rakastan. Siksipä valitsinkin lisukkeeksi vaahterasiirappia, mutta paremmin näistä tietävänä olisin ehdottomasti ottanut toisen vaihtoehdon, eli hilloa. Kysymällä olisi toki selvinnyt tämä ja eipä noissakaan sinänsä mitään valittamista ollut :)


Kuten jo mainitsinkin, parasta tässä ravintolassa oli ehdottomasti sisustus. Ravintolan katto oli korkealla, seinät vaaleat ja ikkunat isot, joten tila oli ihanan valoisa. Sisustus oli jännällä tavalla saman aikasesti skandinaavialaisen minimalistinen, mutta yksytyiskohtainen ja koristeinen. Kaiken kaikkiaan yleisilme oli todella freessi!


Itse kiinnitin paljon huomiota ykstyiskohtiin, joista päällimmäisinä jäi mieleen seinälle liimatut postikortit ja kattoon ripustetut origami -joutsenet. Kävi mielessä väsäillä omaankin kämppään samanlaiset sisustuselementit :)


SfääR ei muuten ole pelkästään ravintola, vaan liiketila on jaettu puolesta välistä vaatekaupaksi, ja väliin mahtui vielä viinihyllykkökin. Vaatepuolella myydään miesten ja naisten vaatteita (mm. Acnea, Cheap Mondaytä, Canada Goose'ia, Levi'siä..) sekä asusteita, vihkoja ja tarroja, termoskuppeja, viinilaseja ja muuta kivaa sälää.


SfääR löytyy Tallinnan keskustan tuntumasta, Rotermanni kvartalin laitamista osoitteesta Mere puiestee 6 E. Kuten jo sanoinkin, tykkäsin todella tästä raikkaasta ravintolakonseptista ja meinaan ehdottomasti tulla toistekin, mutta varmaankin lounaalle tai dinnerille. Olen nyt testannut kaksi brunssia, jotka eivät kumpikaan oikein vakuuttaneet (ensimmäisen tuomio löytyy täältä). Olen kuitenkin ottanut asiakseni löytää lempparibrunssin täältä kotikaupungista, joten nyt kysyn että onko teillä brunssivinkkejä Tallinnaan? Kokeilulistallani on seuraavaavaksi muutoin Kadriorgin puistossa sijaitseva NOP, jonka luomubrunssista olen kuullut hyvää. 


Nyt soi: Damien Rice - Cannonball 

12 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu!
    http://sallaaaaasd.blogspot.fi/2013/05/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Heips taas häiriköin näissä tallinnan asunto asioissa mutta mitä mieltä olet paljon asunnosta voisi aivan keskustassa maksaa? Saako alta viiden sadan? Tuntuu monet olevan niin kalliita... Ja onko foorum talo hyvä sijainti aika viru keskuksen ja rottermanin kulmallahan se olisi. Siinäkin usein kämppiä tarjolla! Tykkään niin blogistasi jännityksellä odotan kun itse sinne pääsee muuttamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih kiitos kehuista ja jos kysymyksiä on niin antaa palaa vaan, vastaan enemmän kuin mielelläni:) Keskustasta voi hyvinkin saada kämpän alle 500€/kk vuokralla, tähän tähtäsin itsekin näin opiskelijana ja hyvä kämppä löytyikin. Forum-talo on kaikin puolin todella hyvä sijainti, sinne voisin todella mielelläni itsekin muuttaa! Itse etsin (ja löysin!) asuntoni city24.ee -sivuston avulla, suosittelen jollet ole jo kokeillut. Onnea etsintöihin ja jos tulee mitään kysyttävää niin täällä taas yritän parhaani mukaan vastailla!:)

      Poista
  3. Ja juttu jatkuu vielä hehe..... Itse haluaisin asunnon aivan keskustasta mutta kouluni TUT sijaitsee kaukana sieltä. Kumman siis itse nostaisit tärkeämmäksi asunnon sijainti lähellä keskustaa vai lähellä koulua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse valitsisin asuinpaikkani keskustasta mieluummin kuin läheltä TUT:tä, vaikka olisinkin siellä koulussa.. Tallinnan asukkaille on ilmainen julkinen liikenne, ja busseja/ratikoita menee varmastikin hyvin sinne päin niihin aikoihin kun haluat kouluun ja sieltä pois. Hankalampaa olisi esimerkiksi viikonloppuiltaisin päästä kotiin jos siellä päin asuisit. :)

      Poista
    2. Ja on muitakin hyviä alueita kun keskusta tai Mustamäe ;D Ite asun Rocca al maren vieressä, mä niiiin tykkään tästä. Kaikki palvelut on tietty vieressä, mutta myös luontoa on enemmän esillä kun keskustassa. Mustamäellä on kans aika paljon vanhoja taloja, jotka ei välttämättä suomalaiselle kelpaa^^ Riippuu tietty mistä ite tykkää :) Mullakin on tulevaan (toivottavasti) kouluun täältä matkaa, mut autolla pääsee :) (hyödynnän siis tosi hyvin tätä ilmasta joukkoliikennettä..)

      Poista
    3. Jep - olet ihan oikeassa, asuinpaikkaa valitessa kannattaa itse miettiä mitkä jutut on tärkeimpiä. Rocca al Mare on ihanaa luontoisaa aluetta, mutta jos ei ole mahdollisuutta pitää autoa niin saattaa liikkuminen kouluun, keskustaan ja erityisesti iltamenoihin olla hieman hankalaa. Mua välillä harmittaa luonnon puute täällä Talsun keskustassa, varsinkin kun olen tottunut luonnonrikkaaseen Espooseen. Mutta haluan kuitenkin asua keskustassa, sillä rakastan sitä että kaikki on lähellä ja kaikialle minne menen kestää korkeintaan 20min kävellä. Mutta tosi kiva kuulla, että viihdyt siellä "länsi"-Tallinnassa! :)

      Poista
    4. Meidän tuleva (toivottavasti edelleen;D) koulu ei oo keskustassa, joten sekin oli yks tekijä ettei kauheesti ollut väliä mistä luukku löytyy :) Ilman autoa tosin kulku olis täältä hankalaa, oot oikeessa siinä, joutuis vaihtamaan bussia keskustassa kouluun mennessä, kestäis liian kauan! Tallinna on onneks sen verran pieni, ettei kivoille luontoalueille oo pitkä matka edes keskustasta ;)
      Aiotko sä mennä Suomeen kesätöihin vai ootko Tallinnassa kesän? :)

      Poista
    5. Joo onneks ei tarvitse pitkälle lähteä niin on jo taas luonnon helmassa ;) Olen menossa Suomeen kesätöihin, mutta toivottavasti tulee käytyä Tallinnassa silloin tällöin! Peukut pystyssä, että pääset haluamaasi kouluun!!

      Poista
  4. Osaisitko suositella hyvää brunssi/aamupalapaikkaa, joka aukeaisi sunnuntaisin jo klo 10?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Lemppari aamiaispaikkana tällä hetkellä on Vanhan kaupungin ytimessö osoitteessa Vene 1 sijaitseva Reval Cafe. Kahvila aukeaa jo klo 8, ja aamiaista tarjoillaan arkisin klo 13 ja viikonloppuisin klo 15 asti. Reval Cafe on siis ketjukahvila, mutta ruoka on siitä huolimatta todella hyvää ja tuo Veneellä oleva kahvila on aivan ihana sisustukseltaan ja tunnelmaltaan, joten sitä suosittelisin :) Tässä nettisivu, näyttää tosin valitettavasti olevan ainoastaan viron kielellä.. http://www.revalcafe.ee/kohvikud/vene/

      Poista