tiistai 25. marraskuuta 2014

Den Haag


Marraskuun alussa irtiottoa arkeen tarjosi Hollanti ja Haagin reissu. Olen lyhyen elämäni aikana tavannut yllättävän monta Haagissa asunutta tai sieltä kotoisin olevaa ihmistä, mutten ole siitäkään huolimatta uhrannut kaupungille kovin montaa ajatusta. En olisi varmasti nytkään keksinyt kaupunkiin matkustaa, ellei ihana Emma olisi siellä viettämässä Erasmus-lukukauttaan.


Haagista tuli ensimmäisenä mieleen YK, NATO ja vastaavat kansainväliset järjestöt. Ja ne myös  tuntuivat olevan vahva osa Haagin kaupunki-fiilistä. Tärkeitä hallinnollisia rakennuksia oli melkein joka kulman takana. Haagista tuli mieleeni itseasiassa Skotlannin Aberdeen. Molemmissa on iso ranta ja paljon harmaita rakennuksia. Ja opiskelevia tuttaviani.


Aikamme kului rannalla ja kaupungilla käppäillen, ravintoloissa syöden, ja itsekin teimme ruokaa Emman asuntolan keittiössä. Sain myös ilon tavata Emman ystäviä, jotka tutustutimme Vana Tallinna -shotteihin ennen klubille lähtöä.


Taidetta kävimme ihailemassa Haagin rannalla ja Gemeentenin museossa. Gemeenteniä kiertelimme muutaman tunnin, välillä yksinämme ja välillä yhdessä hassuimmille töille nauraen. Gemeentessä oli useampi näyttely ja suuri peruskokoelma. Tykkäsimme molemmat todella paljon.


Haagin parhaaksi kahvilaksi nousi Hometown Coffee. Hollannissa sai useammassa kahvilassa keksin tai suklaakonvehdin sijasta pienen kakkupalan kahvin kylkijäisenä. Hauska idea, mielestäni.


Kiitos Emmalle ihanasta lomasta. <3 Hänkin kirjoitti postauksen vierailuistani, sen voi halutessaan lukea täältä.


Nyt soi: Dry The River - Bible Belt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti