tiistai 7. heinäkuuta 2015

1Home

Kun muutin Tallinnaan syksyllä 2012, kävimme asuntonäytöissä äitini kanssa niin, että jalat rakkuloituivat ja me turhaannuimme toisiimme. Tämä ei ollut siksi, etteikö sopivaa asuntoa olisi löytynyt. Päinvastoin! Olisin voinut muuttaa mihin tahansa käymistämme asunnoista - kaikki olivat tilavia kaksioita, keskeisillä sijainnilla, heti vapaina ja alle 500 euron kuukausivuokralla.



Päädyin 48 neliöiseen kaksioon, jossa oli moderni keittiö, kauniit kalusteet, pesukone ja uuni, riippukeinu, autopaikka ja varasto, enkä maksanut vuokraa juuri mitään. Tallinna on tunnettu tällaisista edullisista "luksus-opiskelijabokseista", mutta valitettavasti asuntomarkkinat ovat muuttumassa. Viime syksyllä kävin katsomassa kaverini kanssa hänelle yksiötä. Yksiö sijaitsi oman kämppäni välittömässä läheisyydessä, oli puolta pienempi ja suunnilleen samanhintainen. Asunnonomistaja pyysi kaveriani jättämään itsestään tietoja - asuntoa oli nimittäin käynyt katsomassa satakunta pontentiaalista vuokralaista.



Tallinnan asuntomarkkinat ovat muuttuneet merkittävästi tässä kolmen vuoden aikana, eikä sopivan löytäminen ole enää yhtä helppoa kuin mitä se on joskus ollut. Syksyllä tänne muuttavat varmasti mietiskelevät erilaisia vaihtoehtoja ja nyt vinkkaisin teille Tallinnan ainoasta yliopisto-opiskelijoille tarkoitetusta asunnonvälitysfrimasta. 1Home!



Homma toimii niin, että asumispaikkaa vailla olevat opiskelijat jättävät yhetystietonsa 1Home:n sivuille, ja 1Home:n porukka ottaa kiinnostuneihin yhteyttä. Yritys on suomalaisomisteinen, ja koko henkiläkunta englannintaitoista porukkaa. Kielimuuria ei siis tarvitse pelätä! 1Home välittää täysin remontoituja soluasuntoja, yksiöitä ja kaksioita, joita tulee lisää viikoittain. Asunnot sijaitsevat Tallinnan keskustassa ja yliopistoja lähellä, ja vuokraa maksetaan 150 - 300 € kuukaudessa. Parasta on, ettei 1Home peri vuokralaiselta välityspalkkiota.

Yhteistyössä 1Home:n kanssa suosittelen kaikkia tänne muuttavia opiskelijoita tsekkaamaan 1Home:n nettisivut: https://1home.ee



Onnea uuden kodin metsästykseen!

♫ Ellie Goulding - Lights

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti