Lukaisin läpi viimeiset postaukseni, ja huomasin pienen jatkumon… "kämppä on kuin hullunmylly, venaan pizzatilausta, söin päivälliseksi suklaata, en jaksanut urheilla, viimeiset 10 ateriaa olen syönyt ravintoloissa, tuli biletettyä omienkien valmistujaisten edestä"… ja sitä rataa. Blogi on siis antanut vähän vääränlaista kuvaa elämäntyylistäni, sillä olen mielestäni perusterveellinen ihminen (jopa perusterveellinen+!). Nyt haluankin todistaa, etten aina vaan riehu tai syö pelkkää pizzaa. Syön oikeastaan suurimman osan ajasta melko hyvin, ja osaan jopa herkutellakin terveellisesti.
Tein esimerkiksi superihanaa raakakakkua vähän aikaa sitten. Kakku on kolmikerroksinen: rapea mantelipohja, suklainen välikerros ja päällimmäisenä kirpeä puolukkakerros. Kakku on ihana kombo kirpeää ja makeaa, ja jopa raakaruokaan skeptisesti suhtautuvat ystäväni söivät kakkua hyvin mielin. Tässä siis jakoon resepti, joka löytyi Olivia -lehden ruokablogista. Nyt on kyseessä aika monivaiheinen leipomisprojekti - mutta mikäs siinä, jos on vaikka sadepäivä ja tylsää ja tykkää puuhastella keittiössä.
SUKLAINEN PUOLUKKA-RAAKAKAKKU
POHJA
TARVITSET:
2 dl cashew-pähkinöitä
1 dl manteleita
1/2 dl kookosjauhoja
3 rkl raakakaakaojauhetta (oma käyttämäni ei tainnut olla mitään raaka-versiota - mutta jostain ekokaupasta ostettua kuitenkin)
1 dl taateleita
2 rkl agave-siirappia (tai hunajaa)
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (raw-uskottavuuteni kärsii tässäkin kohtaa… ei täältä Eestimaalta löydy kuin tavallista kookosöljyä)
1/4 tl ruususuolaa
OHJE:
1. Lisää kaikki ainekset kookosöljyä lukuunottamatta monitoimikoneeseen. Aja murumaiseksi seokseksi. Älä sauvasekoita. Sauvasekoitin ei tykkää. Se menee siitä rikki. Terveisin rikkinäisen sauvasekoittimen omistaja.
2. Sulata kookosöljy vesihauteessa, sekoita pähkinä-taatelimuruun lusikalla.
3. Painele pohjataikina leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan. Siirrä kakkupohjasi jääkaappiin.
SUKLAAKERROS
TARVITSET:
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 avokado
1/2 banaani
6 rkl raakakaakaojauhetta
4 rkl agave-siirappia
ripaus ruususuolaa
OHJE:
1. Sulata kookosöljy vesihauteessa.
2. Soseuta avokado ja banaani sauvasekoittimella. Ellei se mennyt pohja-vaiheessa mäsäksi. Haarukalla muussaaminen toimi ihan hyvin sekin.
3. Sekoita avokado-banaani-seokseen kaakao ja siirappi.
4. Lisää jäähtynyt kookosöljy joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Mausta ruususuolalla.
5. Kaada suklaatäyte kakkupohjan päälle, peitä kelmulla. Siirrä kakku jääkaappiin.
PUOLUKKAKERROS
TARVITSET:
3 dl puolukoita
1/2 dl kaakaovoita
5 rkl agave-siirappia
1/2 dl vaniljaa (jos kaakaojauhe- tai kookosöljy-fibani eivät vielä häirinneet, niin suurimpia raakafanaatikkoja viimeistään tämä..käytin nimittäin tavallista vaniljasokeria. sori)
OHJE:
1. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
2. Soseuta puolukat. Välineellä ei niin väliä, ellei ole pakkomielteitä supersileitä koostumuksia kohtaan. Täällä puolukat soseutuivat tällä kertaa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon loput ainekset, sekoita.
3. Levitä puolukkatäyte suklaatäytteen päälle. Anna kakun kovettua jääkaapissa parisen tuntia.
Raakakakku lähtee helposti vuoasta irti, ja näin ollen sen saa vaivatta siirrettyä jollekin kauniimmalle tarjoiluastialle. Itse koristelin toortortin vielä kokonaisilla puolukoilla, mulperi-marjoilla ja mintunlehdillä. Maku ja ulkonäkö olivat siis harvinaisen kohdillaan. Raakakokkailu on kivaa, kannattaa kokeilla :)
Nyt soi: Ellie Goulding - Tessellate
Ihana kaakku! Harmi, kun missasin sen :( Paree ois tehä uudestikin tollanen, kun sulla on kaikki hifistelyaineksetkin jo valmiiks!
VastaaPoista<3: Sal
No älä, kaappi täynnä kaikkea kummallista. Hei voitais pitää kakkukestit ensi viikolla jos oot täällä! :) musi
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Poistait like it raw ... when it comes to cakes ;). du kommer att älska kokko!
VastaaPoistaÅhh är så taggad för kokko därför att du ha hehkuttaa det så mycket!! :) på Augusti ska vi dit! xx
Poista