keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Arcticmedia - Wildlife Safaris in Finland

Huomenta kaikille ja terkut Kainuusta! :)


Voin sanoa tehneeni toissapäivänä jotain, mitä en ole koskaan ennen tehnyt enkä ehkä ihan heti lähtisi uudestaankaan tekemään. Valvoin lähes koko yön tuossa alla näkyvässä luksuskämpässä koittaen bongata karhuja ja muita luonnon eläviä.


Toissapäivänä lähdimme siis vanhempieni, pikkuveljeni ja kahden perhetuttumme kanssa Arcticmedian järkkäämälle luontosafarille, toivoissamme nähdä karhuja niiden luonnollisessa ympäristössään.


Lähdimme iltapäivästä liikkelle, ja tapasimme oppaamme heidän kodissaan. Ruokailimme ja oppaat kertoivat meille kaiken tarpeellisen selviytyäksemme yöstämme villissä luonnossa. Eväiden valmistuksen jälkeen auto starttasi kohti rajavyöhykettä, jonne oli tarkoitus asettaa leirimme.


Mökki oli nimenomaan suunniteltu eläinten kuvaamiseen. Ystävämme lainasivat kameroihinsa objektiiveja ja muita kuvausta helpottavia härpäkkeitä, ja onnistuivat yön läpi nappaamaan todella upeita kuvia eläimistä. En malta odottaa näkeväni lopputuloksia! :)


Ennen lähtöään yksi oppaistamme jätti tönömme edustalle kaksi sian raatoa ja useita lohikimpaleita houkutellakseen karhut mahdollisimman lähelle. Työnsä tehtyään opas lähti ja me jäimme aivan yksiksemme keskelle metsää huteraan hökkeliimme jonnekin Suomen ja Venäjän välimaastolle...vähän jännitti;)

Aluksi lohista ei kiinnostunut kuin lokit ja korpit, ja minä jo stressasin ettei karhuille jäisi mitään syötävää. Onneksi hätään saapui neljä merikotkaa, jotka ajoivat pienemmät linnut pois ;) Näimme aiemmin myös kaksi kurkea, ja en kyllä koskaan ole nähnyt yhtä hienoja lintuja vapaina ja vieläpä Suomessa.Mökissä piti olla mahdollisimman hiljaa, mikä tuotti esim minulle ja äidilleni hieman hankaluuksia. Kun karhuja tai edes niitä merikotkia jännempiä elukoita ei muutamiin tunteihin näkynyt, menomme meni hieman levottomaksi ja kikattelimme pää tyynyihin haudattuina. :D


Odotus kuitenkin palkittiin. Karhuja näkyi kaiken kaikkiaan kahdeksan, ja yksi susikin vilahti tapahtumapaikalla. Se oli aivan uskomatonta. Ainahan sitä on tiennyt, että noita petoja on ihan kotikaupunkini Espoon Nuuksiossakin, mutta nyt sen vasta kunnolla tajusi, kun ne olivat siinä aivan edessäsi..Minähän tunnetusti pelkään kuollakseni kaikenlaisia eläimiä, joten aluksi minua hieman jännitti, että uskallanko tehdä mökissämme mitään muuta kuin piileksiä sängyn alla. Todellisuudessa tunsin oloni tuolla paljon turvallisemmaksi kuin vaikkapa naapurin vihaiseen koiraan törmätessäni taikka jätskipuikkoa syödessäni Helsingin kauppatorilla.


Vaikka olikin aika rankkaa viettää yö valvoen kuuden ihmisen voimin pienessä kopperossa, oli se loppujen lopuksi täysin sen arvoista. Suosittelisin kaikkia kokeilemaan tällaista edes kerran elämässään, oli se sen verran hienoa nähdä oikeaa luontoa näin läheltä.


Nyt soi: Biffy Clyro - Bubbles

4 kommenttia:

 1. oijjooii toi näyttää iha sairaan siiistiltä !!

  VastaaPoista
 2. Mitä, en oo ees tiennyt et tollasii järkätään! :D haluunhaluunhaluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei mekään näistä kovin tietoisia oltu.. Onneksi äidin työkaveri osasi vinkata!;) Ja suosittelen, tää oli upea kokemus :)

   Poista