tiistai 24. joulukuuta 2013

Ligi jõulu

Moikkamoi, täällä ollaan eilen iltapäivällä saavuttu koti-Suomeen joulunviettoa varten. Olen nähnyt perhettä ja sukulaisia, perhetuttuja ja ystviä, ehtinyt syödä jouluherkkuja ja paketoida kasan lahjoja.  Huomenna koittaakin jo jouluaatto, jota vietän perheeni ja isovanhempieni kesken täällä kotonamme Espoossa. Valkoista joulua ei enää kannata odottaa, mutta kyllä tästä ilman luntakin saadaan ihana joulu aikaiseksi. Hauskaa joulunodotusta kaikille :)


Kuhaburgeri avokadohummuksella ja itsetehdyillä ranskalaisilla.

Euroopan kaunein joulutori. Tuolla samalla paikalla on ollut aina joulun aikaan koristeltu kuusi vuodesta 1447 asti.

Vanhan kaupungin luistelukenttä on ollut talven lempparipaikkojani täällä Tallinnassa!

Aamiaisella Kompressorissa virolainen ystäväni kysyi minulta pidänkö kalista. En edes tiennyt mitä se oli, joten hän sanoi tilaavansa minulle tämän "virolaisen coca-colan". Kali maistui loppujen lopuksi jonkinlaiselta kotikaljan ja kokiksen risteytysjuomalta, mutta ihan hyvää se mielestäni oli. Jos joku haluaa maistaa jotakin virolaista Tallinnan reissullaan, niin pitäkääpä kali mielessänne :) 

Balettia tutor-kollegani Romilin kanssa perjantain pikkujouluissa.  

Nyt soi: Vaiko Eplik ja Eliit - Samal Ajal Veel All

4 kommenttia:

 1. Onko tää Kali samantyylistä kuin Suomessakin myytävä ruotsalainen julmust-juoma? Kuvauksen perusteella kuulosti vähän samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Enpäs ole kuullutkaan julmustista, joten nyt on paha sanoa. Mutta mahdollisesti, jos kuvauksetkin kerta täsmäävät.. :-)

   Poista
 2. Hei!
  Yritin googlailla brunssipaikkaa Tallinnasta ja törmäsin blogiisi. :-)
  Osaatko suositella ravintolaa jossa tarjotaan myöhäistä aamiaista/brunssia Tallinnassa? Kyseessä olisi lauantaipäivä ja hotellimme sijaitsee vanhassa kaupungissa.
  Kiitos paljon jo etukäteen!

  VastaaPoista
 3. Moikka! Mitään suosittelemisen arvoista brunssia en ole vielä itse päässyt tässä kaupungissa kokemaan, joten valitettavasti nyt ei liikuta ihan minun vahvuusalueillani, mitä tulee tallinnavinkkeihin. Muutamasta lupaavasta brunssiehdokas ehdinkin jo kirjoitella tässä postauksessa: http://anninaintallinna.blogspot.com/2013/09/tln-to-do-29092013.html

  Mutta Noble on ainakin talven ajan suljettu ja Sesoonissa brunssia tarjoillaan näköjään vain sunnuntaisin :(

  Lemppari aamiaispaikkani tällä hetkellä on ehdottomasti Kadriorgissa sijaitsevat Gourmet Coffee ja NOP, joista saa erilaisia aamiaisvaihtoehtoja pitkälle iltapäivään. Vaikka Kadriorg onkin pikkuisen matkan päässä vanhasta kaupungista, niin suosittelen noita siltikin. Kadriorg on muutenkin näkemisen arvoinen paikka, ja aamiaisreissuun voi vaikka sisälyttää museokäynnin KUMUssa, Kadriorgin taidemuoseossa, taikka A.H. Tammsaaren museossa.

  Gourmet Coffee: https://www.facebook.com/GourmetCoffee.ee?sk=info
  NOP: http://anninaintallinna.blogspot.com/2013/08/nop.html

  Vanhassa kaupungissa taas lupaavimman oloinen aamiaispaikka on mielestäni Till & Kummel, josta saa aamiaista koko päivän. Kirjoittelin raflasta tässä postauksessa: http://anninaintallinna.blogspot.com/2013/07/till-kummel.html

  Toivottavasti tästä oli jotakin apua ja hauskaa Tallinnan reissua.:)

  VastaaPoista