keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Aasta 2014

Tammikuu


Vuosi 2014 otettiin vastaan ystäväporukan kanssa Tallinnassa. Ilotulitteet räjähtelivät ja shampanjapullot poksahtelivat juoksennellessamme ympäri vanhaa kaupunkia. Muutoin tammikuu oli stressaava ja kiireinen, mutta kummibro ja hänen 10 kaveriansa tulivat piristysreissulle Tallinnaan ja pääsin ihailemaan Jennyn ensimmäistä valokuvanäyttelyä Tuusulaan. Tammikuun lopusta lähdin Balille rakkaan Julien kanssa syömään vegeruokaa ja suojaantumaan monsuuneilta. Reissusta on jäänyt parhaiten mieleen Ubudin riisipellot.


Helmikuu


Balilta toin tuliaisena bakteeri-infektion, minkä takia jäin Suomeen kahdeksi viikoksi parantelemaan itseäni. Olisin jo kovasti halunnut takaisin tekemisieni pariin Tallinnaan, mutta toisaalta teki hyvää olla kaksi viikkoa paikoillaan. Katsoin Sotshin olympialaisia ja kiertelin kauniita kotiseutujani. Esittelin ranskalaisille vaihto-oppilaille Helsinkiä ja olin katsomassa pikkuveljeni vanhojen tansseja. Loppukuusta pääsin vihdoin takaisin Tallinnaan, ja kuun viimeisenä päivänä vietimme Lindseyn barn dance -teemaisia synttäreitä.


Maaliskuu


Maaliskuussa teemasynttärit jatkuivat Emman meri-teemaisilla pippaloilla. Olin mukana photoshootissa ja ensimmäiset Spotted by Locals -postaukseni julkaistiin. Maaliskuussa lähdin viikoksi Skotlantiin, ja näin vanhoja ystäviä Edinburghissa, Glasgow'ssa ja isoveljeäni Aberdeenissa. Isoveljeni haki heidän yliopistonsa Sports Presidentiksi, ja parasta Skotlannin reissussa oli ehdottomasti päästä mukaan siihen liittyvään kampanjointiin.


Huhtikuu


Jos kuva-arkistoihini on uskomista, viime huhtikuussa nautittiin fantastisista kevätsäistä. Äitini, pikkuserkkuni ja hänen äitinsä tulivat Tallinnaan pääsiäiseksi, jolloin istuskelimme terassilla t-paidoissa. Grillikausikin avattiin tässä kuussa Stroomin rannalla parhaalla tutor-porukallamme. Huhtikuussa lähdimme Emman kanssa viikonlopuksi Tarttoon, mikä oli erittäin piristävää arjen rientojen keskellä.


Toukokuu


Toukokuussa pakersin lukuvuoden viimeisten esseiden ja tenttejen parissa, mutta mukaan mahtui paljon juhlimista: äitienpäivä, YO-juhlia, läksiäisjuhlia, pikkuveljen 18-vuotissynttärit ja tietysti vappu. Kiersin kolme museota Viron museoyönä ja ajelimme go-karteilla Viimsissä Sallan ja Jurajn kanssa. Toukokuun lopussa esitimme myös ranskan ja portugalin kielisen näytelmämme, jota olimme koko kevään harjoitelleet. 


Kesäkuu


Kesäkuussa alkoi pitkään odotettu kesäloma. Seilailimme tutoreiden kanssa purjeveneellä, vietimme juhannusta Emman, Tõniksen ja Romilin kanssa Inkoossa ja lähdimme Venlan ja Johannan kanssa perinteiselle Kuopion roadtripille. Molemmat isoäitini tulivat viikon kylpylälomalle Tallinnaan, jolloin kahvittelin ja pelasin paljon Skip-Boa heidän kanssaan. Kylpyläloma huipentua mummini 80-vuotissynttäreihin, jota koko perheeni, serkkujeni perhe ja ukkini tulivat juhlistamaan ravintola Dominiciin


Heinäkuu


Heinäkuu oli ehdottomasti koko vuoden huolettimon kuukausi. Matkustin jälleen Skotlantiin, tällä kertaa juhlimaan veljeni valmistujaisia. Virossa juhlimme kavereiden kanssa laulujuhlia ja Amerikan itsenäisyyspäivää. Kävin elämäni ensimmäisillä festareilla Latvian Positivuksessa ja lähdin kahdeksi viikoksi kiertelemään Itä- ja Keski-Eurooppaa. Tämän kuukauden voisin elää koska tahansa uudestaan!


Elokuu


Euroreissuni jälkeen elämän ja kesän juhlinnot jatkuivat Tallinnassa. Kävimme myös Tartton musiikkiviikoilla Eliksen ja Kellin kanssa, ja Suomessa tuli juhlittua perhetuttuni häitä, serkkuni rippijuhlia ja vielä kertaalleen isoveljeni valmistujaisia. Elokuun lopussa lähdin isovanhempieni mökille rauhoittumaan ennen koulun alkua...


Syyskuu


Syyskuussa tanssimme Anan kanssa autoteillä Uus Maailm -kaupunginosan katufestivaaleilla, toivotin kunniavieraat tervetulleiksi seuraamaan Presidentti Obaman puhetta ja järjestimme tutoreiden kanssa lukuisia tapahtumia koulumme uusille opiskelijoille ja vaihto-oppilaille. Paras järkkäämämme tapahtuma oli ehdottomasti Tartton ja Viljandin matka.


Lokakuu


Lokakuussa matkasin Tarttoon jopa kahdesti: osallistumassa Viron Suomen-instituutin projektiin ja juhlimassa 25-vuotista ESN-järjestöä. Lokakuun kohokohta oli ensimmäisen lähetyksen tekeminen SSS-radion kanssa. Opiskelut piti myös hoitaa eivätkä työt Avonillakaan olleet loppuneet… Lokakuussa ei siis jäänyt paljon aikaa peukaloiden pyörittelyyn. 


Marraskuu


En edes osaa selittää, miten hieno kokemus Spotters Weekend 2014 Amsterdamissa oli… Minulla oli niin super hauskaa ja tutustuin niin moneen ihanaan ihmiseen, joista osasta on tullut tärkeitä ystäviä minulle. Amsterdamin jälkeen kävin moikkaamassa Emmaa Haagiin - oli tosi kiva nähdä Emman Hollannin elämää. Marraskuussa kävin myös moikkaamassa Venlaa Vaasaan, jossa näimme myös Veronica Maggion keikan. Kävimme myös One Republicin keikalla Sallan kanssa ja loppukuusta vietin syntymäpäiviäni useampaan kertaan.


Joulukuu


Joulukuussa vietin itsenäisyyspäivää amerikkalaisten kavereideni kanssa Espoossa ja sain ikävöidyn Mulanin vieraakseni Helsinkiin ja Tallinnaan. Lähdin pienelle pakomatkalle Riikaan ja vietin joulua parinkymmenen sukulaisen kanssa. Vuoden 2015 otan vastaan Lissabonissa - siitä sitten lisää ensi vuoden puolella. Kiitos kuluneesta vuodesta ja iloista uutta vuotta kaikille Annina in Tallinnan seuraajille!


Nyt soi: Melissa Horn - Sen en tid tillbaka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti