maanantai 25. helmikuuta 2013

Bagel Street Cafe ja Cupcakes STHLM

Lupasin jakaa kaksi vinkkiä tukholmalaisista ruokapaikoista, joihin tutustuin viikko sitten risteilyllämme. Kyseessä on siis keskustan Bagel Street Cafe ja söderin Cupcakes STHLM -kahvila.


Halusimme ystävieni kanssa aamiaista heti selviydyttyämme Värta-terminaalista keskustaan. Törmäsimme ihan sattumalta Kungsgatanilla Bagel Street Cafeseen, joka näytti kivalta ja ajatus bageleista ei silloin tuntunut ollenkaan hullummalta.


Näin jälkeen päin en voi muuta sanoa kun että onneksi törmäsimme juuri tähän kahvilaan! Bagel Street oli sisältä todella viihtyisä, kuten toivottavasti näistä kuvistakin näkyy. Tuntui vähän siltä, kuin olisi keskellä Tukholmaa avannut narniamaisen oven ja päätynyt New Yorkiin.

Minä valitsin kalkkunabagelin sinapilla. Voin vakuuttaa, että se oli paras mahdollinen ruoka siihen hetkeen (edellinen yö kun oli vietetty laivassa..). Täytteet olivat tuoreita ja niitä oli riittävästi. Bagel-leivässä oli paljon siemeniä ja oli jostakin tummemmasta viljasta leivottu. Hinta-laatusuhdekin oli hyvä, joten tämä bagelateria sai täydet pisteet minulta!


Bagel Streetejä on tämän Kungsgatanin pisteen lisäksi Tukholmassa vielä kolme kappaletta, ja Malmössäkin yksi. Ainakin tämä Kungsgatanin kahvila oli sisältä erittäin viihtyisä, joten jos sinne mielitte, tarkka osoite on Kungsgatan 35.

*Södermalmin kauppakeskus Skarpanissa sijaitsevasta Cupcakes STHLM:istä ostimme päivän päätteeksi kahdentoista minimuffinsin paketin evääksi laivaan. Tämä oli varsin hyvä idea, sillä laivalla tarjottava ruoka on reippaasti ylihintaista. Eipä nämä muffinsitkaan tosin mitään maailman halvimpia olleet, mutta toisin kuin laivan ruoka - aivan hintansa arvoisia. Olisimme halutessamme voineet jäädä nauttimaan cupcakesejämme itse kahvilaankin, ja ottaa siinä samassa kyytipojiksi vaikkapa kuumaa juotavaa taikka kotitekoista jäätelöä.


Cupcakes STHM:in muffinsit olivat aivan taivaallisia, vaikken totta puhuen muffinseista yleensä erityisemmin pidäkään. Muffinsit kun tuppaavat olemaan mielestäni aivan liian kuivia ja mauttomia ja jotenkin tylsiä herkkuja, jotka sitten mieluusti vaan jätän syömättä. Tämä ei tosin ollut lainkaan tilanne näiden yksilöiden kohdalla - kaikissa maistamissani mauissa oli kiinnostava juju, ja leivoksien koostumus oli todella pehmeä. Tuota tuorejuustokuorrutettakin haluan ihan erikseen hehkuttaa, sen verran hyvää se oli. Huh, tässä kirjoittaessahan iskee makean himo, miksei täällä Virossa voi olla Cupcakes Tallinnia?


Muffinsit leivotaan aina aamuisin paikan päällä, ja ovat näin ollen tuoreita ja lämpimiä. Myynnissä on melkeinpä 30 eri muffinsilajiketta, ja makutarjonta vaihtelee päivittäin. Minä maistoin tällä kertaa pekaanin, s'moresin ja red velvetin makuisia cupcakesejä, joita voin ehdottomasti suositella teillekin, jos samoja makuja sattuu olemaan tarjolla vierailupäivinänne. Me ostimme mini-kokoisia muffinseja, mutta tarjolla oli isompiakin. Itse koin tämän mini-koon hyväksi, sillä näin ollen jaksoi maistella useampaa makua, heh;)

Esittelemäni kuppila löytyy trendikkäästä Söderistä, tarkka osoite on Götgatan 78. Cupcakes STHLM:in nettisivuilta ilmeni, että myös osoitteesta St Eriksgatan 83 pitäisi löytyä vastaava kuppikakkupiste.

Nyt soi: The Qemists - Dem Na Like Me

4 kommenttia:

 1. Tuo muffinssi kauppa on niiiin paras.. Käynyt siel liian monta kertaa haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en ihmettele! Oon niin ilonen, että kaveri ties ton :)

   Poista
 2. Nam! Näyttää tosi hyville! Ihanaa että jostain saa vielä vastaleivottuja leivonnaisia, tuntuu että nykyään kaikki aina sulatetaan vaan pakkasesta... Blogissani on sulle muuten haaste :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, harmittavan usein törmää ulkona syödessään pakaste- ja einesruokiin. En käsitä:D Voi kiitos paljon! Käyn katsomassa:)

   Poista