keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Spinat lasanje

Tein viime viikolla vuoallisen pinaattilasagnea, joka onnistui hyvin, vaikka lasagnelle olennaisia aineksia puuttuikin. Olen huono kyllästymään hyviin ruokiin, vaikka söisinkin niitä joka päivä. Tätäkin "lassea" taisin syödä kolme kertaa viime viikolla, ja tänään illalla ajattelin vielä kaivaa pakastimesta viimeisetkin jämät.


Käytin tässä lasagneversiossani normaalin ricottajuuston sijasta tuore- ja raejuustoa. Aika ihmeellinen kombo, mutta se toimi, eikä ollut ollenkaan liian kuivaa. Eli tämä on hyvä hätävararesepti niile, joiden lähikaupasta oli minun omani lailla loppunut ricotta. ;)TARVITSET:
N. 9 lasagnelevyä
3 dl tomaattikastiketta
2 dl juustoraastetta
Ruukullisen pinaattia
1 dl tuorejuustoa
1dl raejuustoa
3 rkl pestoa
0.5 dl parmesaania
0.5 tl muskottipähkinää
Maustamiseen suolaa


OHJEET:
  1. Pese pinaatit. Laita ne kasariin pinen vesimäärän kanssa, ja anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Halutessasi pilko pinaatteja.
  2. Sekoita pinaatti, tuorejuusto, raejuusto, pesto, parmesaani ja muskottipähkinä kulhossa. Mausta suolalla.
  3. Laita pienen vuoan pohjalle kerros tomaattikastikketta, ja päällystä tomaattikastikekerros tarvittavalla määrällä lasagnelevyjä.
  4. Lisää jälleen kerros tomaattikastiketta, ja siihen päälle kerros pinaattikastiketta. Päällystä taas lasagnelyvyillä.
  5. Toista kohta 4.
  6.  Lisää vielä ohut kerros pinaattikastiketta, ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista 180 asteessa 40 min.
*

Olin muuten suunnitellut postaavani jotain aivan muuta tänään. Aloitan keskiviikkoisin ilmestyvän postaussarjan, joka toteutetaan videoina. Olen oikeastaan kuvannut sarjan ensimmäisen videon jo viime keskiviikkona, mutta se ei nyt vaan millään suostu toimimaan missään - YouTubet, Vimeot ja Bloggerit on kokeiltu. Taidan siis ensi keskiviikkona kuvata aivan uuden videon, joten viikon päästä sitten paljastuu mitä tämä uusi postaussarja pitää sisällään;)

Nyt soi: CFCF- Exercise 6 (December)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti