perjantai 11. tammikuuta 2013

Sibulasupp


Pääsin pitkästä aikaa kokkailemaan maanantaina Tallinnassa ollessani. Joulukuussa otin pienen riskin ja jätin jääkaappiin pussillisen sipuleita vajaa kuukaudeksi. Kannatti ottaa, sillä ne olivat kuukaudenkin jälkeen ihan hyviä. Niistä syntyi erittäin hyvä sipulikeitto.


Blogiani pidemmän aikaan seuranneet tietävät, että saan ideat kokkailuihini lähes poikkeuksetta Pinterestistä. Tällä kertaa rikoin kyllä omia rajojani ja resepti tuli aivan tavallisesta keittokirjasta. Kyseessä on muuten aivan ihana tavallinen keittokirja, Murdoch Booksin julkaisema A Little Taste of France. Kirja on pullollaan aivan ihania reseptejä ja sitäkin ihanempia kuvia. Kirjassa on myös Ranskan ruokakulttuurin kuvausta. Voin ehdottomasti suositella tätä kirjaa lahjaksi kaikille ruokafaneille, tai ihan vain omaan hyllyyn ostettavaksi! 



Ainekset (kolmelle)

3 1/2 sipulia
25g margariinia
1rkl vehnäjauhoa
1 valkosipulin kynnen
1l kanalientä
1 1/4dl valkoviiniä
1 laakerinlehden
ruukun tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
koristeluun parmesaania


Ohjeet
  • Hienonna sipulit. Laita voi kuumenemaan kasariin ja paista sipuleita 20min miedolla lämmöllä.
  • Sekoita joukkoon vehnäjauho niin, että seoksesta tulee tasaista. Murskaa valkosipulin kynsi joukkoon.
  • Sekoita kanaliemi ja viini yhteen. Kaada seosta vähitellen sipuleiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Lopuksi anna keiton kiehahtaa.
  • Ota noin puolet timjameista ja hienonna ne (säästä loput timjamit koristeluun). Lisää timjamit ja laakerinlehti keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kansi päälle, ja anna keiton seisoa levyllä kiehumatta 20min.
  • Tarjoile kuumana. Koristele annokset timjamin oksilla sekä parmesaanilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti