keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Santo Domingo

Ihanaa uutta vuotta kaikille! Meidän vuosi vaihtui Cabareten bilerannoilla lobsteria ja skumppaa nauttien koko ison perheemme kanssa!:) Miten muilla?

Toissapäivänä olimme Dominikaanisen Tasavallan pääkaupungissa Santo Domingossa! Santo Domingo on Amerikoiden vanhin kaupunki, siinä mielessä siis aika merkittävä paikka. Kun puhutaan siitä, että Christopher Columbus löysi Amerikan, hän ei suinkaan sinne mantereelle eksynyt vaan tänne Santo Domingon lähistöille. 

Cabaretesta oli ajomatkaa neljä tuntia Santo Domingoon. Vaikka autossa istuminen puudutti, oli kivaa nähdä tämä saari kokonaisuudessaan. Tämä on kyllä ihanan vihreä maa, eikä mikään tasapohjainenkaan kun vuoristoa riittää. Takastulomatka ajattiin eri reittiä, mikä oli tietysti iso plussa saadessamme nähdä eri maisemat kuin mennessämme.Perille saavuttuamme kaupunkikierros lähti käyntiin Christopher Columbuksen pojan Diego Colonin talosta, eli Columbus Alcazar'ista. Talo on rakennettu 1500-luvun alkupuolella, ja on näin ollen Amerikoiden vanhin seisova asuinrakennus. Nykyään Colonin linnoitus on museo, jossa on myös esillä euroopplaisia renesanssiajalta peräisin olevia taideteoksia, kuten tuo kuvaamani yksilö. Talo puolestaan näkyy tuossa seuravaassa kuvassa jätskikioskin takana:)


Kävimme pikaisesti Panteón Nacionalissa, joka on kaiketi rakennettu kunnioittamaan kaikkia, jotka ovat tehneet jotain kunniallista Dominikaanisen Tasavallan eteen - veteraaneja, poliitikkoja, lääkäreitä, opettajia, jne. Siellä pällisteli tämä suorastaan ihailtavan ilmeetön vartija.
  
Matka jatkui keskustaa kierrellen. Taas oli kivaa päästä vähän isompaan paikkaan - eikä tälla kertaa ihan vähääkään, sillä Santo Domingohan on kahden miljoonan asukkaan kaupunki! Vaikka nautin luonnosta ja rauhasta (Espoosta:D), olen ehdottomasti kaupunkityttö, heh.Keskustassa oli paljon taiteilijoita, jotka myivät teoksiaan kaduilla. Tuli vähän Pariisi mieleen!Mamajuana Cafe, jossa emme kuitenkaan käyneet. Oli pakko kuitenkin napata kuva, sillä mamajuana on perinteistä dominikaanilaista juomaa, joka koostuu erilaisista yrteistä ja rehuista, hunajasta, punaviinistä ja tietystikin rommista. Ostimme kaupan valmismiksiä maistettavaksi - ei ollut hyvää. Sain kuitenkin äidiltä ne mamajuana rehut joululahjaksi, joten katsotaan olisiko kotitekoinen versio parempaa. Siitä vaikka lisää sitten Tallinnasta käsin! Santo Domingon kuvatuin katu. Kyseisellä kadulla on kuvattu kohtauksia mm. God Father ja The Good Shepherd -leffoihin. Katu on kokonaisuudessaan lumoavan kaunis - meille ei vaan harmillisesti riittänyt aikaa pidempään kuvaussessioon tässä vaiheessa kierrosta. Ja en nyt kuollaksenikaan muista kadun nimeä, eikä kahden päivän googlettaminenkaan tuottanut tulosta..

Espanjalainen aukio Pikkuveljelle piti hakea Hard Rock Cafen kaupasta Santo Domingo paita tuliaisiksi. Hän kun ei kestä pitkiä automatkoja - ymmärrettäväähän tuo.Kiertelyn jälkeen menimme Amerikoiden vanhimpaan kirkkoon, joka on myös ainoa goottilaistyylinen kirkko täällä päin maailmaa (näkyy tuon Columbuksen patsaan takana). Hassua sinänsä, Keskieuroopassa kun lähes kaikki kirkot tuppaavat edustaa goottilaistyyliä.


Kirkkoon tutustumisen jälkeen hyppäsimme Coca Cola-junaan, joka vei meitä ympäri kaupunkia sekin. Kätevää, sillä näin tehden ehdimme nähdä kaupunkia laajemmin. Coca Cola-ajelun jälkeen lounastimme, mielettömän kivassa ravintolassa muuten! Vaikken tiedä Santo Domingon ravintoloista mitään, uskon tämän olevan erittäin hyvä lounaspaikka vaihtoehto keskustassa. Paikka oli ihanan viihtyisä ja täynnä taideteoksia, ruokakin oli hyvää. Kyseessä on siis Meson de Bari.Lopuksi pysähdyimme vielä Columbuksen majakalla. Itselläni meni varmaankin tekoripsi silmään, ja tämän kuvan otettua palasin bussiin vuotavine silmineni. Tämäpä jäi reissun ainoaksi vastoinkäymiseksi, joten aika onnistunut retki kokonaisuudessaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti