perjantai 15. elokuuta 2014

Euroreissu

Riian Art Nouveau -kaupunginosa

Onpas tässä taas ehtinyt tapahtua vaikka mitä tämän vajaan viikon aikana, kun olen ollut takaisin Tallinnassa. Juhlimista, kavereita, töitä, koulumme uusiin oppilaisiin tutustumista, hukkuneita avaimia, liian vähän unta ja naurun kyyneleitä. Huomenna vauhdikas meno jatkuu, kun suuntaan Suomeen häiden, valmistujaisten ja läksiäisten viettoon. Mutta, näitä juttuja ennen palataanpa vielä hetkeksi tuohon euroreissuuni… Haluan tehdä siitä pienen yhteenveto-postauksen.

Praha oli kuin real-life Disneyland

Kahden viikon Itä- ja Keski-Euroopan bussiretkeni oli kokonaisuudessaan aivan upea. Keksin idean Itä-Euroopan kiertelyyn jo silloin, kun kävi varmaksi, että viettäisin koko kesän Tallinnassa. Täältä sitä hyppää niin helposti Riian bussin kyytiin, josta sitten koko Itä-Eurooppa alkaakin jo avautua. :) Tällä kertaa jatkoin Riiasta Vilnaan, Varsovaan, Prahaan ja Wieniin. Wienistä lensin Tallinnaan. Kaikki kysyvät, joten vastaan heti. Pidin kaikista kohteista, mutta Vilna nousi yli muiden. Kauniita rakennuksia, historiaa, kulttuuria, kivoja ravintoloita ja muita kuppiloita, kauniita ihmisiä, edullista, vähän turisteja… Vilna olisi mielestäni täydellinen, jos se vaan olisi meren rannalla.

Kolmen ristin mäki on Vilnan korkein kohta

Kalliiksi tämä reissu ei käynyt, sillä maksoin kaikista majoituksista, lento- ja bussilipuista yhteensä alle 400€. Säästin jonkun verran sillä, kun nukuin kolme yötä bussissa.  Muuhun elämiseen yritin käyttää 20€ päivässä. Tämän kanssa luovutin täysin Wienissä, mutta muissa kaupungeissa pysyin kutakuinkin tavoitteessani. Rahaa meni ehdottomasti eniten ruokaan, koska tykkään syödä ulkona. Tässä olisi voinut säästää pitkän pennin helposti, mutta itseäni ei haittanut rahan kuluminen hyvään ruokaan ja viihtyisiin rafloihin. Aivan parhaita sivustoja näiden viihtyisien raflojen ja muiden ug-paikkojen löytämiseen ovat Like A Local ja tietystikin meidän Spotted By Locals.

Yksi reissun kivoimmista illoista oli WUKissa, jossa tapasin Wienin Spotted By Locals -tiimin.

Olen superonnellinen, ettei minulle sattunut matkan aikana mitään. Toisin kuin Indonesian reissulla, tällä kertaa olin jopa hankkinut matkavakuutuksen World Nomads -sivustosta. Joku vinkkasi kommenttiboksissa tuosta sivustosta, ja tämän kokemuksen perusteella se on helppo ja luotettava vaihtoehto matkavakuutuksen hankintaan meille ulkosuomalaisille. Niin, ja vakutuuksen lisäksi kannattaa aina tehdä matkustusilmoitus ulkoministeriöön, lähtisi sitä sitten mille tahansa reissulle. Ilmoituksen tekoon kuluu muutama minuutti, joten se on todellakin sen arvoista, jos vaikka sattuisi käymään jotakin. Ikinä kun ei voi tietää.

Reissun mielenkiintoisin päivä oli Varsovan kansannousun muistopäivä

Kaiken kaikkiaan minulla jäi todella kivat fiilikset tästä matkasta. Olin jokaisessa maassa vain muutaman päivän. Oli itseasiassa hieman rankkaa vaihtaa paikkaa niin usein - aina, kun oli jo pikkuisen oppinut kaupungin tapoja, piti jo lähteä seuraavaan paikkaan. Toisaalta oli hienoa huomata, miten nopeasti pääsin mukaan kaupungin fiilikseen. Matkustin yksin, mutten kertaakaan tuntenut oloani yksinäiseksi. Kiertelin kaupungilla yksin, mutta viihdyin omassa seurassani. Iltaisin ihmisiä kaivatessani sain uusia ystäviä hostelleista täysin ongelmitta. Siispä sanon: kannattaa lähteä yksin reppureissailemaan pitkin Eurooppa. Opit, näet, koet ja tunnet aivan uusia juttuja silloin.
Nyt soi: Carnival Youth - Seasons

2 kommenttia:

  1. Palaan ensi viikon lopussa Tallinnaan, ja aion heti ottaa bussin alle ja lähteä samantapaiselle reissulle! Reitti on vähän eri, mutta täytyy kiittää ideasta, en olisi heti hoksannut viettää loppulomaa näin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että sain sut innostuu! Minkä näköiselle reitille oot itse lähössä? Nauti reissusta!:)

      Poista