lauantai 9. elokuuta 2014

Wien


Moikka ja terkut taas Tallinnasta! Saavuin takaisin tänne eilen alkuillasta. Kotiinpaluu on sujunut todella mukavissa merkeissä, sillä sain kaksi ihanaa Suomi-kamua tänne viikonloppuilemaan kanssani :) Kaverit nukkuvat vielä eilisen (kohtuu railakkaan) illan jälkeen, joten minä voisin vielä kertoilla euroreissuni viimeisestä kohteesta - Wienistä!


Ensimmäisenä iltana tapasin Wienin Spotted By Localsin bloggarit. Julia oli valinnut meille todella kivan paikan illanviettoon – WUKin. WUK, eli Werkstätten und Kulturhaus, on vanha teknillinen ammattikoulu, jonka taiteilijat ovat vallanneet käyttöönsä. Siellä järjestetään bileitä ja konsertteja, sekä muita taiteellisia tapahtumia. Jos viime postauksessa kehuin Vilnan Loftasta reissun parhaaksi yökohteeksi, niin tulee WUK perässä erittäin hyvänä kakkosena. Kannattaa ehdottomasti tseakata kyseinen kulttuurikohde Wieniin matkatessa. Ylempi ja alempi kuva ovat molemmat siellä otettuja.


Torstaiaamusta lähdin kiertelemään Stadtparkin puistoa, jossa pukumiehet istuskelivat business-piknikeillä ja lapset säikyttelivät puluja ja haikaroita.


 Olin 14-15-vuotiaana pinkkiin pukeutuva kikatteleva teiniprinsessa. Tuolloin monet varmaan luulivat minun kuuntelevan NRJ:n hittilistoja, mutta oikeasti popitin tasan yhtä CD:tä. Ilmaiseksi saatua kokoelmaa Mozartin klassikkosävelmistä. Näihin aikoihin koittivat myös pikkuveljeni 11-vuotissynttärit, joihin leivoin Sacher-kakkua. Toivoin silloin, että joskus vielä saisin aitoa wieniläistä Sacher-kakkua. Olisin jo tuolloin teininä ollut valmis maailmanvalloitukseen, mutta esteenä seisoi vanhemmat ja raha. Oli siis tyydyttävä sunnittelemaan millaisia matkoja toteutan sitten joskus vanhempana. Päätin siis, että vielä joku päivä istun Wienin hienoimmassa oopperassa Mozartia kuunnellen ja elämäni parasta Sacher-kakkua syöden.


Nykyään vanhempani eivät enää puutu matkasuunnitelmiini, mutta välillä on yhä taisteltava este numero kakkosen kanssa. Rahan. En sano, että minulta sinänsä puuttuisi rahaa tai mitään muutakaan: päinvastoin! Mutta, ei näillä tuloilla vielä mitään Wienin oopperailtamia kustanneta. Sain siis toteutettua teini-ikäisistä unelmistani vain puolet: söin kuin söinkin elämäni parasta Sacher-kakkua Wienissä. Ostin vielä tuollaisen kauniin Mozart-aiheisen postikortin muistuttamaan, että Wieniin on vielä joku päivä palattava.


Minulla oli vain yksi kokonainen päivä Wienissä. Tarkoituksena oli, että ystäväni Mulan olisi tullut Budapestistä viettää kanssani tätä päivää. Mulan ei lopulta päässytkään tulemaan, joten lähdin itsekseni kiertelemään ja ihmettelemään Wienin kauniita taloja ja rakennuksia.


Wienissä oli filmifestarit meneillään! Todella rennon näköisiä ulko-leffateattereita näkyi siellä sun täällä.


Sacher-kakun jälkeen en kokenut mitään maailmaa mullistavia ruokaelämyksiä Wienissä. Päivälliseksi nappasin würstelstandilta mukaani kaeserkrainerin, koska niin kuulemma pitää tehdä Wienissä. :)


Kaiken kaikkiaan, tykkäsin Wienistä paljon, ja haluan sinnekin takaisin vielä. Tarinoin euroreissustani varmaan vielä muutaman postauksen ajan. Ehkä, katsotaan. Pian päästään kuitenkin takaisin Tallinna-aiheiden pariin. Ihanaa olla takaisin täällä <3


Nyt soi: Temples - Shelter Song

4 kommenttia:

 1. Kiitos todella upeasta matkakertomuksesta! Reissusi oli hieno. Kaikki kohteesi on mulle tuttuja ja kaipuu näihin paikkoihin heräsi seuratessa reissuasi. Muuten, minä pihinä ihmisenä raskin ostaa meille liput ihanaan konserttiin Wienissä, vaikka hinta olikin suolainen. Sen konsertin muistan aina. Kyllä sinäkin vielä sinne pääset... Minulla alkoi eilen vuoden kestävä vuorotteluvapaa. Jee! Reissuja siis tiedossa ja enemmän Tallinna-elämää. Terveisin Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla :) Tänne kommenttiboksiin voi tulla tarinoimaan reissuilusta sitten. Konserttiin menen vielä joku päivä varmasti! Kiitos kivasta kommentista Ulla :)

   Poista
 2. Voih, rakastan Wieniä niin paljon <3 Onneksi ensi vuonna pääsee taas käymään siellä kun käy tapaamassa kavereita! Ja tykkään sun asenteesta tosi paljon! Ihan mahtavaa kokeilunhaluisuutta! :)) Odotan innolla että itsekin pääsen taas reissaamaan! Sunnuntaina Latviaan roadtripille viikoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Wien on jotenkin niin hienostunut, mutta sellaisella hyvällä ja taiteellisella tavalla. Hei voisin sanoa ihan samaa susta! Ja kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran! Oo sun pitää kertoa Latviasta, oon ihan naksahtanu siihen maahan. Vitsi tää oli kiva kommentti, kiitos Teemu :) :)

   Poista