sunnuntai 3. elokuuta 2014

Warszawa


Noniin, nyt aikani Varsovassa on tullut päätökseen ja aika kokea seuraava kaupunki, josta olenkin kuullut pelkkää hyvää. Nimittäin Praha! Mutta, ennen kuin lähdetään Prahaan, olisi tiedossa vielä muutama kuva ja juttu Varsovasta.Osuin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan aivan vahingossa, kun Varsovan vierailuni aikana juhlittiin kansannousun muistopäivää. Samalla vierailukerralla satuin aivan vahingossa myös Varsovan Street Food -festareille. Tutut ja blogiani lukevat varmasti tietävät, että tämä oli varsin mieleinen ylläri minulle :) En oikeastaan edes ostanut mitään, mutta ruokafestareilla on välillä kiva vain kierrellä ja katsella. Toinen paikka, jossa voi harrastaa ruoan ihastelua Varsovassa on Hala Mirowskan tori.Kävin modernin taiteen museossa Zachętassa. Liisa Ihmemaassa -näyttely oli kiva, mutta muut eivät ehkä ihan niin mieleeni: sci-fi taidetta ja puolalaisen Aadolf Szyszko-Bohuszin arkkitehtuuria. Tulipahan ainakin nähtyä jotakin uutta ja sisäänpääsy oli torstaisin ilmainen. Vinkki minunlaisilleni budjettimatkailijoille - kannattaa aina tsekata, onko museoilla ilmaispäiviä. Yllättävän monilla on, ja onhan se paljon kivempaa päästä ilmaiseksi kiertelemään, vaikka kysesisenä päivänä luultavasti onkin vähän enemmän tungosta.Talo, jossa puolalainen Marie Curie eli lapsuutensa. Marie Curie oli maailman ensimmäinen Nobel-palkinnon voittanut nainen, ja vielä tähän päivään asti ainoa nainen, joka on voittanut kaksi Nobel-palkintoa. Curie on myös ainoa ihminen, joka on voittanut Nobelin palkinnon kahdesta eri tieteestä. Kaiken tämän lisäksi hän oli myös Sorbonnen yliopiston ensimmäinen naisprofessori. Girlpower!


Kuvan otin Palac Kultury i Naukin 30. kerroksesta, jonne pääsi alle kolmella eurolla. Rakennus on Varsovan korkein.


Tämä hassunnäköinen suojatie tehtiin Chopinin kunniaksi.


Ogród Krasinskich - ehkä kaunein puisto, jossa olen ikinä käynyt.Jättimäinen pulled pork sandwich Aïolissa. Aivan ihana rafla keskustassa, voin hyvin suositella. Tosin on pakko sanoa, ettei mikään voi voittaa äidin kanssa tekemiämme pulled pork burgereita viime kesältä.


Varsovan yliopiston kirjaston puutarha. Koko kirjasto oli aika futuristinen, mutta juuri siksi omalla, mielenkiintoisella tavallaan kaunis. Puutarha sijaitsi kirjaston katolla, ja lämpimät säät olivat houkutelleet paikalle paljon ihmisiä.


Nyt olen yli puolessa välissä reissuani. Olen kävellyt joka päivä varmaankin monta kymmentä kilometriä, mistä johtuen jalkani ovat totaalisen rikki. Prahassa olisi vaikka mitä nähtävää, mutta kannattaisikohan sitä kuitenkin pitää suosiolla yksi välipäivä? Hengailla jossakin puistossa koko päivä piirrellen ja jalkoja venyttäen? Onko joku joskus käynyt Prahassa, löytyykö sieltä tähän tarkoitukseen sopivia puistoja?


Nyt soi: Daughter - Touch

4 kommenttia:

 1. oi ihana toi vika kuva! <3 ja kauheen söpö toi veden äärellä istuskeleva pariskunta tuolla kirjaston alueella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:)! Joo munkin mielestä, oli pakko vähä salakuvaa niitä haha

   Poista
 2. Vaikuttaa mukavalta päivältä Varsovassa! Ja tuo Varsovan yliopiston kirjaston puutarha – kiitos vinkistä! Laitan korvaan taakse. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsovassa tosiaan oli oikein mukavaa. Puutarha kannattaa tosiaan pitää mielessä - todella ainutlaatuinen paikka, josta oli hyvät näkymät Varsovan yli. Kiitos kommentista! :)

   Poista