maanantai 31. joulukuuta 2012

Puerto Plata

Holaaa. Perjantaina olimme käymässä Puerto Platassa. Puerto Plata on paljon isompi kaupunki kuin Cabarete, joten oli kiva nähdä muutakin täältä Dominikaanista tämän pikkukylän lisäksi.

Päivä lähti käyntiin nousemalla Telefrico cable carilla 800 metrin korkeuteen Mount Isabel de Torresiin. Vuoren huipulla oli upea kasvitieteellinen puutarha ja luonnollisesti kauniit näkymät kaupunkiin (joskin meille sattui harmillisesti aika sumuinen päivä..) Kiertelimme oppaan kanssa, joka kertoi sitä sun tätä puutarhasta ja halusi ottaa meistä perhekuvan jokaisessa maisemassa.. Piti myös sanoa stop kun herra innostui ottamaan paljon tämänlaisia kuvia:


Jep, kameran akku melkein loppuikin tässä touhussa.. Epäselväksi ei varmaan jäänyt, että Isabel de Torresin huipulla on kopio Rio de Janeirossa sijaitsevasta Jeesus-patsaasta. Ja että mekin ollaan nyt oikeasti nähty se patsas.


Pikkuveli pääsi soittamaan ilmastointiputkea paikallisen bändin kanssa cable car-hissin ala-asemalla!

Loppu päivä kierreltiin Puerto Platan keskustassa, mikä oli kivaa vaihtelua pikkukylämme yksikatuisen keskustan kiertelyyn.


Kävimme syömässä superhyvässä ravintolassa, Polancossa! Kannattaa ehdottomasti käydä siellä, jos on matka Puerto Plataan tiedossa.Ruoka oli tyypillistä dominikaanilaista - me kaikki otimme moro -riisiä ja sen kanssa itselleni creole -kastikkeessa rapua, pikkuveli kanaa ja muut katkarapuja. Kaikki olivat ihania, mutta omani taisi olla annosvoittaja, joten sitä suosittelemme, heh;)

Kaiken kaikkiaan oli kiva päivä ja mielenkiintoista nähdä muitakin tämän saaren nurkkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti