keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ubud restaurants x3

Ubud oli varsinainen raaka- ja kasvisruokavalioita noudattavien ravintolamekka. Olimme Julien kanssa aivan innoissamme kaupungin ravintolatarjonnasta, sillä olemme molemmat kiinnostuneita puhtaasti syömisestä ja syömämme ruoan alkuperästä ja eettisyydestä. Julie on ollut kasvissyöjä jo pidemmän aikaa, ja itsekin syön lihaa vain noin kerran viikossa. Olen kirjoitellut tästä lihan välttelystäni aiemmin jo tässä postauksessa, jos jotakin kiinnostaa tutustua ajatuksiini pikkuisen tarkemmin. :) Mutta pidemmittä puheitta, tässä kolme superihanaa raaka/kasvisruokaravintolaa Ubudissa.
Alchemyn löysimme ashramissa tutustumiemme kanadalaistyttöjen kautta. Heillä oli hauskannäköiset take-away salaattiboksit, ja me tietystikin innostuimme kyselemään mistä he olivat moiset hankkineet. Tytöt kertoivat meille Alchemystä, joka on ainoastaan raakaruokaa tarjoileva ravintola. Heidän tilaamiinsa salaatteihin kuului salaattipohja, johon sai valita neljä täytettä ja yhden kastikkeen. Kaikki raaka-aineet olivat peräisin paikallisilta viljelijöiltä. Eikä yhden salaatin hinta päätä pahemmin huimannut - 2,35€.


Sillä seisomalla päätimme Julien kanssa huomisen lounaspaikkamme. Salaattibaarilla iski suoranainen valinnan vaikeus, kun toinen toistaan herkullisempia täytteitä oli lukematon määrä. Omaan salaattiini valikoitui aasialaista kurkkumiksiä, papulisuketta, kaalisipsejä ja seesamimarinoituja kuivattuja sieniä. Juomaksi otimme vihersmoothiet ja jälkkäriksi raakasuklaapalloja, jotka maksoivat kaikki alle kaksi euroa/kpl. Alchemy sijaitsee hieman Ubudin keskustan ulkopuolella, ja kyseiseltä alueelta olisi löytynyt vaikka kuinka monta kiinnostavan näköistä vege-ravintolaa.

Clear -ravintolankin vinkkasi meille ne samaiset kanadalaistytöt. Ja kun Ubudia kierrellessämme saimme vielä Clearin smoothiekupongit käsiimme, oli meidän lähes pakko käydä testauttamassa tämä lähi- ja kasvisruokaa tarjoileva rafla.


Ja miten ihana Clear kertakaikkiaan olikaan. Sisustus oli seesteettistä ja viimeisen päälle suunniteltua ja hippimäistä tunnelmaa lisäsi hindujumalille tarkoitetut lahjoitukset ja käsky olla paljain jaloin ravintolassa. Ruoka oli todella hyvää - itse otin indonesialaisen nasi goreng -annoksen tofulla. Annos koostui tofun lisäksi riisistä, paistetuista kasviksista ja kananmunasta, cashewpähkinöistä ja sambola-kastikkeesta. Pakotin Juliea ottamaan kuvan hänen mesopotamia -annoksestaan, sillä se oli niin hieno. Mieletöntä oli, että hummus- ja tzatzikidipit olivat puolikkaissa limenkuorissa. Nerokasta! Minun annokseni maksoi 2,10€ ja Julien 3€, noin suunnilleen.

Kanadalaiset uudet ystävämme mainitsivat meille myös Yoga Barnista, mutta tästä joogakommuunista Julie oli jopa lukenut etukäteen. Yoga Barn on siis joogakeskus, hotelli ja ravintola. Joogakeskuksessa on mahdollisuus harrastaa eri joogalajeja kaikilla vaikeusasteilla ja päivittäin on myös yksi ilmaistunti. Me emme ashramissa oleilun jälkeen enää kokeneet tarvitsevamme joogatuntia, mutta Sanurin bussia odotellessamme päätimme kuitenkin mennä hengailemaan Yoga Barniin.Ja nyt oli nimenomaan hengailusta kyse. Lojuimme ravintolan sohvilla kaksi tuntia lukien ja jatkuvasti lisää ruokaa ja juomaa tilaillen. Julie otti taas salaatteja ja smootheja, kun taas minä tilasin sitruunaruohosorbeeta (0,60€), misokeittoa (1,50€) ja melinjo-sipsejä (0,60€), sekä kookosvettä (1,20€). Olen juonut loman aikana hurjat määrät kookosvettä, minulla taitaa olla pieni addiktio kyseiseen juomaan nykyisin.


Ubudissa on ehdottomasti ollut Indonesian paras ruoka tähän asti. Suosittelen kaikkia Balille matkaavia käymään Ubudissa, jos vaikka vaan ruoan takia.

10 kommenttia:

 1. Found your blog by accident and, well, this is funny. Basically we're a couple of Estonians from Tallinn (virolaiset!) also going to Bali in a few weeks, incl. Ubud.

  How are you finding it there, all good and no major negatives? Any heavy rain? Any... malaria? : D All the green stuff seems so damn inviting already.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tere virolaiset! :) How fun, I'm happy you found my blog and left a comment. About Bali, I'm sure you'll love it. I find it real nice - exactly how you put it - good with no major negatives. So far we've been to Sanur, Ubud, Lembongan Island, Padang Bai and now we are at Gili Trawangan Island. Ubud was amazing as was Lembongan and we are definitely enjoying Gili as well. There's been a few tropical rains which pass real quickly though, and fortunately we've been mostly free of any kinds of illnesses. I'm taking lactic acid bacteria pills to avoid stomach flu, but my friend is not taking anything and we are both feeling fine. No malaria either haha, we're not having malaria pills either, but it wouldn't be a bad idea to have that along mosquito repellant as there's a lot of mosquitos. Other than that remember sun screen and stay in the shades - the delicate nordic skin type I assume you have as well is not very fond of this weather, so be careful. Hope you have an amazing trip and don't hesitate to ask if you have any other questions for me. :)

   Poista
 2. Ubud on tosiaan ruokailijan taivas tuolla suunnilla. Aasiassa kasvisruoka tarkoittaa usein riisiä ja vihanneksia. Salaatit ovat helposti pettymyksiä. Esimerkiksi Kutalla tilasin tomaattisalaatin ja siinä oli lähinnä vain tomaattia ja aivan liikaa majoneesia. Ubudissa salaatteja oli joka paikassa! Ubudille en muuten niin järin paljoa lämmennyt, mutta ruoka ja live-bändit (rauhallisempi yöelämä) ovat paikan ehdottomia plussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ikävöimme Ubudin ruokaa päivittäin, aivan uskomattoman hyvää. Minä taas tykästyin Ubudiin, ainoa miinus minulle kaupungissa oli se, ettei se ollut rannalla. Ja tosiaankin hieman rauhallisemmasta paikasta on kyse, etenkin jos vertaa tähän Gili T:hen :D Live-bändit pitää tsekata ensi kerralla! :)

   Poista
 3. Mmm, kaikki näyttää niin hyvältä ! Toivottavasti ihon kunto paranee pian! Ainakin voit nyt ottaa ihan rennosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo, sä olisit ollu ihan innoissas myös :D Kiiiitos, lähetä mulle vihreää energiaa, haluun päästä snorklailemaan nimittäin! Nähdään viikon päästä, vähän ikävä teitä kaikkia <3 musi

   Poista
 4. oj, där skulle jag villa bo och säkert må som en prinsessa ;). roligt att följa med resan via bloggen. kramar åt er båda <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yesman, mådde själv så bra i Ubud. Nu har vi käkat typ bara pizza och tacos, freesh:D roligt att du följer oss och även komenterar. Puss på dej <3

   Poista
  2. haha, jag tror att raw food är såpass speciellt att de flesta får cravings och också behöver varm vanlig mat, men att äta raw då och då är säkert den bästa och säkraste kompromissen.
   hur länge är ni ännu på resande fot? njut!

   Poista
  3. Tyvärr inte länge mer… Julie åker hem ikväll och jag åker imorgon på eftermiddagen. Tack!! Måst verkligen njuta av solen nu så länge jag bara kan :)

   Poista