lauantai 8. kesäkuuta 2013

Platz


Pitkästä aikaa taas Tallinna-vinkkiä jakoon! Eli tänään esittelyyn tulisi Rotermannilla sijaitseva ravintola Platz. Tykkäsin Platzista, sisustus oli silmääni miellyttävää, sijainti kätevä ja tilaamani ruoka hyvää.Alkuruokatilaukseen lähti kampasimpukat ja pääruoakaan savujuustokeitto. Keitto oli todella hyvää, mutta kampasimpukka-annoksessani oli joitakin erikoisia makuja, enkä oikein ole varma oliko se hyvä juttu vaiko ei. Ruokien lisäksi otin vettä ja lasin viiniä, ja kaikki tämä kustansivat 25€. Eli ei todellakaan paha verrattuna esimerkiksi Helsingin ravintoloiden hintatasoon, mutta Tallinnassa pääsee halutessaan halvemmallakin. ;) Hassua muuten, miten paljon omat käsitykseni "halvasta" ja "kalliista" ruoasta ovat vuoden täällä asumisen jälkeen mullistuneet.
Voin suositella Platzia, jos vaikkapa haluaa päästä helposti Rotermanni -shoppailujen ohella syömään hyvin. (Rotermannilla kun siis on tosi kivoja vaatekauppoja, esim. Stradivarius ja Bershka). Mutta jos kuitenkin reheellisiä ollaan, niin Platz ei tämän käynnin perusteella päässyt omalle suosikkilistalleni. Ei se kuitenkaan millekään "vältä näitä paikkoja" -listallekaan joutunut, enkä ollut missään nimessä pettynytkään ravintolaan. Ehkei paikka vaan ihan ollut oman tyylinen, ja ehkä joku teistä lukijoista tykästyisi toden teolla Platziin. Sitä varten kerron ravintolan osoiitteen, eli Roseni 7.

Nyt soi: Coldplay - Charlie Brown

10 kommenttia:

 1. Moikka!

  Ei liity mitenkään tähän postuksen aiheeseen, mutta olisi sinulta kysytttävää virolaisesta juhannuksesta! Onko totta että sitä vietetään aina 23.6 (ja nyt myös) eikä niinkuin suomessa :)? kysyn tätä siksi kun olen tulossa Tallinnaan taas juhannusta karkuun perjantai-sunnuntai :)
  Oon lukenut blogiasi alusta asti ja tykännyt :) Kiitos jos viitsit vastata!

  -Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Sara! Kiva kun tulit ilmoittamaan itsestäs kommentoimalla :) Jep, olet ihan oikeassa - jaanipäevad ovat täällä aina 23.6 (aatto) ja 24.6 (päivä), eli erilailla kuin Suomessa. Mukavaa juhannusmatkaa teille ja tule ihmeessä kyselemään jos kaipaat neuvoa jossakin muussa jutussa :)

   Poista
 2. Moikka!

  Kiitti kun varmistit :) Osaisitko sanoo jotain sellaista ruokapaikkaa illaksi joka olisi vanhassa kaupungissa ja ns. tunnelmallinen muttei liian intiimi kun mukaan tulevat kuitenkin poikaystävän vanhemmat :) Ollaan usein oltu vanhan kaupungin puolella siinä clazz (en tiedä kirjoitinko oikein ) ravintolassa ja tykätty mutta jotakin uutta olisi kiva kokeilla :)

  -Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi taas ja eipä mitään! :) Täällä Tallinnassa on kyllä niin paljon hyviä ravintoloita, joten tosi kiva, että olette päättäneet kokeilla muutakin! Omat tämän hetkiset suosikkini tuon tyyppisistä Vanhan kaupungin ravintoloista ovat Chedi ja Leib. Chedistä saa aasialaista fine diningia ja Leibistä kotiruoka-tyyppistä luomuruokaa. Molemmat ovat hyvän hintaisia, aikalailla samaa hintaluokkaa kuin Clazzkin. Chedi tosin hitusen kalliimpi. Kokeilulistalla mulla taasen tällä hetkellä polttelee eniten Fish&Wine, MEKK ja Aed, jotka varmaankin sopisivat teillekin. Kaikkien ravintoloiden nettisivut löytyvät helposti googlettamalla, mutta jos kuitenkin haluat vielä jotain tiedustella minulta niin anna palaa! :) Toivottavasti tästä oli jotakin apua! Ja tule myös ihmeessä kertoilemaan sitten juhannuksen jälkeen minne päädyitte ja mitä tykkäsitte :)

   Poista
 3. Moikka!

  kiitos paljon avusta :) enköhän noista jonkun osaa valita , joka sopii vanhemmallekkin väelle :)

  -Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Ei sitten muuta kun ihanaa Tallinnan matkaa! :)

   Poista
 4. Hei Annina ! Me olemme tulossa elokuussa viettämään lähipiirin kera syntymäpäiviä yht. 11 henkilöä. Meitä on yksi vanha pari, pari keski-ikäistä paria ja loput nuoria (lapsenlapsiamme). Olemme alustavasti varanneet pöydän Plazista. Onko valinta huono? olisiko sinulla joku parempi ehdotus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Platzissa on mukava, mutta hieman fiinimpi tunnelma, mikä sopii mielestäni tosi kivasti tuollaiseen juhlallisempaan tilaisuuteen. Katsoin vielä ruokalistan läpi, ja siellä näyttää olevan vaikka mitä vaihtoehtoa. Uskoisi löytyvän jokaiselle jotakin, kun teitäkin on aika iso ryhmä tulossa. Luulen siis, että valintanne on oikein hyvä, ja ettei ole mitään syytä vaihtaa ravintolaa :) Mukavaa synttäreitä teille!

   Poista
 5. Kiitos nopeasta vastauksestasi ! Emme vaihda paikkaa vaan menemme sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teille tulee kaikin puolin onnistunut ilta!:)

   Poista