lauantai 13. heinäkuuta 2013

TLN TO DO 13072013

Huomenta vaan kaikille. Sain toissa päivänä blogilleni uuden idean, jota lähden nyt aamusta toteuttamaan. Blogini on aika monipuolinen paikka, mutta edelleen tämän pääpointtina on se, että jaan täällä tallinnalaista arkeani ja menovinkkejä kaupunkiin. Luonnollisesti tiedän useammasta kiinnostavasta paikasta, kuin missä olen ehtinyt käynyt. Ajattelin, että voisi kuitenkin olla ihan kiva idea esitellä niitäkin paikkoja, joissa haluaisin käydä, mutta joinne en vielä ole kerinnyt. Vähän niinkuin to do -listan muodossa. Joten olkaapas hyvä, tässä AIT:n ensimmäinen Tallinn to do -lista! ;)

1. Katusekino - Kauppakeskus Virun katolta löytyy kesäisin hieman yllättävää toimintaa, nimittäin kattoterassille pystytetään leffateatteri. Itse olen ainakin superinnoissani menossa sinne - mikä voisikaan olla siistimpää, kuin nautiskella leffasnacksejä rantatuolissa katsellen vuoroin hyvää leffaa ja vuoroin tähtitaivasta?! Ja kun Katusekinossa esitättävien elokuvien pitäisi vieläpä olla korkealaatuisia, eikä mitään uusimpaa Hollywood-tuotantoa. Nuo Katusekinon nettisivut näyttävät todella selkeiltä ja informatiivisilta, joten sieltä löytyy varmasti kaikki tarvittava tieto!


2. Kanala - Luin viime laivamatkallani ilmaiseksi jaettavasta The Baltic Guide -lehdestä, että Kalamajan Kultuurikatlassa sijaitsee todellinen vegaaniravintolahelmi! Eli kyseessä on hyvin piiloitettu luomukasvisravintola, jossa hinnat ovat kohtuullisia ja ruoka oletettavasti herkullista. Sinne ehdottomasti lounastamaan seuraavaksi! Osoite on Kalasadama 6. Ja pitääpä muuten napata tuo ilmaislehti kouraani useamminkin, kun sieltä kerta tällaisia vinkkejä löytyy ;)


3. Piritan ranta - Erityisesti näin kesäisin kun käyn Tallinnassa, olen koko ajan tulossa tai menossa ja tuon pikkuisen suurkaupungin pyörteiden vankina. Sydämeltään espoolaisena on myös välillä hankalaa asua aivan keskustan sykkeessä, kun totutut landemaisemat ja rannan rauhalliset lenkkipolut puuttuvat. Sen takia olenkin päättänyt, että menen vielä tämän kesän aikana Piritan rannalle kokonaiseksi päiväksi aurinkoa ottamaan ja Suomenlahteen uiskentelemaan.:)


Onko joku teistä lukijoista mahdollisesti käynyt jossakin näistä kolmesta kohteesta? Mitä piditte, ja voisitteko suositella näitä muillekin? Entä mahtoiko joku liittää jonkun näistä kolmesta paikasta omaan Tallinn to do -listaansa? Tai mitkä Tallinna-paikat ylipäätään kuuluvat teidän listoillenne? Olisi todella kivaa kuulla teidänkin vinkkejänne! ;)

Nyt soi: Elephants from Neptune - Can't Come In

Kuvat: 1: http://pilt.delfi.ee/picture/9957253/, 2: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=458766960886425&set=pb.441575519272236.-2207520000.1373706804.&type=3&theater, 3: http://www.flickr.com/photos/lauri_/2126601415/sizes/o/in/photolist-4eVovD-6b6DTF-h9nE8-4RFoen-4N6LZj-5gpknX-a86Pkv-a89Ggb-5czk7h-8bj8Fk-4LSUXw-65LhJ9-dYSA7-dYSHs-dYSDE-5aGW6S-5aGW23-5aCEgP-5aGW4q-6SJ8Sg-4S32hr-8FezgV-4NoQok-8ErJow-7PqHmG-7htESw-5CetsE-aTddiV-goaS1-4NC8Ew-aTdduZ-aTddcX-ePfTEC-4nh253-rUYcu-68Eu1m-6SJ7Hi-8s3dmm-atCes2-59941s-aTdd4Z-aTdcAx-aTdcMi-aTdcrr-goaSJ-aTddC8-aTde3i-aTddMz-rUD5j-dGWez4-8qqb3e/

5 kommenttia:

 1. Kaikki kolme kohdetta ovat ehdottomasti suosittelemisen arvoisia. Tänä kesänä olen erityisen mielistynyt Kanalaan. Ruoka on hyvää, viinit hyviä & erittäin edullisia ja lämpimällä säällä sisäpiha erilaisine kirpparisohvineen ja moderneine tuoleineen jotenkin niin tallinnalainen. Katusekino on myös äärimmäisen hieno keksintö, joka täytyy jokaisen tallinnalaisen kokea ainakin kerran.

  Tällaisen pooltallinnlannan (Helsinki-Tallinna-asukin) vinkkejä ovat ainakin nämä: Telliskiven Loomelinnakin kaikki kuppilat (F-hoone, Pudel, Pokaal, Kukeke) ja Telliskiven lauantaikirppari, Mathiesenin viiniterassi Toompealla sekä Patarein vankilan hiekkarannan baari. Stroomin ranta Pelgurannassa on myös hieno vaihtoehto Piritan rannalle. Ja ihana hyppäys vanhaan neukkuaikaan on kahvihetki Kohvik Energiassa Viru-keskuksen takana. Siellä ei ole varmaan mikään muuttunut sitten 70-luvun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti kommentistasi Erja!! Kiva kuulla Kanalasta, sinne pitää ehdottomasti mennä kun Tallinnassa taas ollaan!
   Telliskivellä en olekaan käynyt pokaalissa taikka pudelissa, menevät testilistaan heti! Energiaa ja Stroomin rantaakaan en ole vielä kerinnyt testamaan. Yhden kivan viiniterassin tiedän Toompealta, mutta enpä muista oliko nimi Mathisse. Sekin on siis selvitettävä! Kullanarvoisia vinkkejä, suuraitäh sulle!! :)

   Poista
  2. Tule mielellään toistekin kommentoimaan, mahtavaa saada tällaista keskustelua tänne!! :))

   Poista
 2. Tulen toistekin :) Löysin vasta blogisi tällä viikolla ja laitoin sen jo selaimeni suosikkeihin. Sulla on hyviä kuvia ja löysin täältä jo yhden paikan, jossa en ole käynyt eli tuon HETKin. Sinne täytyy mennä heti kun olen taas Tallinnassa eli joko tänä iltana tai huomenna. Käyn Rotermannissa aika harvoin mutta näemmä pitäisi sielläkin poiketa aina silloin tällöin etten missaa uusia kiinnostavia paikkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotermannilla totta tosiaan on kivoja paikkoja, ja uusiakin kuppiloita ja kauppoja tupsahtelee sinne silloin tällöin. Hei mahtavaa, jos löytyi uutta testailtavaa, ja että blogi muutenkin miellyttää! Kiitos paljon. :)

   Poista