maanantai 12. elokuuta 2013

Roadtrip Kuopioon


Meillä oli superhauska roadtrippi viime viikolla ystävieni Venlan ja Annan kanssa. Nyt on sitten Kuopiokin hieman tutumpi kaupunki, ja nyt minulla on tietystikin kasapäin vinkkejä jaettavana. Ja samalla haluan myös hieman kertoilla reissumme tapahtumista. :)


Idea tähän matkaan tuli ystävältäni Venlalta, jonka sukulaiset ovat Kuopiosta kotoisin. Venlan isoisällä on kaupunkiasunto aivan Kuopion keskustassa, jonne saimme mekin luvan majoittua kahdeksi yöksi. Näinpä siis pakkasimme auton ja lähdimme myöhään torstai-illasta painelemaan Savoa kohti.Seuraavana aamuna lähdimme kiertelemään keskustaa sen suuremmitta suunnitelmitta. Kävimme mm. ihanassa Kauppahallista, josta halusin ehdottomasti ostaa kalakukkoa. Kävimme kuitenkin ostamassa kukon Hanna Partasen leipomosta, sillä se oli Venlan vanha lemppari ;) Eikä ollenkaan suotta - kaikki maistamani leipomon antimet olivat todella hyviä. Muikkukukon lisäksi leipomosta tarttui mukaan myös siis lihapiirakoita ja munkkeja, joita menimme syömään ukin kanssa. :)Illemmalla lähdimme syömään vielä uudemman kerran, ja sitten oli tottakai päästävä vähän juhlimaankin. Syömässä kävimme ravintola Hiilessä, ja siitä ilta jatkui Ale Pupin ja Apteekkarin kautta Ilonaan. Kaikki neljä kohdetta ovat ehdottomasti suosittelemisen arvoisia, emmekä olisi niihin löytäneet ilman Kuopiossa opiskelevan ystäväni neuvoja, kiitokset siis hänelle! Seuraavan päivän lounasta söimme mitä ihanimmassa Rustikissa! Rustik on Kauppahallin entiseen kellaritilaan rakennettu tunnelmallinen ravintola. Itse otin keiton ja salaattibuffetin. Todella hyvää oli ja alle kympillä selvittiin.


Viimeisen illan otimme rennosti mökillä saunoessa ja makkaroita paistaessa...kunhan olimme saaneet takan sytytetyksi ;DKotimatkalla päätimme vielä käväistä lentokentän Starbucksissa. Monille kavereilleni on jo tuttuakin tutumpaa negatiivinen vouhotukseni tästä kyseistä kuppilaketjusta, mutta on minunkin pakko myöntää, että tuo java chip frappuccinoni oli aika tosi hyvää ;D


Nyt soi: Imogen Heap - Wait It Out

2 kommenttia: