lauantai 14. joulukuuta 2013

Restoranid Riias


Tähän raflaan saavuimme erittäin väsyneinä, palelevina ja nälkäisinä, ehkä hieman äkäisinäkin. Kaikki negatiivinen energia kuitenkin kaikkosi heti sisään astuttuamme, ja unohdimme pahat fiiliksemme ravintolan hauskaa sisustusta ja yksityiskohtia tutkiessamme. Kattoon oli kiinnitetty pyörä ja alumiinisista muffinsivuoista tehty diskopallo, ruokalistat oltiin printattu pahvilaatikkoihin ja nurkat täyttyivät kaikennäköisestä tilpehööristä. Mukavat sohvat, lämmin tee ja ystävällinen palvelu kohottivat fiilistä kummasti nekin. Tilasin kuhaa, jonka kylkiäisinä tuli freessi salaatti ja ihanaa kastiketta, kaverini ottivat pastoja. Olimme kaikki todella tyytyväisiä annoksiimme, jotka olivat meille Tallinnan hintatasoon tottuneillekin naurettavan halpoja. Pasēdēt sijaitsee hieman Riian keskustan ulkopuolella, osoitteessa Stabu iela 10.



Latvialaiset suklaatehtaat Emils Gustavs ja Laima eivät tietenkään ole verrattavissa maailman parhaaseen Fazeriin, mutta pakko sanoa, että ne voittavat kyllä helposti meidän virolaisen Kalevimme. Emils Gustavsilta löytyy mitä ihastuttavin suklaakahvila Riian vanhasta kaupungissa, jossa sain kakkuhimolleni tyydytystä tuosta superhyvästä tummasuklaakakun palasesta. Kakkukahvittelimme juuri ennen kotiin lähtöämme, mihin Emils Gustavsin kahvila sopi mielettömän hyvin. Mukava miljöö, kivat tarjoilijat, hyvät hinnat ja suussasulavaa suklaa. Maksoin teekannusta ja kakusta noin 2€ - Fazer-kahvilassa tuskin olisin saanut teetäkään pelkällä kakkosella. Jos siis mielen tekee  hyvää suklaata vanhaa kaupunkia kierrellessä, suuntaa osoitteeseen Apsizijas bulvaris 24.



Kotitekoisia ranskalaisia, hampurilaisia hyvillä pihveillä ja gluteenittomilla sämpylöillä, hintaan kuuluva juoman loputon refill… Minun ilahduttamiseen ei valehtelematta tarvitse näiden lisäksi enää yhtään mitään! Ehkä ravintola olisi itsessään voinut olla hieman viihtyisämpi, mutta noin maukkaalla ruoalla sekin seikka on anteeksi annettu. Eikä hamppariateria maksanutkaan kun 7€. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaita hampurilaiskokemuksiani, joten suosittelen kaikkia hampurilaisia rakastavia suuntaamaan Street Burgersiin Riian matkallaan. Listalta löytyy myös vege- ja kalahampurilaisia. Tämä burgeritaivas sijaitsee Riian keskustan tuntumassa, osoitteessa Brīvības iela 40 - 11.


Nyt soi: Rihanna - Stay ft Mikky Ekko

2 kommenttia:

  1. Hei, osaisitko vinkata mistä saisi vanhasta kaupungista/ihan sataman tuntumasta tuollaisia burgereita ranskalaisineen kohtuulliseen hintaan? En siis tarkoita mitään perus heseä.. ;) maissaoloaikaa aika vähän, mutta jossain olisi kiva käydä viikonloppuna syömässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, Riiasta minulla ei ole näiden ravintoloiden lisäksi paljon muuta kokemusta. Vanhassa kaupungissa kävimme kerran syömässä Ezitis Miglassa, joka oli mielestämmä tosi kiva. Tässä linkkiä: http://ezitis.lv/

      Muutoin löysimme itse parhaat ravintolavinkit Like a Local -sivustolta. Suosittelen tsekkaamaan! http://www.likealocalguide.com/riga/eating

      Poista