maanantai 20. toukokuuta 2013

Tartu, Tartumaa


Mainitsemani viime keskiviikkoinen-torstainen ilta/yö/aamureissu Tarttoon on nyt takanamme, ja hengissä selvittiin (...nipin napin). Lähdimme matkaan klo 18:30 Tallinnan bussiasemalta 11 hengen porukallamme kohti Tarttoa. Suurin osa joukkiostamme olivat Erasmus -vaihto-oppilaita, jotka ovat maineensa mukaisesti kovin energisiä ja meneviä tyyppejä. Vaikka 12 tunnin reissullemme mahtui tappokuolemanväsyneitä hetkiä, niin tylsää ei tämän porukan kanssa ainakaan ollut!


Tallinnasta ajoi Tarttoon 2,5 tunnissa, ja menomatka meni minun ja jengin toisen toivottoman iPhone-tytön kanssa näissä meiningeissä :D Ja Tarttossa etsiskelimmekin epätoivoisina pistorasioita kaikista ravintoloista ja baareista..Tein myös bussimatkallamme (ainakin omasta mielestäni) jänniä havaintoja Virosta. Oli hassua todeta näin bussin kyydistä, mten pieni tämä maa oikeasti on. Ei tarvinnut ajaa kuin 15min pois Tallinnan keskustasta, ja oltiin jo täysin pelto-metsä maisemissa. Olen ajellut ympäri Suomea ja tiedän, ettei sielläkään tarvitse kovin pitkälle lähteä isoista kaupungiesta nähdäkseen maalaismaisemia. Virossa landemeiningit alkoivat kuitenkin jo paljon aikaisemmin, ja yllättävän lähellä keskustaa.

Tallinna ja Tartto ovat Viron suurimmat kaupungit, ja tätä erää niiden välillä ei ole kuin pieni ja kuoppainen maantie. Moottoritie oli jo hyvää vauhtia rakenteilla, mutta mielestäni oli kuitenkin ihmeellistä ettei näiden isoimpien kaupunkien välillä ole muuta tähän asti ollut.

Viron maisemat näyttivät muutenkin mielestäni erilaisilta Suomeen verrattuna, enkä aluksi keksinyt lainkaan miksi. Sitten tajusinkin, että puut olivat paljon nuorempia kuin Suomessa, ja jotkut tien varrelle näkyi useita taimen istutuksia. Jäi oikein kaivertamaan että miksiköhän näin on (terveisiä vaan neiti luonnontutkijalta..) :DTarttoon saavuttuamme päätimme mennä ravintolaan, ja paikaksi valikoitui puoli vahingossa yksi Viron parhaimmista ravintoloista, italailaistyylinen La Dolce Vita. Minä en kuitenkaan syönyt kuin pienen alkuruoan, mutta kivan oloinen paikka tämä joka tapauksessa oli. Terassikausikin tuli avattua! :)


Tartto on Viron suurimpia opiskelijakaupunkeja, ja se kyllä näkyikin keskiviikkoisessa yöelämässä :D Tarttoon eksyy myös moni suomalainen opiskelija, pääsääntöisesti ne, jotka haikailevat alla näkyvään lääkikseen.


Kävimme illan aikana kolmessa baarissa, joista ei mikään kuitenkaan ollut ihan oman tyylinen.. Onnistunut ilta ei kuitenkaan ole riippuvainen paikasta, vaan seurasta. Ja kuten jo sanoinkin, meillä oli ihan superhyvä porukka mukanamme joten hauska ilta oli taattu! Baarien suljettua suuntasimme hampurilaisravintolan kautta Tartton bussiasemalle klo 6:30, ja kotimatka sujui rattoisasti nukkuen.

Oli kiva ja spontaani matka, jota en kuitenkaan ihan heti menisi uusimaan :D Oli kiva nähdä myös Tartto, mutten kuitenkaan ihan heti hingu takaisinkaan. Seuraavaksi kiinnostaisi nähdä Viron kaupungeista kesäinen Pärnu!


Nyt soi: Daft Punk - Give Life Back to Music

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti