lauantai 23. marraskuuta 2013

Tervist Latviast!


Sveiki!! Eilisen megapitkässä postauksessa jo mainitsinkin, että olemme ystävieni Sallan ja Emman kanssa Latviassa viikonloppua viettämässä. Tällä hetkellä olen tekemässä "välikuolemaa" hostellissa, muut tytöt ovat jossakin rellestämässä…;) Tarkoituksena on ilmeisesti lähteä vielä tsekkaamaan Riian yö, ja huomenna iltapäivällä hyppäämme bussiin ja matkaamme takaisin Tallinnaan.


Melkein kaksi päivää siis takanamme Riiassa, ja voin itse sanoa, että olen AIVAN innoissani tästä kaupungista! Riiga ja Tallinna ovat kovin erilaisia keskenään - Riiga on samaan aikaan isompi, itä-eurooppalaisempi ja kansainvälisempi kuin Tallinna. Latvian kieli kuullostaa hauskalta, ja valuutta vaihtuu täälläkin euroksi tammikuun alussa. MIKSEN tullut tänne opiskelemaan?!


Ilmoittelinkin jo kavereille, että alan käymään Riiassa joka viikonloppu. No ehken sentään, mutta helposti tänne pääsisi. Bussimatka on 4,5 tuntia, ja maksoi ainakin meille 10€. Varasimme liput täältä, ja olimme koko prosessiin oikein tyytyväisiä. Suomestakaan ei siis ole kovin hankalaa tai kallista tulla tänne Riiaan. Kannattaa siis ottaa Latvia harkintoihin seuraavaa matkakohdetta valitessa ;)


Olemme syöneet ihanissa ravintoloissa, käyneet taidemuseossa ja kauppahallissa, kierrelleet Vanhaa kaupunkia ja ostelleet suklaata ja joulukoristeita kotiin viemisiksi. Minulla ei vielä tänä vuonna ole ollut yhtään joulutunnelmaa, mutta Riian jouluvalojen ja tuliaiskauppojen myötä olen minäkin alkanut fiilistellä joulua. Eihän siihen ole kuin kuukausi!


Reissumme ei tosin ole ollut täysin riemua puhkuva, täällä Riiassa kun kuoli torstai-iltana puolisataa ihmistä 500 neliöisen tavaratalon romahdukseen.:( Kuulimme tapahtuneesta tyttöjen kanssa bussissa, mikä sitten veti meidän matkamme hieman hiljaiseksi. Täällä on näkynyt paljon kukkia ja kynttilöitä ympäri kaupunkia. Onneksi latvialaisilla ystävällinä ei ollut tuttuja tapahtumapaikalla, mutta ei se siltikään poista sitä ajatusta, että joidenkin perheenjäsenet ja ystävät menehtyivät näin kamalassa tapahtumassa. Ei voi kun lähettää voimia ja vihreää enrgiaa kaikille osallisille. <3

Nyt soi: French Films - Golden Sea

2 kommenttia:

 1. coola foton, men vad hemskt att så många människor miste livet :'(
  jag hade en tyst minut här i tölö också. kram!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj tack Jenny <3 Aww vad söt av dig, så tänksam är du :)

   Poista