lauantai 9. marraskuuta 2013

TLN TO DO 09112013

Luomu- ja kaikennäköiset superruoat ovat aivan mielettömässä suosiossa nyt, ja se näkyy myös täällä pienen suuressa Tallinnassamme. Olen itsekin hieman hurahtanut tähän superluomuruoka -trendiin mukaan, ja olenkin jo usein maininnut käyväni NOPissa, joka on nimenomaan terveellisiin ja luomuruokiin erikoistunut kahvila Kadriorgissa. NOP ei suinkaan ole ainoa luomuruoan markkinoija täällä Tallinnassa, ja olen kuullut puhuttavan todella monesta uudesta paikasta. Seuraavaksi siis to do-listaani kaikkein lupaavimpien luomu- ja superruokakahviloiden ja -kauppojen osalta, palun ;)


1. Mamo
Olen kuullut todella monen kehuvan lounasravintolaketju Mamoa, joita sijaitsee Tallinnan keskustassa kaksi kappaletta - osoitteissa Tornimäe 5 ja Liivalaia 14. Mamosta saa eettisesti teetettyä ruokaa, ja tarjolla on ilmeisesti paljon kasvisvaihtoehtoja. Terveellisyys on ennenkaikkea Mamon perusperiaate ja sen lisäksi annokset kuulemma edullisiakin. Tornimäen ravintola sijaitsee vieläpä aivan työpaikkani vieressä….taidan siis jo tietää lounaskohteeni maanantaille. ;)


2. Injoi
Olen jo useampaan otteeseen kävellyt tämän kiinnostavan näköisen puutikin ohi Vanhan kaupungin laitamilla, mutten koskaan päässyt sisälle asti. "Super food emergency" -lappunen kuullostaa tosin lupaavalta, ja tuon Injoi-kyltin yllänäkyvän nettisivujen tarjonta ei näyttänyt hassummalta sekään. Milloinkohan tämä mysteerinen Injoi on avoinna, jotta pääsisi ihan paikan päälle hypistelemään superruokia? Tarkka osoite on siis Pärnu mnt 4, jos kiinnostuit.


3. Mahemarket
Mustamäe tee 3a -osoitteessa sijaitseva Mahemarket on Baltianmaiden suurin ekologista ruokaa myyvä kauppa. Mahemarket on kaksikerroksinen liiketila, jonka alimmassa kerroksessa on ruokaa, kodintarvikkeita, kosmetiikkaa ja keramiikkaa myyvä kauppa, ja ylimmässä kerroksessa sijaitsee kahvila, josta saa ekologisia välipaloja ja lounasannoksia. Mahemarketissa on erityisesti vegaaneille ja gluteenittoman ruokavalion seuraajille hyvät valikoimat. Tämä eko-paratiisi tosin sijaitsee hieman pidemmällä keskustasta, mutta kuullostaa ainakin minun korvaani hieman pidemmän matkanteon arvoiselta kohteelta.

Onko joku jo käynyt esittelemissäni paikoissa? Mitä piditte? Löytyykö teiltä vastaavia paikkoja suositeltavaksi täältä Tallinnasta?

Nyt soi: Põhja-Tallinn - Psühh

Mahemarket kuva: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=273468962672975&set=a.273468959339642.73584.273468719339666&type=1&theater

2 kommenttia:

  1. Mamo e helt bäst, brukar gå på lunch där, vege lasagnen och grönsakscurryn är supergod + alla färskpressade juicer (stort utbud)! Finns även raw bakelser och takeaway möjlighet i mamo:) rekommenderar varmt (lyx att de är dessutom i min nedrevåning!) får man fråga vart du börjat jobba?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeej Milla, tack att du kommenterade ! Aa, Annika ha berättat att Mamo är en av era favoriter och läste om det i din blogg också;) Men åh låter super, är jätte sugen på testa d snart !! Och raw-food (speciellt bakelser) är lite svårt att hitta här i TLN så bra att veta att man får dom där i Mamo. Jobbar som översättare till en kosmetiksföretag, och ja- kontoret ligger där vid dina hoodz:D

      Poista