lauantai 8. joulukuuta 2012

Iisraelane kuskuss


Tein eilen israelilaista ruokaa, johon voin vaan todeta että that's a first. Ei tosin ole hajuakaan, miten autenttista israelilaista, mutta tämä respeti väitti kuitenkin olevansa israelilainen kasviscouscous.Oli aika monivaiheinen valmistusprosessi, mutta ihan sen arvoinen. Itselläni lorahti ehkä hitusen liikaa sitruunamehua kastikkeeseen, vähemmällä olisi varmaankin ollut parempi. Couscous on mielestäni jotenkin niin hauska ruoka! Tämä sopii myös jonkun pihvin lisukkeeksi, mutta oli yksinäänkin kovin täyttävää, joten itse jätin mieluusti lihan pois.

Minulla on hieman poikkeavia ajatuksia kasvisruoasta, tai siis lihan syömättömyydestä. En voisi ikinä kuvitella olevani kasvissyöjä, vaikka syönkin nykyisin pääosin kasvisruokaa. Tämä siksi, että kasvisruoan tuotanto on ympäristöystävällisempää kuin lihan tuottaminen. Mielestäni ei ole väärin tappaa eläimiä ravinnoksi, sellaistahan tapahtuu luonnossa koko ajan. Välillä jopa ärsyttää kuulla "ihmiset ovat sairaita tapaessaan eläimiä" tms puhetta.. Avatkaapa välillä se Discovery Chanel ja katsokaa miten sairaita ne eläimet itsekin ovat, heh :D Lihan tehotuotanto on nyt kuitenkin asia erikseen, johon en nyt uskalla kommentoida mitää, sillä en totta puhuen asiasta pahemmin tiedäkään.

Pyrin myös aina mahdollisuuksien mukaan ostamaan luomutuotteita. Ei yhtään häiritse maksaa oliivipurkista euro enemmän, jos sillä jotain hyvää saadaan aikaiseksi. Tämän lisäksi ostan aina kun mahdollista Virossa tuotettua ruokaa. Olen viime vuosina ajattelut enemmän miten tärkeää planeettamme suojelu on. Eihän meillä olisi enää yhtään mitään jos ei luontoakaan, sillä kaikki mitä ikinä käytämmekään ovat tavalla tai toisella peräisin luonnosta.

Sitä paitsi kasvisruoan säännöllisestä syömisestä tulee paljon kevyempi olo. En kuitenkaan ikinä voisi jättää pois sisäfileepihvejä, lihafondueta, susheja, taikka hampurilaisia! Porsaan ja lampaan ystävä en kummemmin ole, enkä kanankaan yhden pienen ruokatrauman jälkeen. Eli lihaa syön puhtaalla omatunnolla muutaman kerran viikossa, ja Suomessa ollessani perheeni kanssa sitäkin useammin.

Teki mieli vaan kirjoittaa näistä ajatuksistani. Kiitoksia vain kaikille, jotka jaksoivat lukea!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti