tiistai 18. maaliskuuta 2014

Happy St Patrick's Day!


Kaikille hyvää Pyhän Patrikin päivää täältä Edinburghista! Loman ensimmäinen päivä on sujunut superkivasti. Treffasin aamulla ystävääni Gabrielaa, jota en ollut nähnyt neljään vuoteen. Epäilin hieman aluksi kehtaanko edes ottaa häneen yhteyttä, mutta aivan turhaan epäilin. Gabriela oli yhteydenotostani kovin iloinen, ja lupasi viedä minut skotlantilaiselle aamiaiselle. Näin siis teimme, ja minä sain maistella baked beansejä, black puddingia, link sausagea ja tattie sconeseja...


Aamiaisen jälkeen Gabriela toimi maailman parhaana sight-seeing oppaana. Oli aivan ihanaa, kun pystyi huoletta seurailemaan ja keskittyä maisemien ihailuun, kun toinen tiesi minne mennä. Gabriela osasi myös kertoa minulle vaikka mitä jänniä pikkufaktoja kotikaupungistaan. 


Carlton Hill, josta avautui todella kivat maisemat kaupungin ylle. Edinburghissa on pieniä mäkiä siellä sun täällä, mikä tekee kaupungista kauniin ja avaramman tuntuisen.


Keskustaa kierreltyämme Gaby esitteli minulle hänen yliopistoaan. Edinburgh Universityn main campus oli kyllä himpun suurempi kuin Tallinna Ülikoolin oma…huh huh, pelkästään heidän oppilaskunnan talo on suurempi kuin meidän koulumme päärakennus! Toki on muistettava, että Edinburghin yliopistossa on kolme kertaa enemmän opiskelijoita kuin meidän ülikoolissamme, ja on se reilusti vanhempikin. Esimerkiksi filosofian luennoilta tuttu David Hume on jo hänkin jopa suorittanut tutkintonsa täällä! Minä sain koskettaa hänen kultaista varvastaan.


Gabylle sanoin heipat alkuiltapäivästä, ja lähdin kiertelemään Bruntsfieldiä. Ihailin alkanutta kevättä, pistäydyin taidekauppaan, matkustin kaksikerroksisella bussilla, bongailin vihreään pukeutuneita juhlijoita, enkä saanut skottiaksentista selvää.


Illemmalla tapasin pariani vanhojen tansseilta ja kahta muuta lukioaikaista ystävääni. Viime tapaamisesta heidänkin kanssaan oli kulunut jo niin monta vuotta, että siinä ajassa ehtii oppia puhumaan ruotsia sujuvasti. Keskustelukieltä lukuun ottamatta ei näissä ystävyyssuhteissa ollut muuttunut mikään muu, ja oli taas niin rentoa hengailla vanhojen kavereiden kanssa. Tack Sabina, Otto och Kasper!


Edinburgh yllätti todella positiivisesti - tämä on todella kaunis ja eloisa kaupunki. Huomenna ohjelmassa on muutama taidemuseo, jätskibaari ja Primark. Sitten matka jatkuukin täältä eteen päin, kun hyppään iltapäivästä Glasgown bussiin. 


Nyt soi: Redrama - Let Me Go

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti