lauantai 20. syyskuuta 2014

Valgus Kõnnib Kadriorus 2014


Torstaina Kadriorgin puistossa vietettiin jokavuotista valofestivaalia. Koko puisto oltiin koristeltu erilaisin valoin ja kynttilöin, lapsilla oli valotikkuja ja -miekkoja, taivaalle läheteltiin lentäviä lyhtyjä. Puisto oli tupaten täynnä vanhoja ja nuoria, tunnelma oli maaginen.


Valokoristeiden lisäksi puistossa oli järjestetty kaikenlaisia aktiiviteetteja ja leikkipaikkoja lapsille. Vanhemmat kävijät saivat nauttia musiikista, jota esitettiin ainakin viidellä eri lavalla.


Kadriorgin puisto on Tallinnan hienoimpia ja vanhimpia puistoja, joka tehtiin Pietari Suuren vaimolle Katariina I:lle. Puisto nimettiinkin hänen mukaansa: Kadri = vironkielinen vastine nimelle Katariina, org = laakso.


Kadriorgin puistosta löytyy Pietari Suuren ja Katariina I:n kesäasunto (nykyinen Kadriorgin taidemuseo), heidän teehuoneensa (nykyinen Katharinenthal -kahvila), sekä heidän lepohuoneensa (nykyinen turisti-infopiste). Näiden lisäksi puistosta löytyy myös Mikkeli-museo ja modernintaiteen museo Kumu. Myös Presidentti Ilves asuu Kadriorgissa vielä toistaiseksi, mutta olen kuullut, että presidentin virka-asunto muutettaisiin Rocca Al Mareen. En tiedä miksi, milloin tai mihin tarkalleen...asiasta paremmin perillä olevat saavat mieluusti huikata kommenttiboksiin. :)


Mutta, takaisin itse valojuhlaan. Olin tuona päivänä puolilupautunut miljoonaan asiaan: lähteä drinkeille kummisetäni kanssa, tavata Tartosta vierailevaa kaveriani, Red Emperorin pubi-visa, Taiwanilaisen kuvausryhmän avustusta, ruokatapahtuma kaverini kanssa… Kaikki näistä kuitenkin peruuntui, joten luennon loputtua puoli kahdeksalta päätin käydä pyörähtää Kadriorgin valojuhlissa.


Onneksi lähdin. On niin kiva olla osana isoa tapahtumaa, ja vain nauttia iloisesta fiiliksestä. Kiertelin kamerani kanssa ja pysähdyin kuuntelemaan useita musiikkiesityksiä. 


Väsymys, nälkä ja kylmyys alkoivat painaa päälle aika pian kuitenkin ja kamerastakin loppui akku. Kun huomasin semieksyneeni ja kiertäväni samaa kehää varmaan kymmennettä kertaa, päätin, että on aika lähteä kotiin.


Valojuhlat järjestetään ensi syksynäkin, jos joku innostui näistä. Kävikö joku näillä festivaaleilla täna vuonna, tai onko joku käynyt edellisinä vuosina? Kertokaa ihmeessä omat tarinanne Kadriorgin valofestareista!


Nyt soi: OneRepublic - Au Revoir

4 kommenttia:

 1. Mä postaan kanssa oman versioni tapahtumasta luultavasti vielä tänään :) Me oltiin vajaa kasilta katsomassa Maarjaa pikkusen susta vasemmalle (ton ylimmän kuvan perusteella). Tuolla oli niin paljon porukkaa, että törmääminen olis kyllä ollut jo aika sattuma. Kentätkään ei toiminu ja meillä oli vaikeuksia löytää edes tuttavapariskunta tuolta, vaikka tekstarit juuri ja juuri kulkivat. Mutta oon samaa mieltä, aivan ihana tapahtuma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo yes venaan sun postausta! Kiva kun lähitte! :) Joo ihan täynnä porukkaa ja kenttä ei pelannu kännyköissä. Muuten ei valittamista :)

   Poista
 2. vad vackert annina! härligt att du bloggar så aktivt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack tack tack Jenny att du kommentera så aktivt, det gör mig väldig glad <3

   Poista