maanantai 1. syyskuuta 2014

Suve viimane

Euroreissun jälkeiset, kesän viimeiset hetket Tallinnassa ja Espoossa, sekä muuaalla Virossa ja Suomessa:


 • Euroreissuni jälkeen meno jatkui vauhdikkaana: Julie ja Laura tulivat Suomesta luokseni viikonlopuksi. Juhlimme Emman läksiäisiä Heinekenilla ja hollantilaisilla juustoilla. Sukulaisilta saamaani liilaa Tattingeria olin säästellyt johonkin erityiseen tilaisuuteen, ja vihdoin tuli odotettuakin parempi syy korkata tämä pullo: Lindsey ja Pat menivät kihloihin. <3  • Onnistuin yhtenä päivänä lukita itseni ulos kotootani. Pääsin siis kokeilemaan kodittoman elämää, kun odotelin keskiyöhön asti vuokraemännän ja vara-avaimien saapuvan Tallinnaan. Aurinko, mustikat ja meri kuitenkin tekivät tästä ihan mukavan kokemuksen. • Sisarus-polaroidselfie Cean & Fransun häiden vieraskirjaan. Oli kyllä ihanimmat häät ikinä - niin paljon rakkautta ja iloisia ihmisiä ei ole Uunisaari varmasti ennen nähnyt. <3 Hääjuhlien jälkeisenä päivänä vietettiin toiset superonnistuneet juhlat: Artun valmistujaiset ja läksiäiset meillä Espoossa. Läksiäiset, koska Arttu muutti juuri Lundiin opiskelemaan. Kannattaa muuten tsekata veljeni uusi blogi, jos opiskelijaelämä Ruotsissa kiinnostaa. • Seuraavana viikonloppuna otettiin ja lähdettiin musiikkiviikoille Tarttoon Kellin ja Eliksen kanssa. Oli kyllä ihan parasta jammailla parhaiden tyyppejen kanssa Carnival Youthin, Graciaksen ja virolaisten DJ:den tahtiin. Mutta, mihin tämä jammailu johtikaan..? Musisoivan kaverini kanssa backstagelle, jossa minä sitten järkkäsin juomapelin kaikille siellä oleville. Tietysti, what else :D Hauskaa oli, ja nukuimme aamun ensimmäisessä junassa koko matkan takaisin Tallinnaan. • Bileissä kävin ahkerasti koko viime viikon Tallinnassakin - olihan sentään koulumme orientation week ja olenhan sentään työnsä kunnolla tekevä tukioppilas. Yöelämään innostuu lähtemään vielä helpommin, kun kotona asuu iso liuta kekkeröiviä kavereita. Alla näkyvät Siiri ja Kelli olivat täällä muutaman päivän, Tallinnaan juuri muuttanut kämpätön Anni on majaillut täällä koko viikon, ja näiden lisäksi myös Triin, Anil ja Anttonikin ovat löytäneet itsensä minun varapatjoiltani. Mennyt viikko on ollut yksi hauskimmista koskaan - kiitos näiden (ja muiden menossa mukana olleiden) kavereiden. • Railakkaan orientaatioviikon vastapainoksi lähdin viettää rauhallista viikonloppua Suomeen. Hengailin teekupposten ja lukiokavereiden kanssa mBarin terassilla, juhlistin serkkuni rippijuhlija ja mökkeilin mummin ja ukin kanssa Inkoossa.
Arvatkaa mikä on ihan hullua? Huomenna alkaa viimeinen yliopistovuoteni täällä Tallinnassa. Tasan vuoden päästä sitä ollaan jo humanististen tieteiden kandidaatteja siis. Kaksi viimeistä vuotta ovat menneet aivan hujauksessa. Outoa on myös se, että tämä on mitä todennäköisimmin viimeinen vuoteni Tallinnassa. Viimeisen vuoden lupaus: ottaa tästä kaikki ilo irti. :)

Nyt soi: Veronica Maggio - Bas gillar hörn

6 kommenttia:

 1. Ei kauhee ku tuli ikävä Tallinnaan ! Niin paljon kaikkea siistiä ja ihania ihmisiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ikävä sua!! <3 Mutta kyllä siellä Hollannissakin näyttää olevan kaikkea kivaa ja mä tuunkin sinne vajaa 2kk päästä lievittää Tallinna-ikävää... Voin tuoda Kalevia ;)

   Poista
 2. Moi!
  Kiitos ihanasta blogistasi, se on suuresti lievittänyt kaipuuta Tallinnaan. Sain tietää saaneeni työpaikan Tallinnasta, ja työt alkavat jo muutaman viikon päästä, eli muutto Tallinnaan on edessä! Kysyisinkin, josko sinulla olisi antaa käytännön vinkkejä muuttoon liittyen ja ylipäätään asunnon löytämiseen, joka nyt päällimmäisenä on mielessä. City24.ee ja kv.ee ovat tulleet tutuiksi viime aikoina :D Puhuvatko kiinteistönvälittäjät englantia, ja vuokrataanko suomalaisille mielellään asuntoja...? Kaikki tieto tulee kyllä mieluusti tarpeeseen, kiitos jo etukäteen!!!!! Ja tsemppiä opintojen alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia kehuista! Kiva kun viihdyt täällä blogissani :)

   Onneksi olkoon työpaikasta! Asuntoasiat ovat nyt vaikuttaneet olevan monille hankalia… Kun itse muutin tänne kaksi vuotta sitten, ei asunnun hankkiminen ollut vaiva eikä mikään. Kävin varmaan kymmenessä näytöissä, ja kaikki olisivat käyneet hyvin minun tarpeilleni. Tänä vuonna olen kuullut aivan päinvastaista kämppää metsästäviltä kavereilta: hyvät kämpät ovat tosiaan kiven alla ja jos löytyy joku kiva, siihen kannattaa samantien tarttua. Onnekseni voin kertoa, että vuokran antajat antavat mielellään suomalaisille asuntonsa vuokraan: meillä on vissiin ihan hyvä maine tämän kaupungin asuntomarkkinoilla :) Suurin osa asunnonvälittäjistä puhuu englantia, monet myös suomea. Tosin olen kuullut myös tapauksia, jossa ollaan lyöty luuri korvaan englantia puhuville asunnosta kiinnostuneille. Itse löysin asuntoni nimenomaan city24.ee -sivuston avulla, eikä muusta ole oikein kokemusta… Olen kuitenkin tukioppilas, ja näitä Facebook -sivustoja olemme vinkkailleet Tallinnaan muuttaville uusille opiskelijoille:

   https://www.facebook.com/pages/Accommodation-for-international-students-in-Tallinn/237391599737566
   https://www.facebook.com/groups/240149779384739/
   https://www.facebook.com/groups/126219687571066/?fref=ts
   https://www.facebook.com/groups/182759184195/?fref=ts

   Nämä ovat viroksi, mutta kannattaa ihan pokkana kirjoitella englanniksi ilmoituksia - ehkä joku nappaa "väärästä" kielestä huolimatta!
   https://www.facebook.com/pages/Otsin-%C3%BC%C3%BCrilist-Pakun-tuba/128567340521984
   https://www.facebook.com/YyrikorteridTallinnas

   Lisäksi meidän Suomi-ryhmät:
   https://www.facebook.com/groups/539676422750499/
   https://www.facebook.com/groups/140087602806616/

   Toivottavasti tästä oli apua :)

   Poista
  2. Hei vau, kiitos tosi paljon, sinusta oli ääretön apu!!! :) Ja mahtava tuo Obama-juttu, josta uusin postauksesi kertoo! Olet ehdoton lempparibloggaajani, etkä todellakaan suotta! <3

   Poista
  3. Voiii ihana kuulla, että olin avuksi. Ja suursuurkiitos sulle, tosi ihanasti sanottu!! <3

   Poista