tiistai 23. syyskuuta 2014

IC Autumn Trip


Olen monesti blogin puolella kertonut tukioppilashommistani, mutta kertauksena vielä: toimin koulumme kansainvälisten opiskelijoiden tukioppilaana. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, että autan uusia oppilaita sopeutumaan yliopistoomme ja Viroon. Meitä tukioppilaita on yhteensä n. 30, ja meillä kaikilla on muutama "oma" oppilas, joita neuvomme ja autamme esimerkiksi asunnon hankinnassa, kursseille rekisteröitymisessä ja vaikkapa kivan vapaa-ajan tekemisen löytämisessä. Tämän lisäksi me tukioppilaat yhdessä järjestämme tapahtumia ja reissuja kaikille oppilaille yhteisesti.

Viljandin järvi ja linnan rauniot

Viikonloppuna olin mukana järjestämässä matkaa eteläiseen Viroon. Lauantaiaamuna lähdimme bussilla Põltsamaalle viinin maistajaisiin, josta jatkoimme Tarttoon kaupunkikierrokselle, ja päädyimme saunomaan ja juhlimaan Viljandissa sijaitsevaan majataloon. Sunnuntaina hengailimme Viljandin Kirsimäellä ja palasimme Tallinnaan Alam-Pedjan kansallispuiston kautta.

Tartton raatihuone

Kuten kaikki blogiani lukevat tietävät, olen erittäin innostunut Virosta. On siis ihan mahtavaa päästä jakamaan tätä innostuneisuuttani ja kahden vuoden aikana keräämääni tietoa Virosta tänne juuri muuttaneiden kanssa.


Reissun kohokohtiin kuului ehdottomasti vetämäni kaupunkikierros Viljandissa, joka on mielestäni yksiä Viron kauneimpia ja kiinnostavimpia kaupunkeja. Aina on myös yhtä hauskaa huomata, miten ulkomaalaiset ihmettelevät meidän pohjoiseurooppalaisten saunakulttuuria. Tälläkin kertaa monet epäröivät aluksi jääkylmään järveen hyppäämistä saunan päätteeksi, mutta innostuttuaan heitä ei melkein enää saatu sieltä järvestä pois.

Tartton kasvitieteellinen puutarha

Tukioppilashommien kautta pääsen minäkin siis näkemään ja tekemään kaikenlaista hauskaa. Se ei kuitenkaan ole suurin syy, miksi tätä teen.

Reissun toiset järkkääjät Anna-Liisa ja Kelli

Tämän homman aloittaminen oli varmasti viime vuoden parhaimpia päätöksiä. Olen tätä kautta tavannut niin paljon ihania ihmisiä - enkä osaisi kuvitellakaan, millaista elämäni olisi Tallinnassa ilman tätä kautta saatuja ystäviä.

Viljandin linnan rauniot

Tähän reissuun osallistui 49 henkilöä 16:a eri maasta. Minulla oli koko ajan niin hyvä fiilis tässä porukassa: kaikki olivat niin iloisia ja mukavia. Kyselin koko viikonlopun ajan paljon toisten kotimaista. Kuulin esimerkiksi valko-venäläisen tytön viisumi-hässäköistä, unkarilaisista kuumista lähteistä, Ukrainan kriisistä moldovalaisesta näkölulmasta, belgialaisesta ruoasta ja Italian verotussysteemistä. Tunsin itseni melkein etuoikeutetuksi, kun sain tietää näin paljon näin monesta eri maasta vain yhden viikonlopun aikana.

Alam-Pedjan kansallispuisto

Loppuun voisin vielä todeta, että kannattaa ehdottomasti harkita muutakin Viroa kuin Tallinnaa seuraavaa "etelänmatkaa" varatessa. Itseäni kiinnostaisi nähdä seuraavaksi Narva. Onko kenelläkään kokemuksia Narvasta, tai muita tarinoita itseään miellyttävistä kaupungeista Virossa? 

Kuva: Mike de Clerck
(On muuten super taitava ja ihana kaveri, tsekatkaa hänen bloginsa!)

Nyt soi: Carnival Youth - Words Like Birds

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti