sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Hotell Bali

Heippahei! Balin matka on nyt takanamme, ja meillä oli kyllä superihana matka rakkaan Julien kanssa. Nyt olen Suomessa parantelemassa matkamuistoani: huonokuntoista ihoa. Aika heikoilla vielä mennään, ja paluu Tallinnaan saattaa viivästyä vielä viikollakin. Minulla on tosin yksi To Do-lista postattavana, joten Tallinna-aiheita on lähiaikoina luvassa, vaikken itse sinne vielä pääsisikään. Ennen Tallinna-aiheisiin uudelleen pureutumista haluaisin jakaa majoittumisvinkkejä Indonesiaan, meitä kun onnisti eri hotellien ja hostellien kanssa.


Ensimmäiseksi majoituimme Sanurille Cafe Loccaan, joka oli siisti ja puhdas hostelli. Hostellissa oli palmujen ympäröimä uima-allas rantatuoleineen. Ulkokeittiössä oli hella, jolla paistoimmekin kanamunia aamulla. Hostelli tarjosi juomakelpoista vettäkin veloituksetta. Blogia kirjoittavalle hyviä uutisia oli myös ilmainen wifi. Saimme tässä hostellissa mukiva uusia tuttavuuksia, kuten yllä näkyvän kaksikon: hollantilaisen Michellen ja saksalaisen Dominikin.


Sanurin jälkeen matkamme jatkui Ubudiin, jossa yövyimme ashramissa, jonka esittelinkin jo tässä postauksessa. Ashramin jälkeen meillä oli suuri polte päästä Gilin saarille, mutta koska laivat eivät sinne kulkeneet, päätimme sen sijaan lähteä Lembonganin saarelle. Majailimme Ketut Losmen Bungalows'issa, jossa meillä oli oma bambukattoinen maja parvekkeella ja omalla wc:llä. Hotelilla oli pieni rantabaarialue uima-altaine ja rantatuoleineen sekä ilmaisella wifillä.


Jatkoimme sinnikkäästi matkaamme kohti Giliä, minkä seurauksena jouduimme viettää yhden yön Padang Bailla. Ei sillä, että paikassa olisi ollut jotakin vikaa, mutta yöpyminen siellä tuli meille pienenä yllätyksenä. Selasimme hätäpäissämme hostelworld.com:ia kännykköillämme ja löysimme Lemon Housen. Hostelli korkealla rinteellä, ja sieltä avautui aivan mielettömän kauniit näkymät. Taas kerran siisti hostelli, jossa ilmainen wifi pelitti. Erityismaininnan hostelli saa mielettömän ihanista aamiaismunakkaistaan!


Gili Trawanganille vihdoin päästyämme vietimme yhden yön maailman ihanimmassa hostellissa, Le Grand Gili Backpackersissä. Fiilis tässä hostellissa oli vain niin uskomattoman hyvä ja rento! Täällä tapasimme ehdottomasti reissun kiinnostavimmat ihmiset. Hostellissa sai itse paistaa omat aamiaislettunsa ja hengailla bambukattoisella ullakolla, jossa oli maailman mukavimmat säkkituolit ja iso kasa leffoja sekä valkokangas. Aika täydellistä, etenkin kun oli pieni dagenefter meneillään… Täälläkin oli wifi, ilmaista juomavettä, sekä mahdollisuus tilata omistajien ravintolasta ruokia ilman kuljetuskuluja. Ota mukaasi kuitenkin lukko, jolla saat oman kaapin kiinni, ja varaudu ostamaan respasta vessapaperia.


Gilillä loppu aika kului Gili Backpackers hostellissa, joka oli oikea tosibilettäjien paratiisi. Hostellissa oli bileet pystyssä jokaikinen ilta, ja meno oli meille jopa hieman liikaa. Ja ne ketkä tuntevat minut tai Julien tietävät, että tuo on aika paljon sanottu :D Täälläkin oli wifi ja ilmaista juomavettä. Täälläkin tosin vessapaperista piti erikseen maksaa ja kaapit vaativat matkustajalta omaa lukkoa. Olimme sinänsä tyytyväisi Gili Backpackersiin, mutta suosittelisin tätä hostellia vain siinä tapauksessa, jos edellä mainittu Le Grand on täyteen buukattu.


Viimeiseksi asetuimme Denpasariin, josta lentommekin lähtivät. Reissun lopussa olimme molemmat jo aika uuvuksissa, ja vika ilta kuluikin Pop! Harris hotellin pehmeillä sängyillä tyytyväisinä makoillessamme, Pizza Hutista haettuja pizzoja syödessämme ja Mupetsia katsoessamme, hahahaha. Tähän tarkoitukseen hotelli oli varsin hyvä, mutta en ehkä muuten tänne majoittuisi. Luulimme Pop-hotelliin mentäessä, ettei wifi taikka aamiainen kuuluisi meidän huoneemme hintaan, mutta kyllä ne sitten kuuluivatkin. Parempi niin päin!

Onko jollakin muulla hyviä majoittumisvinkkejä Balille?

Nyt soi: Local Natives - You & I

2 kommenttia: