tiistai 4. helmikuuta 2014

Indiana Kenanga, Lembongan


Odottelimme Sanurilla Lembonganin laivaa, kun eräs indonesialaismies innoistui opettamaan meille kieltänsä. Meillä (ja etenkin tällä miehellä) oli hullunhauskaa, kun Julien kanssa yritimme toistaa miehen perässä mitä kummallisempia äänteitä. Pienen kielikurssin jälkeen mies iski käsiimme turistilehtiset, jossa oli opiskeluihimme hieman lisämateriaalia. Indonesialaisten sanojen lisäksi Julie löysi lehtisestä muutakin hyödyllistä - nimittäin Lembonganilla sijaitsevan 3 Michelin tähden ravintolan, Indiana Kenangan


Aluksi vain kummastelimme, että kenelläköhän tällä saarella on varaa käydä sellaisissa ravintoloissa. Sitten aivan yhtäkkiä muistinkin nähneeni jonkun kiinalaisen ruokaohjelman, jossa esiteltiin Kiinassa sijaitseva maailman halvin Michelin tähden ravintola - annoksia lähti siitä raflasta muutamalla eurolla. Päätimme siis käydä katsastamassa, miltä Indiana Kenanganin hintataso näyttäisi. Hintataso näytti oikein hyvältä, ja niin pääsimme molemmat ensimmäistä kertaa kolmen Michelin tähden ravintolaan, vautsi :) Ravintolalle jätimme yhteensä 600 000 Indonesian rupiaa, joka on siis suunilleen 36€. Ei paha!


Emme tosin muuta ottaneet kuin pää- ja jälkiruoat, ja juomaksikin riitti tällä kertaa pelkät kivennäisvedet. Oma pääruokani oli mahimahi-kalaa ja simpukoita kookosvaahdossa. Simpukoista oltiin tehty tortellineja, joidenka "pastakuori" oli todella ohut, simpukan maku ei siis peittynyt pastataikinan alle. Superhyvää! 


Jälkkäriksi tilasin itse choux-leivoksia mangomarmeladilla ja jäätelöllä, ja Julie suklaafondanttia. Ravintolan pääkokkina toimii ranskalainen Clement Froqueré, jolla on kaksi muutakin Michelin tähden ravintolaa Ranskassa. Täällä Indonesian pikkusaarella ruokalista oli siis ranskalaisen ja aasialaisen keittiön sekoitus, joka upposi hyvin meille.


Balin matkalla kannattaa harkita Lembonganille ja Indiana Kenanganille poikkeamista. Me olimme todella tyytyväisiä iltaamme - niin ruoan, tunnelman, palvelun kuin laskunkin puolesta.


Nyt soi: Mumford & Sons - Ghosts That We Knew 

3 kommenttia:

  1. Oi noi ruuat näyttää tosi hyviltä! Tekee mieli iteki mennä. Ihanaa kun kirjottelet, kivaa lukea :D

    VastaaPoista
  2. And, finished second in total yards for the running time for Stanford's Toby Gerhart my website there is no point in submitting a
    software that ultimately ends up being rejected because the repayments are clearly very costly.

    VastaaPoista