torstai 6. joulukuuta 2012

Juuksed

Ystäväni täällä Tallinnassa kysyi minulta (varmaan yli kuukausi sitten..) josko voisin tehdä hiuspostauksen. Pyyntö sai minut ihan tajuttoman iloiseksi, joten halusin ehdottomasti toteuttaa sen. Mietin aika pitkään, että mitä tähän postaukseen sitten tulisi. Päädyin siihen, että yksinkertaiesti kerron mitkä ovat yleisimmät hiustenhoito rutiinini.


Tässä hiukseni tänään, ja tältä ne näyttävät kaikkina muinakin päivinä. Välillä pidän myös ponnaria, jonkin näköistä lettiä tai nutturaa, ja ehdoton kampaus suosikkini on kiharat. Voisin vaikka tehdä postauksia niistäkin, jos ketään kiinnostaa?

Hiuksistani sen verran, että ne ovat luonnostaan tuollaiset taipuisat ja erittäin paksut. Olen kasvattanut hiuksiani jo useamman vuoden, eli mitään hiustenpidennyksiä ei ole. Hiukseni ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, johtuen pitkälti siitä, etten ole ikinä värjännyt niitä. Tämä asia tosin muuttunee tammikuussa, sillä ajattelin värjää hieman vaaleimmiksi taikka laittaa jotain raitoja. Luuletteko, että sopisi?

Suomessa kävin kampaajalla korkeintaan kerran puolessa vuodessa, mutta ajattelin näin Tallinnassa asuvana muuttavani tätäkin asiaa;) Täällä kun niitä kampaajia riittää ja hinnatkin yli puolet halvempaa kuin Suomessa. Olen jo kerran käynytki tasaamassa latvoja täällä Tallinnassa, josta voitte halutessanne lukea lisää täältä. Ensi keralla ajattelin kuitenkin kokeilla Pikk 40 -nimistä kampaajaa, sillä olen kuullut siitä vaikka mitä hyvää. Yksi ystäväni kävikin jo siellä, ja hänellä on upeat hiukset. Sitä paitsi sain aivan ihanilta kavereiltani Pikk 40 -lahjakortinkin!


Pesen hiukseni ehkä joka kolmas päivä, en siis kovinkaan usein. Peseminen kun kuluttaa hiuksia ja kuivashampookin on keksitty!:D Mutta sillon kun pesen hiukseni, käytän Aussien shampoita. Ne ovat oikeasti ihan parhaita, tekevät hiuksiin suuren eron jo ensimmäisen pesun jälkeen, valehtelematta! Suosittelen siis ehdottomasti näitä shampoita, ja olen jo käännyttänyt useat kaveritkin Aussien käyttäjiksi. Ovat vähän kalliimpia, mutta hintansa värtti. Näitä ei edes myydä Tallinnassa, joten ostan näitä aina Suomessa ollesani Kicksistä, Stockalta, taikka Sokokselta mukaan. Että niin hyviä ovat!

Itse käytän joko tuota Miracle Moist- taikka Luscious Long-sarjaa. Sopivat omille hiuksilleni parhaiten, sillä ne kaipaavat nimenomaan kosteutusta eniten. Käytän joka pesun yhteydessä myös tehohoitoa, vaikka suosittelu onkin vissiin että niitä pitäisi käyttää harvemmin.


Tärkein asia omassa hiustenhoito-ohjelmassani on seerumit ja hiuksiin jätettävät hoitoaineet! Laitan niitä aamuin illoin ja välillä siinä välissäkin. Suosittelen muitakin ehdottomasti käyttämään tällaisia päivittäin, tekevät itselleni ainakin huikean eron. Tällä hetkellä minulla on Tallinnan Kaubamajasta ostetut Bed Head'in Ego Boost -hoitoainetta ja KC professional'in Silk drops'eja. Olen käyttänyt jotain parempiakin, joten en nyt välttämättä menisi näitä suosittelemaan. Olen jotenkin tippunut kartalta mitkä seerumit ovat hyviä, joten vinkkejä otetaan vastaan.


Peruspäivänä hiusten muotoilukuviot menevät seuraavasti: kuivashampoota, sormilla sen hieromista pois ja samalla hiusten asettelua paikoilleen, kevyttä tupeerausta harjalla, ja lakkaa. Todella simppeliä siis! Kuivashampoona toimii tällä hetkellä Rimistä ostettu Girlz Only Hair Care'in Dawn 'till Dusk -kuivashampoo. Tämä siksi, koska oli halvin - maksoi vain 3,50€. Käytän kuivashampoon sijasta Four Reasonsin hiuspuuteria, jos olen juuri pessyt hiukset ja ne kaipaavat vähän volyymiä. Juuri pesseet hiukset föönaan aina, jolloin laitan niihin ensin  Four Reasonsin lämpösuojaa. Lakkana on L'Oréalin joku ihan peruslakka.Ostin Kaubamajasta jokin aika sitten hyvän harjan ja orgaanisia ponnareita, jotka ovat molemmat osoittautuneet käytössä hyviksi! Nuo on ponnarit ovat ainakin todella jämäkkiä, ja plussaa vain tuosta orgaanisuudesta, jos sillä jotain hyvää saadaan aikaiseksi. Niipu niitä maksoi 4€, eli saman verran kuin mitkä tahansa muutkaan ponnait täällä päin maailmaa.

6 kommenttia:

 1. sul on kyl nii ihanat ja paksut hiukset <3! ah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Vilma, kiitos paljon!! <3 Sullakin on ihansairaan ihanat hiukset<3

   Poista
 2. så söööt! :)

  I min blogg kan du tävla om valfri klänning från berömda Inlovewithfashion, lycka till! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack så mycket Carolyn, du e det med! :) Tack, ska se på vad e det för tävlingen! xx

   Poista
 3. Ääää jeee sä teit tän :D Mä ehkä tarviin viel jonkun videon aiheesta ;) Omat roikkuu vaan ääätä myöden, buuuu.

  -K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei parempi myöhään kun ei milloinkaan:D vois vaikka jonkun videon yrittää väsääkin, nopeammalla toimitus ajalla täl kertaa:D ja en kyl tajuu mitä höpötät, sulla on ihanat hiukset, eikä ne todellakaan roiku!!!:D

   Poista