sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

TLN TO DO 22062014

Tallinnassa olen saanut nyt muutaman kerran yllättyä positiivisesti aasialaisissa ravintoloissa. Maut ovat kohdillaan ja koko raflojen fiilis autenttinen. Viime postauksessa kehuin The Street Wokia, mutta testilistalle mahtuu vielä muutama lupaavan näköinen aasialaisravintola. Joten, tähän juhannuksen jälkeiseen sunnuntaihin esittelisin kolme Tallinnan aasialaisen keittiön lupausta.


Saigon saattaa näyttää hieman epäilyttävältä ulkoa päin katsottuna. Minäkään en ajatellut paikasta paljoja, ennen kuin useampi kaveri oli kehunut kyseistä ravintolaa. Saigonin omistaja on vietnamilainen, ja hänen kokkaustaitohinsa voi kuulemma luottaa. En ole hirveästi syönyt vietnamilaista ennen, mutta vietnamilainen keittiö on kai varsin samantapaista thaimaalaisen kanssa. Thaimaalainen ruoka on lemppareitani, joten innolla odotan jo Saigonin testaamista.



Momosta olen kuullut paljon kerrottavaa - ja pelkkää hyvää. Monet ystäväni, jotka ovat viettäneet paljon aikaa Japanissa, ovat kertoneet Momon ruoan olevan todella hyvää ja autenttista. Ravintolan kanta-asiakkaisiin kuuluu kuulemma myös kaikki Tallinnassa asuvat japanilaiset. Momo sijaitsee talvisaikaan hieman kauempana keskustassa, mutta kesäisin Momo muuttaa Viru keskuksen katolle Katusekinoon! Aiheesta hieman ohi, Katusekino on ihan lemppari kesäjuttujani täällä Tallinnassa. Teen siitäkin varmasti postauksen, mutta sitä ennen voitte käydä katsomassa artikkelini kyseisestä leffateatterista Spotted By Localsista. Mutta tosissaan, Tallinnan leffateattereista saa laadukasta japanilaista ruokaa.


Tallinnassa olen ollut yhdessä erittäin hyvässä intialaisessa ravintolassa: vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Elevnatissa. Tätä voin tosiaankin suositella, ruoka oli todella hyvää ja aitoa intialaista… Tai no, niin aitoa, kun mitä Virosta nyt on mahdollista saada ;) Jotkut tuttavani, jotka pitävät Elevantista, ovat kehuneet vanhan kaupungin toistakin intialaista, eli Bollywoodia. Kyseisellä ravintolalla on myös terassi Rotermannilla, josta saa juotavia ja pikku purtavia. Kävelen terassin ohi päivittäin, ja sen säkkituolit näyttävät aina niin houkuttelevilta aurinko-päivinä. Futisfaneille tiedoksi, terassilla on myös iso valkokangas, jossa näytetään silloin tällöin mm-otteluita. Varmasti mahtava paikka seurata jalkapalloa.

Onko kukaan käynyt jossakin näistä kolmesta? Mitäs piditte? Tai oletteko käyneet joissakin toisissa mainitsemisen arvoisissa aasialaisissa ravintoloissa täällä Tallinnassa? Nyt kaivataan kaikkien aasialaisen ruoan ystävien mielipiteitä Tallinnan aasialaisesta rafloista! :)

Nyt soi: Lana Del Rey - Once Upon A Dream

6 kommenttia:

  1. Momossa olen joskus käynyt, kaverini oli vaihtovuoden Japanissa ja menin sinne hänen kanssaan. Plus Momo oli todella lähellä kouluani ja muutenkin aika lähellä kotia:) Sitten toinen super lähellä oleva ravintola oli Riis, en nyt ole varma minkämaalaista ruokaa siellä oli mutta tosi hyvää kuitenkin! Riisillä on varmaan omat kotisisvut, muistaakseni www.riis.ee:D Japanissa ollut kaverini lupasi myös viedä minut jonnekin superhyvään korealaiseen ravintolaan mutta muistin sen vasta nytten.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Riis:istä oonkin kuullut, tai yks kaveri käy siellä lounaalla about kolme kertaa viikossa!:D Nyt kun sultakin tuli kehuja, voisin ehdottomasti mennä testaa ! Ja oiskohan se korealainen Gotsu Kim? Ite haluaisin nimittäin käydä siellä, mutta pitää odotella syksynmälle, se taitaa nimittäin olla elokuuhun asti kiinni. Kiitos sulle kommentista, tästä oli ainakin mulle iloa, varmasti muillekin:)!

      Poista
  2. Saattaa olla, syksyllä menen sitten sinne! Viimsin ostoskeskukseen tuli muuten uusi japanilainen kahvila/kauppa josta ainakin viimeksi sai aika halvalla merilevää ja riisiä jos haluaa tehdä sushia itse kotona=) toki ne saattoivat olla avajaistarjouksessa, en ole ihan varma. Niillä on fb sivut, JaapaniMaitsed. Ja sitten vähän aiheesta poiketen, niin tuli mieleen, että Kadriorussa Vesivärava kahvilan yhteydessä on hampurilaiskioski, Vesivärava Grill kait.. josta saa toosi hyviä hampurilaisia! Jos tykkää hampurilaisista niin sinne kannattaa ainakin mennä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtava vinkki! Sushia on hauska valmistaa ite, mutta raaka-aineet on ehkä vähän kalliita. Hyvä siis tietää, minne kannattaa lähteä sushi-shoppailuille Tallinnassa :)

      Tiedätkö, mä suorastaan rakastan hamppareita.... Vesoväravista olen kuullut kehuja ennenkin, joten pitääpä varmaan lähteä Kadriorgiin burgereille.

      kiitos vinkeistä!! xx

      Poista
  3. Hei, yksi meidän suosikkipaikka on Riis. Siellä on ystävällinen ja välitön palvelu. Käymme silloin tällöin Keskustorin lähellä olevassa Mandarinissa ja usein haen noutosushit Roosikrantsin Sushi Catista. Ainakin mainitsemaasi Saigonia on tarkoitus kokeilla. Tallinnasta ei tosiaankaan ruokapaikat lopu. Viime viikolla kävin Till&Kummelissa. Tykkäsin niinkuin sinäkin...
    Kesäterveisin Ulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Till & Kummel on tosiaankin ihana, varmaan lempparini koko vanhassa kaupungissa. Kiva kuulla, että sielläkin tykättiin :)

      Noniin, Riis on tosiaankin saanut nyt kehuja osakseen! Tuo Mandariin on kätevällä sijainnilla ja luulen, että tiimiläiseni Diana kirjoitti nimenomaan Sushi Catistä meidän Spotted By Locals -sivustolle... hyvän kuuloisia paikkoja siis, kiitos suuresti kommentistasi!! :)

      Poista