tiistai 22. heinäkuuta 2014

Positivus 2014Kuten jo hehkutinkin Facebookissa ja Instagrammissa, viime viikonloppuinen Positivus-festivaali oli helposti yksiä hauskimpia kokemuksiani ikinä. Luvassa iso läjä kuvia ja kilometri tekstiä, enjoy!
PERJANTAI
Saavuimme Salacgrivaan hieman odotettua myöhemmin, mutta se ei haitannut meidän menoamme! Teltan saimme pystyyn pimeälläkin, kun vilkkaat latvialaispojat tulivat innokkaina tarjoamaan apuaan. Siitä lähdimme sitten kiireen vilkkaan festarialueelle seurailemaan illan viimeisiä keikkoja. Aloitimme latvialaisesta Carnival Youthista, joka oli itselleni kiva uusi tuttavuus. Carnival Youthin jälkeen joimme vähän drinkkejä ja lähdimme kuuntelemaan meille aivan tuntemattomia DJ:tä (virolaiset MHKL & K-SEIN). Onnistuimme ujuttautumaan melkein eturiviiin ja hypimme täydessä katsomossa kuin suurimmat fanit konsanaan. Ja meillä oli aivan super hauskaa!! Musiikki alkoi tosin käymään liian kovaksi, joten lähdimme katsastaa rannan. Sieltä lähdimme aika pian nukkumaan - yö oli lähestulkoon muuttunnut jo päiväksi muutenkin. 


LAUANTAI
Monta tuntia ei ensimmäisenä yönä tullut nukuttua, mutta lähdimme aamupalan ja suihkun jälkeen festarialueen ihanalle rannalle. Positivuksen festarialue oli harvassa mäntymetsässä, jonne oltiin ripustettu valoja ja värikkäitä paperikoristeita, ja vaikka mitä muita erikoisia esineitä. Tunnelma oli suorastaan maaginen. Festarialue oli sitäpaitsi aivan leirintäalueen vieressä, joten uimisen ja auringonoton jälkeen ehdimme hyvin vaihtaa vaatteet Daughterin keikkaa varten. Daughterilla oli ihana live-esitys, kaikista näkemistämme sellainen herkin ja koskettavin.


Festareilla myytiin vaikka mitä siistejä hipsterimäisiä vaatteita ja rojuja, joita kävimme tottakai hypistelemässä. Shoppailun lomassa vastaan osui peili, joita en ollutkaan kolmeen päivään nähnyt. En ole varmaan koskaan aiemmin yllättänyt noin paljon itseni näkemisestä.


Kesän ensimmäinen bikinipäivä! Oli about time.


Emma ja Emman ihana asu. Paras festarikamu ikinä!!


Ellie Gouldingin keikka oli aivan mahtava! Niin iloinen ja energinen, ja satuimme vielä superkivojen latvialaistyttöjen viereen. Siellä sitten kaikki hypimme ja lauleskelimme Ellien tahtiin ja räpsimme selfejä minkä jaksoimme.


Ellien jälkeen lähdimme katsomaan Trickyä, joka veti omaperäisen ja mielenkiintoisen shown. Kun keikka loppui, aloimme Emman kanssa huutaa "we want more" ja "one more time", johon liittyi läheisyydessämme hengaileva mies, hänen ystävänsä, ja pian koko yleisö. Näin saimme meidän aloitteestamme Trickyn takaisin, oli aika siisti tunne ;)


Trickyn jälkeen lähdimme leirintäalueelle juomaan viiniä, mutta päätimme sittenkin vielä tulla takaisin katsomaan Kraftwerkiä. Kraftwerkiä enemmän innostuimme kuitenkin festarialueen riipputuoleista, jossa chillailimmekin hyvän tovin. Siitä lähdimme vielä uusien virolaistuttujen kanssa rellestää leirintäalueelle, mutta muutaman tunnin päästä teltta ja makuupussi huusivat nimeä.


Positivuksen ruokakojut yllättivät minut suuresti. Olin jo varautunut syömään ranskalaisia koko viikonlopun, muuta sen sijaan sainkin nautiskella durum-pastasta, ekoburgerista, raakaruoasta, tuoreista marjoista, vihanneksista ja hedelmistä sekä raikkaista smootheista. Uskomattominta tässä kaikessa oli se, etteivät nämä hifiruoat edes olleet niitä pizzan palasia kalliimpia. Vaikka miten innoissani olinkin tästä freesimmästä ruokatarjonnasta, en tosiaankaan ollut mikään #cleaneater koko viikonlopun ajan. Aurinkoon raahatun makuupussin päältä maistui šašlik ja lohkoperunat, sekä lämmin valkoviini muovimukista.


Olimme matkalla lataamaan kännyköitämme, kun Emma yhtäkkiä lähti juoksemaan huutaen "ota musta aurinkotassi -kuva!!" Haha. Tällaiset ihmiset ovat ihan parhaita! :)


SUNNUNTAI
Sunnuntain keikat olivat parhaita! Hypimme MØn kanssa mudassa, torkuimme The 1975:n laulujen tahtiin, otimme NONONOn kitaristin kanssa selfien ja liityimme Bastillen johtamaan koko yleisön yhteistanssin. Muutoin sunnuntain meno oli aika väsynyttä, mutta ihanista artistiteista, parhaista kamuista ja rennosta festarifiiliksestä tarttui energiaa. Viimeinen esiintyjä (The Kooks) jäi harmiksemme näkemättä, sillä järkeilimme, että kannattaa lähteä paremmissa ajoin ajelemaan takaisin Tallinnaa kohti. Automatka takaisin oli hilpeän hauska - mitäs muutakaan voisi odottaa viideltä väsyneen vapautuneelta festarijuhlijalta?


Arvatkaa kummilla oli parempi meno – minulla ja Emmalla vai lätäkössä kököttävällä miehellä? Voisi kuvitella, että lätäkössä olisi hieman kurjaa, mutta mies innostui pian kuvanottohetken jälkeen möyrimään mudassa oikein antaumuksella. Seuraan liittyi vielä joku krokotiilipukuinen sankari. Lätäkkömiehellä ja krokolla taisi loppujen lopuksi olla suurempi yleisö kuin koko festareiden pääesiintyjällä. Vaikka meilläkin oli aivan hullunhauskaa, en usko, että kenelläkään pystyi olla hauskempaa kuin lätäkkömiehellä.


Toivon todella pääseväni ensi vuonnakin Positivukseen ja line upin olevan yhtävä hyvä kuin edellisvuosina. Positivus ei edes käynyt kalliiksi - kolmen päivän festarilippu leirintäalueella maksoi 63 € ja kimppakyyti Latviaan ja takaisin 15 €. Vertauksen vuoksi kolmen päivän lippu Ruisrockiin ilman leirintäaluetta maksoi tänä vuonna 125 €. Suosittelen pitää Positivuksen mielessä, kun seuraavan kesän festarisuunnitelmat käyvät ajankohtaisiksi.


Hirveästi ei suomalaisia festareilla näkynyt, mutta yritetään kuitenkin: kävikö joku teistä Positivuksessa? Tai onko kukaan käynyt aiempina vuosina? Olisi mahtavaa jatkaa Positivus-hehkutuksia tuolla komenttiboksin puolella!! :)

Nyt soi: Ellie Goulding - Wish I Stayed

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti