lauantai 26. heinäkuuta 2014

Rīga


Terveisiä ensimmäiseltä etapiltani, eli Riiasta. Täällä olen jo kerran aikaisemmin käynyt, kun teimme viime marraskuussa Emman ja Sallan kanssa viikonlopun mittaisen reissun tänne. Rakastuin palavasti kaupunkiin jo silloin, eikä tämäkään visiitti kylmäksi jättänyt.


Saavuin tänne eilen alkuillasta, ja päätin heti hoitaa muutaman työjutun alta pois, jotta pääsisin sitten nautiskelemaan lomastani täysillä. Töiden teon jälkeen ehdin vielä nähdä auringonlaskuun.


Kävelin Väinäjoen vartta ja huuhailin vanhan kaupungin syräisemmillä kaduilla. Minulla ei ollut aavistustakaan missä olin, ja se oli ihana tunne.


Ennen nukkumaanmenoa hain vielä iltapalaa Street Burgerista, johon tutustuimme jo viime reissulla.


Tänään herättyäni lähdin lenkille Kronvaldan puistoon. Täällä on todella paljon ihania puistoja - paljon enemmän kuin Tallinnassa!


Aamupalat popsin Kashassa, jonka löysin meidän Spotted By Locals -sivuston ansiosta. Kannattaa tosiaankin katsoa matkavinkkejä tuolta meidän blogiyhteisöstä. Olen itse saanut sieltä jo moneen reissuun paljon hyviä vinkkejä :) Kashaan lähdin puurojen perässä, mutta valitettavasti aamiastarjoilu oli loppunut 15 minuuttia sitten ravintolaan saavuttuani. Söin sienillä täytettyjä tattari-nyyttejä sen sijaan - superhyviä nekin!!


Kasha oli sopivasti KGB-talon vieressä, joten suuntasin sinne syötyäni. Riian KGB-talo avattiin yleisölle vasta tänä vuonna, ja siellä on para-aikaa muutamia näyttelyitä. Näyttelyt on koottu yhteistyössä nuorien taiteilijoiden ja Neuvostoaikaan eläneiden kanssa. Näyttelyissä on esillä vanhoja esineitä ja järisyttäviä tarinoita. Todella mielenkiintoinen kohde, jota ei kannatta Riiassa ollessa missata.


Olin itse suunnitellut meneväni opastetulle kierrokselle KGB-talon vankityrmiin, mutta liput olivat myyty jo loppuun kierroksen alkaessa. Hankkikaa liput etukäteen siis! Kierros on kuulemma todellakin sen arvoinen.


KGB-taloa kierrettyäni söin superhyvää vadelma-granaattiomena-jätskiä ja luin 1984-kirjaa puun alla.


Vanhan kaupungin ovia.


Loppupäivästä lähdin kiertelemään Bergs-basaareille, jotka olivat harmikseni suurimmaksi osaksi kiinni… Kannattaa siis suunnatta basaareille aamupäivästä, silloin siellä kuulemma vallitsee aivan mieletön tunnelma. Hah, tänään on tosiaankin mennyt ohi asia jos toinenkin. Syytän näitä yli 30 asteen helteitä!


Lähdin Bergsin sijaan kiertelemään kaunista Art Nouveau -aluetta. Jugend-tyylisistä taloista tuli ihan Helsinki mieleen!


City-mansikat 


Nyt odotan jo intopiukeana seikkailujani uusissa kaupungeissa. Huomenna hyppään taas tien päälle. Riika olikin näistä kohteistani ainoa ennaltaan tuttu kaupunki, joten sanoisin, että nyt tämä Eurotrippini vasta kunnolla alkaa…


Nyt soi: Foster the People - Pumped Up Kicks

4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia! :-) Eikä pelkästään tässä postauskessa vaan koko ihanassa blogissa! ♥ Ja tuo vinkkejä tallinnaan- välilehti oli ihan huippu! Ollaan tulossa ensikertalaisian Tallinnaan syksyllä ja vitsit miten kiva oli lueskella nuita eri vaihtoehtoja! :)
  Jään seurailemaan tätä jatkossakin!

  Kurkkaisithan myös, ja heittäisit vaikka mielipidettä?(:
  Henna//Master of your own life

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Henna, tää kommentti sai mut niin hyvälle tuulelle ettet uskokaan <3 Heh toi vinkki-sivusto on vielä hieman keskeneräinen, mutta ehkä se teidän syksyn reissuun mennessä on jo valmis ! Käyn tietty tsekkaa sun blogin myös ja pistän sinne kommenttia, kunhan seuraava hieman pidempi väli koneen äärellä tulee kohdalle :) Ihanaa kesää sulle!

   Poista
 2. Nipsu skarppaa vähän! Toi 1984 ois pitäny olla luettuna proosakurssille jo lokakuussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha eikä apua ainii xD parempi myöhää ku ei milloinkaan, right?

   Poista