torstai 9. lokakuuta 2014

Rotermanni Kvartal: REVISITED


Rotermanni Kvartal -postaus on tämän blogin suosituin: sitä on luettu yli tuhat kertaa enemmän kuin yhtäkään toista postausta. Postaus on kuukaudesta toiseen luetuimpien postausten kärjessä, vaikka sen tarjoama tieto alkaa jo vanheta. Nyt siis korjataan vanhentunut tieto ja - let's revisit Rotermanni


Aloitetaanpa päivän tärkeimmästä ateriasta, eli aamupalasta. Jos Rotermannille eksyy aamusta, niin suositelleisin aamiaispaikaksi joko Sfääriä tai Carmenia. Sfääristä saa munakkaita, lettuja, ja muita perinteisiä aamiaisannoksia, kun taas Carmen on tavanomainen kahvila ihanine sämpylöineen ja kakkuineen. Aamiaisen kannalta molemmat paikat ovat täydellisiä siinä mielessä, että listoilta löytyy tuorepuristettua mehua! Sfäär käy hyvin myös lounaisiin tai illallisiin, mutta Carmeniin menisin vain iltapäiväteelle tai (erittäin) kevyelle lounaalle. Ravintola-kahviloiden erikoisuudet: Sfäärin yhteydessä on Acnea, Cheap Mondayta ja vastaavia merkkejä myyvä vaateliike, ja Carmenin yläkerrassa on ihanat vihreät nojatuolit, joista "people watching" mahdollistuu erittäin mukavasti.


Rotermanni on tunnettu hyvistä shoppailumahdollisuuksistaan. Sfäärin lisäksi mielestäni Rotermannin parhaita vaatekauppoja ovat Reede ja A.G.A.N. Reede on Sfäärin kanssa kovin samantapainen: molemmissa myydän samanlaisia hipsterikledjuja. A.G.A.N. on pääosin käytettyjen vaatteiden liike, mutta mukaan mahtuu myös virolaisten suunnittelijoiden luomuksia. Huono puoli molemmissa kaupoissa on, että ne ovat aika kalliita. Jopa käytetyistä vaatteista saa Virossa maksaa aika paljon; "second hand" on nimittäin aika uusi ilmiö täällä.


Alkuperäisessä Rotermanni -postauksessa hehkutin Bershkaa, Pull & Bearia ja Stradivariusta. Ne ovat paikoillansa edelleen, mutta oma kiinnostukseni ketjuliikkeitä kohtaan on tässä viimeisen kahden vuoden aikana hieman hiipunut. Näiden lisäksi Rotermannilta löytyy nykyisin myös Springfield ja muutama muukin vaateputiikki.


Vaatteiden lisäksi Rotermannilla pystyy shopata muutakin kotiinviemistä. Kalev on Viron suurin makeisvalmistaja, ja on mielestäni samanlainen yhtiö virolaisille, kuin Fazer meille suomalaisille. Rotermannilla sijaitsevasta Kalev -myymälästä ostat siis tyypillisiä virolaisia tuliaisia kotiin jääneille ystäville ja perheenjäsenille. Itse en Rotermannilla käydessäni voi vastustaa Juustukuningad -juustokauppaa. Hollantilaisomisteisesta juustokaupasta löytää Viron maukkaimmat goudat ja muut herkkujuustot, jotka saa ilmatiivispakkauksien ansiosta hyvin kuljetettua mukanaan Suomeenkin.


Mitä tehdä, jos päiväristeilyllä sataa kaatamalla? Vanhassa kaupungissa kiertely ei ainakaan houkuta, eikä varmaan muukaan liikuskelu. Sadepäiväthän ovat mielettömän hyvä tekosyy mennä leffaan tai keilaamaan! Elokuvia voi katsella missä tahansa maassa, ja keilailuratojakin löytyy varmasti joka maailman kolkasta, joten yleensä en ehkä ihan ensimmäisenä suosittelisi kenenkään tekevän näitä asioita ulkomaanreissuillaan. Mutta, monien asioiden tavalla leffassa käynti ja keilaaminen ovat huomattavasti halvempaa lahden tällä, kuin sillä puolen. Katsoin, että Scarlett Johanssonin tähdittämän Lucy-elokuvan näytöstä pääsee seurailemaan huomenna illalla Helsingin Tennispalatsiin 13,50 eurolla ja Rotermannin Coca Cola Plazaan 7,10 eurolla. Samaten huomenillalla saisi Kampin keilahallissa keilailla yhdellä radalla tunnin verran 49 euroa vastaan, kun Rotermannin KU:L SA:L:issa sama setti maksaisi 19,80 euroa.  Kampissa ei veloiteta keilailukengistä erikseen, mutta eteispalvelumaksu kustantaisi 2,50 euroa. KU:L SA:L:issa kengistä pitää maksaa 0,70 euroa, mutta minkäänlaisia eteispalvelumaksuja ei tässä maassa tunnetakaan.


Rotermannilla on myös varteen otettavia vaihtoehtoja illallispaikkojen suhteen. Niistä nostaisin esille Ö:n ja Platzin, joissa olen molemmissa käynyt. Molemmista ravintoloista saa mielettömän hyvää ruokaa - eivät ne turhaan ole päässeet Viron 50 parhaan ravintolan listalle. Molemmat ravintolat sopivat hyvin myös lounastarkoitukseen. Illaksi muistakaa varata pöytä.


Muita ruokapaikkoja Rotermannilla ovat esimerkiksi Alter Ego, Basiilik ja Scotland Yard, joista minulla ei ole sen kummempaa kokemusta. Huomenna pääsen testaamaan Rotermannin uusimman ravintolatulokkaan, Kaks Kokka -nimisen raflan. Odotukset ovat korkealla - kyseisestä ravintolasta toivottavasti siis luvassa oma esittelynsä piakoin.


Rotermannilla tekeminen ei rajoitu päiväsaikaan. Kun illalla diskojalka alkaa vipattaa, voisi hyvin harkita menevänsä vanhan kaupungin sijasta Rotermannin Protestiin tai HETKiin. Protestissa järkätään undergroundimpeja reivejä, joissa minulla on aina ollut aivan tajuttoman hauskaa. HETKissä järjestetään myös jos minkälaista yömenoa, esimerkkinä komediailta, jossa kävin viime huhtikuussa. Kyseinen ravintola-klubi saa erityiskiitosta öömenüüstään, jonka antimia tarjoillaan läpi paikan aukioloajan. HETKiin on mukava mennä ihan päivästäkin - ravintola on silloinkin todella viihtyisä ja ruoka erittäin hyvää. Protest on ilmeisesti päiväsaikaan auki sekin, mutta itsestäni varmaan tuntuisi vaan oudolta mennä kyseiseen paikkaan valoisaan kellonaikaan :D


Rotermannille on hiljattain avattu myös Le Popup -cocktailbaari ja Sushi and Sake -sushiravintola. Näiden lisäksi haluaisin myös käydä katsastaa Vana Tallinn -kahvilan menon. Paljon on siis vielä näkemättä, joten siksi kysyisinkin: mitkä ovat teidän suosikkipaikkojanne Rotermannilla?


Nyt soi: Anna Puu - Kaunis Päivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti