perjantai 31. lokakuuta 2014

Amsterdam


Kun saavuin eilen illalla Amsterdamiin, minulla tuli tasan sama fiilis, kuin muutaman vuoden takaisella Barcelonan -reissullani. Ajattelin silloinkin saapuessani Barcelonaan alkuillasta, että tästä kaupungista pidän, täällä on sitä jotain.


Torstain alkuillasta Amsterdam kuhisi iloisia ihmisiä, kun suunnistin hostelliin. Boheemi ja monikulttuurillinen fiilis oli käsinkosketeltava. Minähän hain alunperin Amsterdamiin opiskelemaan. Vasta eilen illalla, Amsterdamiin ensikertaa tulleena, alkoi tosissaan harmittaa, etten päässytkään opiskelemaan tänne. :D No, ehkä sitten maisterintutkintoa suorittamaan...


Meillä on täällä Spotted By Locals -bloggaajien tapaaminen. Meillä on vaikka mitä ohjelmaa viikonlopuksi, joten olen tänään tehnyt koko päivän kouluhommia. Tiedän, aikamoista tuhlausta tulla Euroopan toiselle puolelle kirjoittelemaan esseitä… Tiedän kuitenkin, etten olisi pystynyt kunnolla nauttimaan tulevasta viikonlopusta, ellen olisi ensin keventänyt työlastiani... Tämä kertonee jotain stressileveleistäni. :D


Kouluhommat hoituivat suurimmaksi osaksi Trust -nimisessä ravintolassa, joka toimii aika hauskalla konseptilla. Ruokalistassa ei ollut minkäänlaisia hintoja, vaan maksat ruoasta omatuntosi mukaan. Tilasin itse thaimaalaisen klassikkoaterian pad thain raakaversion, eli rad thain. Olen hieman PA, joten maksoin annoksesta 5€, vaikka se olisi ehdottomasti ollut korkeamman hinnan arvoinen! Trust löytyy kivan ulkomarketin vierestä, osoitteesta Albert Cuypstraat 210.


Hassua muuten tulla johonkin uuteen paikkaan, joka vastaakin täysin omia mielikuviaan. Kanaalit ja rakennukset ovat yhtä kauniita, mitä olin kuvitellut. Koko kaupungin meininki on rento ja pyöriä saa väistellä. Joka kulman takaa löytyy joku ihana juustokauppa tai kahvila. Odotan jo innolla tulevaa viikonloppua, Amsterdamiin paremmin tutustumista, ja muiden Spotted By Locals -tyyppien tapaamista.


Amsterdam on ollut haavematkakohteenani jo pitkään. 15-vuotiaan lensin Ranskasta Suomeen Amsterdamin kautta, ja muistan ihailleeni kaupunkia lentokoneen ikkunasta. Päätin silloin, että tulen Amsterdamiin joskus kiertelemään ja katsastamaan Anne Frankin talon ja Van Goghin museon. Saa nähdä toteuuko kumpikaan tällä reissulla, mutta kuten äitini aina sanoo: jotain pitää aina jättää ensikertaan.


Ihanaa viikonloppua ja Halloween-iltaa kaikille!

Nyt soi: Anthony Hamilton - Charlene

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti