maanantai 17. joulukuuta 2012

Juustukuningad

Nyt kaikki Tallinnaan matkaavat juustofanit kuulolle. Seuraavaksi on luvassa vinkkiä maailman parhaasta juustupoodista, nimittäin Rotermannissa sijaitsevasta Juustukuningadista!


Ystävällinen myyjä kertoi minulle, että Juustukuningadin omistaja on muutamia vuosia sitten Tallinnaan muuttanut hollantilainen mies. Koti-ikävän myötä tämä hollantilainen alkoi ikävöimään maansa juustoja, hollanti kun on tunnetu hyvistä juustoista. Hän päätti sitten perustaa juustomyymälän Tallinnaan, joita onkin tätä nykyä jo kolme kappaletta. Itselläni on kokemusta tosin vain tästä Rotermannissa sijaitsevasta.


Ystävällisestä myyjästä puheen ollen, palvelu on todella ollut aina kovin ystävällistä tässä putiikissa. Mikä parhainta, minulle ainakaan ei ole koskaan tullut tunnetta, että pitäisi olla joku termit hallitseva juustohifistelijä, vaan voin mennä tuonne ja selittää omin sanoin millaista juustoa tekee mieli. Pyyntöni ovat olleet välillä kovinkin erikoisia, kuten viimeksi kysyin mikä juusto sopii hyvin glögin kanssa (johon olin jo varautunut saavani vastaukseksi ettei mikään, mutta sainkin hyvää neilikalla maustettua juustoa). Kertomuksiani on aina seurannut kattava maistelurumba, jonka jälkeen ei edes kehtaa olla ostamatta mitään, kun tuntuu siltä että on jo syönyt puolet kaupan juustoista.

Maistiaisia tarjotaan myös kysymättäkin


Parhaimmat tärppini täältä ovat jonkinlainen sinappisiemenjuusto sekä ylemmässä kuvassa esiintyvä superhyvä gouda! Kuten jossain aiemmassa postauksessa jo mainitsinkin, olen sen verran wannabe näissä kulinaariasioissa, joten en muista kyseisten juustojen teknisiä nimityksiä. Mutta jos näitä haluaa maistaa, niin "superhyvä gouda" ja "se jossa on sinapinsiemeniä" riittävät varmasti kuvaukseksi myyjille - ainakin, kun ovat jo tottuneet minunlaisiini asiakkaisiin!


Juustukuningadista voi hyvinkin ostaa juustoja mukaan vaikka edessä olisi vielä laivamatka kotiin, sillä juustot pakataan pyydättäessä ilmatiiviisiin pakkauksiin. Myynnissä on muuten muitakin tuotteita - esimerkiksi pähkinöitä ja toffeita sekä erilaisia juustohöyliä ja muita harrastukseen kuuluvia lisävarusteita. Kielimuuria ei kannatta pelätä, sillä kaikki myyjävät ovat minun kokemuksieni mukaan puhuneet loistavaa englantia. Hinnat ovat kyllä opiskelijoille hieman kalliita, mutta silloin tällöin on kyllä aivan paikallaan ja joka pennin arvoista ostaa täältä kimpale hyvää justoa! Juustukuningad löytyy Bershkaa vastapäätä, osoitteessa Roseni 10.

Loppuun vielä juustoihin liittyvä vinkkivitonen kaikille niille, jotka eivät ole tänä vuonna päässeet joulutunnelmaan! Olemme ystävieni kanssa pitäneet joulukuussa ennätysmäärän juustoglögi-iltamia, joista olen tullut erittäin jouluiselle mielelle. Suosittelen siis keräämään kaverit kasaan keittelemään glögiä ja ostamaan pari juustopalaa mukaan siihen menoon. Piparit ja sinihomejuusto on muuten ihan lyömätön kombo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti