lauantai 23. maaliskuuta 2013

Baar Bistro Kukeke


Viikko tai kaksi sitten kävimme kavereideni kanssa syömässä Tallinnan boheemialueella, Kalamajassa. Valitsimme illan ravintolaksi Kukeken, joka on täkäläisen julkkiskokki Anni Arron pyörittämä rafla. Sisältä ravintola oli erittäin viihtyisiä - boheemityylistä sisustusta rennon ilmapiirin höystämänä.


Kukeken nettisivuilla Anni kuvailee ruoan olevan tavallista, yrittelemätöntä ja hyvää. Voisin täällä kerran syöneenä myös allekirjoittaa tämän väitteen. Kukeken keittiössä suositaan tuoretta lähiruokaa, joten raaka-aineet vaihtelevat vuoden ajoittain. Nyt listalla oli paljon liharuokia, joissa monissa oli mukana juureskasviksista valmistettuja lisukkeita.


Itse valitsin naudanliha entrecoten, johon valitsin lisukkeeksi rosmariiniperunat. Vaikka liha oli mielestäni hieman sitkeää, oli maku kuitenkin kohdillaan ihanien mausteiden, kuten rosmariinin, timjamin ja mustapippurin, ansiosta. Ihana maustevoi myös lievitti sitkeyden tunnetta suussa.


Emma kehui tuota hampurilaista parhaaksi syömäkseen ja siltä se vähän näyttikin. Emman tilaama suklaakakku oli taivaallista sekin, ja kirpeän makea kirsikkahillo sopi kylkijäiseksi paremmin kuin hyvin. Omat annoksensa kuvasi Emma itse, siksipä nuo kuvat ovatkin niin onnistuneita, heh. ;)


Itselleni suurta plussaa tässä ravintolassa oli näin ensimmäiseksi hinnat. Tilasin kaksi lasia viiniä ja tuon lihapääruoan - yhteishinnaksi tuli muistaakseeni 18€. Toisena suurena plussana on ravintolan aukioloajat - arkipäivisin keittiö toimii iltayhdeksään ja viikonloppuisin niinkin myöhään kun klo 23!

Sallan ja Alexanderin pannacotat

Suosittelen ravintolaa ihan kaikille - ruoka on hyvää ja edullista, ja sijainti mielenkiintoinen. Kuten jo mainitsinkin, ravintola sijaitsee Kalamajassa, joka on nousevaa boheemialuetta täällä Tallinnassa. Jos on aiemmin Tallinnassa ollessaan pyörinyt vain keskustan ja vanhan kupungin ympäristöissä, kannatan ehdottomasti Kalamajaankin tutustumista. Se on kovin erilainen muusta Tallinnasta - hyvällä tavalla toki. Baar Bistro Kukeke löytyy F-Hoone -ravintolaa vastapäätä, joka onkin jo täällä blogissani esiintynyt useampaan otteeseen hyvässä valossa. Osoite on Telliskivi 57.

2 kommenttia:

  1. Kukukessa syömässä illalla 11.10. Oli huippua ja neljältä hengeltä täysi alku-pää-jälki menu parilla juomalla vähän reilun 80 euroa! Uskomaton hinta/laatu. Käykää ihmeessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että piditte ravintolasta, ja kiitoksia kovasti kommentistasi! Itsekin voisin mennä taas Kukekeen joku päivä! :)

      Poista