keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kumu


Pääsin kahden epäonnistuneen vierailun jälkeen vihdoin käymään Kumussa, pidemmällä kuin sisääntuloaulassa siis;) Olin liikkeellä poikaystäväni ja kahden kaverini kanssa, ja kaikki me pidimme tästä nykytaiteen museosta todella paljon.


Kumu Kunstimuuseum on Tallinnan ihanassa Kadriorgin puistossa sijaitseva taidemuseo, jossa on perusnäyttelyiden lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Kumu valmistui vuonna 2006, ja on siitä lähtien toiminut neljän tärkeimmän virolaisen taidemuseon päärakennuksena. Rakennusurkakka oli yksi Viron suurimmista rakennusprojekteista koskaan, ja näin yleisesti ottaen virolaiset ovat (syystäkin) kovin ylpeitään museostaan. Erittäin merkittävä paikka, siis!


Jo pelkästään rakennuksena Kumu on nähtävän arvoinen. Arkkitehtuurista kiinnostunut ystäväni Alexandre oli paljon enemmän tohkeissaan huoneiden rakenteista, kuin niiden sisällä pitämistään taideteoksista, haha. Ja pakkohan minun oli kehua ranskalaiselle ystävälleni, että Kumu on oikeastaan suomalaisen Pekka Vapaavuoren suunnittelema.


Rakennus oli kaikessa koreudessaan myös mielettömän ISO. Kerroksia oli viisi, joiden kiertelyyn saimme kulumaan melkeinpä kaksi tuntia. Mielenkiinto pysyi kuintenkin yllä, sillä teokset olivat keskenään kovin erityylisiä ja peräisin eri maista ja aikakausilta.


Tässä oma lempparini esillä olevista töistä: Ja lempparini kaikista näyttelyhuoneista:Koko huvi kustansi meille opiskelijoille ainoastaan 3,20€, eikä Denniksellekään kuin 5€. Suosittelen Kumua ehdottomasti kaikille, sillä luulen paikan viihdyttävän sellaisiakin, joidenka suurin kiinnostuksen kohde ei välttämättä ole taide. Pitäkää tosin mielessänne, että museo on maanantain lisäksi kiinni myöskin tiistaisin!! Minullehan tämä seikka ei vielä toiseenkaan vierailuyrittämiskertaan ollut tullut selväksi :D


Nyt soi: The Soil - Impossible

2 kommenttia: