maanantai 18. maaliskuuta 2013

Chedi


Viikonloppuna kävimme poikaystäväni kanssa syömässä aasialaista. Ravintolakokemus lukeutui ehdottomasti Tallinnan parhaimpiini!! Kyseessä on siis rafla nimeltään Chedi, ja nyt kehoitan kaikkia vähääkin aasialaisesta fine diningista kiinnostuneista pysymään kuulolla.


Alkajaisiksi voisin mainita, että ravintola on perusruokapaikkoja hieman kalliimpi. Otimme poikaystäväni kanssa pää- ja jälkiruoat, sekä lasit vettä ja viiniä. Yhteislaskuksi tuli 80€. En voi kuitenkaan tarpeeksi painoittaa, miten koko ilta oli jokaikisen sentin arvoinen. Ravintola on ihanan tunnelmallinen, palvelu mielyttävää, ruoka suussasulavaa ja seura nyt tietenkin oli se parhain mahdollinen...;) Ei haittannut ollenkaan käyttää rahojaan tällätavoin.


Itse valitsin pääannoksekseni kampasimpukat papukastikkeella. Oli kyllä nappivalinta - simpukoilla oli täydellinen koostumus, ja papukastikkeessa maistui mm. inkivääri ja ruokosokeri. Nuo pavutkin olivat siinä mielessä myös kovin hämmentäviä, että kuka ihme osaa valmistaa pavuista noin maukkaita ja rapeita?


Kannustin Dennistä valitsemaan hirvenlihaa mongolialaisittain pääruoakseen, sillä halusin kovasti maistaa sitä itsekin :D Annos oli ennenkaikkea omani lailla todella maukas, mutta sen lisäksi todella näyttävä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun maistoin hirvenlihaa, mutten huomannut sen suurempaa makueroa naudanlihaan verrattuna. Saattoi tosin johtua tuosta maukkaasta kastikkeesta, joka oli kuitenkin annoksessa se pääjuttu!


Riisi tarjoiltiin tuollaisissa hauskoissa purnukoissa. Chedi on ravintolana niin viimeisen päälle harkittu kokonaisuus - aina vessasta narikkalappuihin saakka (ne ovat syömäpuikot!).


Jäliruoaksi otin mansikkacarpaccion valkosuklaamoussella. Makukombinaatio oli aivan täydellinen.  Kirpeä inkiväärikastike mansikoiden päällä yhdistettynä makeaan mousseen ja rapeaan vohveliin. Esillepano oli taas niin hienoa, että hetken mietti viitsikö tuota edes syödä. Illan aikana kuikuilimme Denniksen kanssa ihan liikaa myös naapuripöytiin, sillä kaikki eri annokset olivat niin upean näköisiä.


Dennis bongasi heti ruokalistalta passion parfaitiin, joka hänen oli sitten ehdottomasti saatava. Hyvä oli, ettei herra malttamattomana skipannut pääruokaa ja suoraan mennyt tähän annokseen :D Eikä muuten tuottanut odotus pettymystä - parfait oli ihanan raikas ja hieman kirpeä, mitä sitten tasoitti tuo hieman makeahko hillo tuolla passionhedelmän kuoren sisällä.


Kuten jo mainitsinkin, Chedi on kaikkia yksityiskohtiaan myöten suunniteltu upea kokonaisuus - näin myös luonnollisesti sisustuksenkin puolesta. Ravintolaan astuessa tuntui, kuin olisi tullut johonkin vuorien päälle idyllisen itämaalaiseen rauhoittumisen temppeliin. Valaistus oli himmeää, keskellä syömätilaa oli suihkulähde ja kirsikkapuita, seinillä oli erilaisia itämaalaisia esineitä ja orkideoja. Oli ihanaa nähdä, miten paljon ravintolan muihin seikkoihin oli ruoan lisäksi panostettu.


Jopa Chedin sijaintikin on mitä tunnelmallisin - vanhan kaupungin "ydinkeskustasta" aavistus merelle päin. En tosissanikaan pysty hehkuttamaan tätä ravintolaa tarpeeksi - eikä tämä postauksenikaan tuo Chediä kaikkiin oikeuksiinsa. Sen verran pidin ravintolasta! Suosittelen tätä kaikille Tallinnassa oleville, jotka pitävät aasialaisesta ruoasta. Paikka sopii niin poikaystävän, kavereiden, työporukan kuin perheenkin kanssa mentäväksi. Osoite Sulevimägi 1.


Nyt soi: Connor Youngblood - Color Blind (I Swear)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti