sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Aasialane lõhe


Torstaina tein itselleni aasialaisen lohikulhon, tuttuun tapaan Pinterestistä bongatusta reseptistä. Pakko sanoa, että tämä Pinterest-löytö oli kyllä kullanarvoinen - tämä on nimittäin ehdottomasti yksi parhaista tavoista valmistaa lohta! Olin niin skeptinen laittaessani marinaadiin soijaa, siirappia ja sitruunamehua sekaisin, mutta maistaessani seosta tajusin makujen yhdistelmän olevan vähintäänkin jonkun keittiöjumalan kehittelemä ;)


Alkuperäisessä ohjeessa lisukkeena oli basmatiriisiä. Mulla oli kuitenkin kotona nuudeleita valmiiksi, joten ajattelin niiden toimivan yhtälailla. Sekoitin niihin keittämisen jälkeen soijaa ja chilijauhetta, mikä oli aika hyvä veto, toi sopivasti tulista makua annokseen. Reseptissä ohjeena oli käyttää marinaadin limetin mehua, mutta kun kotoa löytyi tuota sitruunaakin jo valmiiksi niin päätin ettei näillä sitrushedelmillä loppujen lopuksi niin paljon eroa ole. 


Onneksi leftovereita löytyy vielä jääkaapissa, tuli nimittäin himo tätä postausta tehdessä, heh ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti