keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kummaline päev

Eilen oli vähän kummallinen päivä. Oli vain yksi luento - toinen oli peruttu. Päätimme kahden kaverini kanssa mennä peruutetun tunnin sijasta Kadriorgin puistossa sijaitsevaan taidemuseo KUMUun. Olen asunut jo melkein kolme kuukautta Tallinnassa, mutta eilinen oli ensimmäinen kertani puistossa. Totta puhuen eilen vasta havainnollistin missä koko puisto edes sijaitsee. Hassua, sillä se on yksi Tallinnan kauneimmista ja tunnetuimmista alueista. No nyt ainakin tiedän ja kertahan se ensimmäinenkin on ;)Olin todella innoissani menossa KUMUun, sillä rakastan käydä näyttelyissä. Jo museon ulkopuolella innostuimme kuvaamaan, niin erikoinen rakennus tuo KUMU. On muuten suomalaisen Pekka Vapaavuoren suunnittelema!


En tiedä olenko vain joku outo kielinörtti, mutta saan aina pienoiset kiksit kun huomaan lainasanoja ruotsista vironkielessä, vaikkapa tämä kunst = konst (taide)

Päästiin sisällekin asti, muttei kyllä kovinkaan pitkälle..


Eihän me tytöt tuollaista tajuttu. ;) Eipä siinä mikään auttanut ja päätimme mennä näyttelyn sijaan jo puiston läpikävelessämme bongaamaani Park-Café'seen, josta olin kuullut kehuja. Meillä oli vain sellainen tuuri mukana, että pitihän senkin olla suljettuna!


Toinen ystävistäni kuitenkin tiesi lähettyvillä sijaitsevasta ihanasta kahvilasta, jota lähdimme metsästää. Se sitten löytyi ja oli onneksi aukikin, sillä oli nimittäin aivan ihana kuppila! Siitä luvassa erillistä postausta, kuten myös Park-Café'sta ja KUMUstakin, jahka niihin joskus pääsen kunnolla tutustumaan!

ps Aiheeseen mitenkään littymättä haluan jakaa itseäni hauskuttaneen jutun. Sain tänään kuulla mikä Tuhkimo on viroksi. Tuhkatriinu, hahahah :D

4 kommenttia:

 1. Oi ihania kuvia, toi paikka on ihana:) ite oon menossa huomenna käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitos ihana Vilma!!! :) ai kumuun? Have fun!!! xxx

   Poista
 2. Hahaa, et oo outo kielinörtti, mäkin tykkään bongailla eri kielistä sanoja, jotka tulee jostain toisesta kielestä :) tai ehkä ollaan vaan molemmat kielinörttejä.....

  VastaaPoista