torstai 13. joulukuuta 2012

Seenspagetid

 

Tänään jakoon tuleva resepti EI ole Pinterestistä napattu, vaan ihan oma kehittelemäni suppilovahveropasta! Tämä oli mielestäni maailman paras pasta, kunnes tilasin F-Hooneella toista sienipastaa.. Eli nyt ensisijaisesti suosittelen sitä F-Hooneen pastaa, mutta jos sinne päin ei ihan heti tule lähdetyksi, tai jos pakkasesta löytyy omiakin sieniä - kokeile tätä minun versiotani!:)


Ainekset kahdelle
4 dl pakastesuppilovahveroita (voita ja suolaa paistamiseen)
1 dl isohkoiksi lohkoiksi leikattuja sipuleita
2 dl raastettua parmesaania
2,5 dl kermaa
1 rkl Dijon -sinappia
1 rkl hunajaa
1 rkl mietoa ja pehmeää vuohenmaitojuustoa
Maustamiseen mustapippuria, valkosipulijauhetta, basilikaa, timjamia, persiljaa ja oreganoa

  1. Ota hyvissä ajoin sienet pois pakkasesta sulamaan. Sieniä ei kannatta sulattaa esimerkiksi kuumalla vedellä huuhtoen, siten niistä lähtee makua.
  2. Sienien sulettua paista sieniä pannulla keskilämmöllä. Lisää suola jo tässä vaiheessa, näin sienien maku tulee esille paremmin.
  3. Sienien paistuttua lisää joukkoon sipulit, ja jatka paistamista kunnes sipulit ovat pehmentyneet.
  4. Lisää sienien ja sipulin sekaan parmesaani, ja paista kunnes juusto on sulanut joukkoon. Lisää suurin osa kermasta, sekoita seoksesta tasaista.
  5. Lisää sinappi, hunaja ja vuohenmaitojuusto. Mausta makujesi mukaan. Lisää loput kermasta, jos kastike ei ole tarpeeksi juoksevaa.
  6. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Koristele annos tuoreilla basilikan lehdillä, ne sopivat tähän annokseen mainiosti!


Jee sain ruokailuseuraa!;)

Pakko tähän loppuun kertoa, etten käytä minkäänlaisia mittausvälineitä ruoanlaitossa, joten nuo ainesten määrät ovat ennemminkin suuntaa-antavia. Kannattaa siis maistella aina välillä kaipaako kastike jotakin lisää. En ole myöskään satavarma menikö kaikki ohjeistukset ihan tuossa järjestyksessä nelos-kohdan jälkeen. Mutta eipä tuon neljännen vaiheen jälkeen ole paljon väliäkään missä järjestyksessä minkäkin aineksen lisää.

*

Onpas tämä nyt muuttunut kovin ruokapainotteiseksi tämä blogini! Se ei ole lainkaan ollut tarkoitukseni, mutta nykyään ruoan tekeminen on rakkain harrastukseni, joten eipä se kai mikään ihmekään ole. Huomenna menen tosin laittamaan geelikynnet varpaisiin ja ylihuomenna ripsienpidennykset täällä Tallinnassa. Eli ei ruoka-aiheisia postauksia siis tulossa! Ylihuomenna lähdenkin Suomeen, joten käytössä on sitten muukin kuin puhelimen kamera, joten enköhän innostu silloin kuvailemaan muutakin kuin ruokaa:)

2 kommenttia:

  1. Heyy kaunotar, mulla on sulle haaste blogissani!:)
    http://highwaytosun.blogspot.com/2012/12/kahdeksan-faktan-haaste.html

    Ja näyttääpä ruoka hyvältä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos haasteesta, teen ehdottomasti ton joskus lähiaikoina:) thanks, hyvää se oli:)

      Poista