perjantai 11. lokakuuta 2013

TLN TO DO 11102013

Valittelinkin jo aiemmin tällä viikolla, etten ole täällä Tallinnassa paljoakaan museoissa käynyt. Tämä on itselleni hieman kummallista, sillä esimerkiksi Pariisissa asuessani kävin reippaasti enemmän museoissa kuin baareissa (sekin tosin oli ehkä hieman kummallista..), ja ihan kotona Helsingissäkin käyn säännöllisesti katsastamassa taidemuseoiden uudet kokoelmat. Minulla on tällä hetkellä kolme museota mielessäni, joissa haluaisin ehdottomasti käydä täällä Tallinnassa. Ja onpa hyvin mahdollista, että seuraavat viikonloppuvieraani Suomesta pääsevät (joutuvat?) johonkin näistä seuraavista kohteista kanssani ;) Esittelen nyt nämä museot to do -listan muodossa, ja tuttuun tapaan saa ihmeessä kertoa, jos jollakin on näistä kokemusta.


Vanhassa kaupungissa sijaitseva valokuvataiteen museo keskittyy ymmärtääkseni nimenomaan valokuvauksen historiaan, ja näytillä on vanhojen valokuvien lisäksi alkeellisia kameroita. Museotilat ihan itsessäänkin ovat varmasti kiinnostavat, ne kun ovat ennen toimineet vankilana. Museon sisäänpääsyhinnoista en löytänyt muuta infoa, kuin että kuukauden viimeisenä perjantaina pääsee museoon kiertelemään täysin ilmaiseksi. Jotkut tarkkamuistiset saattavatkin muuten muistaa, että hehkuttelin ohimennen tätä museota jo kesäkuussa. Aika tyypillistä, etten siellä vieläkään ole käynyt ;)

Aukioloajat:
1. maaliskuuta - 31. lokakuuta: 10:30-18:00 (viimeiset sisäänotot klo 17:30), kiinni keskiviikkoisin.
1. marraskuuta - 28. helmikuuta: 10:00-17:30 (viimeiset sisäänotot klo 17:00), kiinni keskiviikkoisin.
Osoite:
Raekoja 4-6


Muotokuvien museo avattiin vanhaan kaupungissa vain muutama kuukausi sitten, ja se on must-see minunlaiselleni, joka säännöllisen epäsäännöllisesti piirtää muotokuvia itsekin. Gallerialla ei näyttäisi olevan mitään peruskokoelmaa, vaan esillä on eri taiteilijoiden näyttelyitä reilu kuukausi kerrallaan. Tuolla ei siis haittaisi käydä useamminkin, jos pitää käyntivälinsä riittävän pitkinä. Museosta löytyy myös valokuvaus- ja keramiikkakauppa, sekä shampanjabaari... Jälkimmäinen kiinnostaisi itseäni sekin (tottakai)! Hinnoista en taaskaan löytänyt mitään tietoa, mutten kuvittelisi sisäänpääsyä ainakaan kovinkaan hintavaksi.

Aukioloajat:
Joka päivä klo 12:00-00:00.
Osoite:
Suur-Karja 2


Kadriorgin taidemuseo sijaitsee kauniissa Kadriorgin puistossa, ja museorakennus on alunperin rakennettu Pietari I:n kesäasunnoksi. Paras aika vierailulle olisi varmastikin kesällä, sillä museon yhteydessä oleva puutarha näyttäisi silloin olevan tavattoman kauniiksi laitettuna. Kadriorgin taidemuseo on siitä erikoinen, että se on Viron ainoa museo, joka on omistettu ulkomaalaiselle taiteelle. Taideteokset ovat lähinnä perinteisiä maalauksia ja veistoksia Keski-Euroopasta ja Venäjältä.
Museon nettisivuilta (yllä linkattu!) löytyy kaikki tieto museon sisäänpääsymaksuista ja ilmais/alennuspäivistä, mutta useimmiten lippu on siis 4,80€ aikuisilta ja 2,80€ alennusryhmiin kuuluvilta henkilöiltä (eli mm. opiskelijat, eläkeläiset ja lapset saavat tämän halvemman sisäänpääsyn).

Aukioloajat:
1. lokakuuta - 30. huhtikuuta: to-su 10:00-17:00 (viimeiset sisäänotot klo 16:30), ke 10:00-20:00 (viimeiset sisäänotot klo 19:30), kiinni maanantaisin ja tiistaisin.
1. toukokuuta - 30. syyskuuta: ti, to-su: 10:00-17:00 (viimeiset sisäänotot klo 16:30), ke: 10:00-20:00 (viimeiset sisäänotot klo 19:30), kiinni maanantaisin.
Osoite:
Weizenbergi 37

*
Kertokaapa ihmeessä, jos kokemuksia näistä museoista löytyy. Kuulisin mielipiteitänne enemmän kuin mielelläni!

Nyt soi: Mew - Am I Wry? No

Kuvat: Kuva 2, Kuva 3.

2 kommenttia:

 1. Fotomuuseum - dit vill jag definitivt hinna under min resa, kanske på fredag 25.10.?
  Den preliminära planen är nu: måndag tallinn, tisdag nargö (och tallinn), onsdag hapsal, torsdag hapsal, fredag tallinn och hem antingen på kvällen eller på lördag ... vet inte hur långt min budget räcker :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hejsan- tack för infon. Meddelar dig på FB. Skönt att du kommer hit, vill absolut träffas ! :)

   Poista