perjantai 4. lokakuuta 2013

Eesti teed juures

Jos joku on suunnittelemassa roadtrippiä ympäri Viron (mikä ei muuten ole ollenkaan hassumpi lomavinkki, ajatellen esimerkiksi lapsiperheitä ja ensi kesää..), niin minulla on neljä vinkkiä, missä voi pysähtyä matkalla Tallinnasta etelään päin.


Tavattoman kaunis vesiputous, joka on peräti Viron kolmanneksi voimakkain. Mistään Niagaranputouksista ei tietenkään nyt ole kyse, mutta aika vaikuttava luonnonoikku tuo nyt kuitenkin on. Vesiputousta ympäröi myös kauniita metsäpolkuja ja hauska riippusilta, todella hauska pysähtymispaikka siis. Tunti riittänee pysähtymisajaksi Keila-Joan vesiputouksella.

2. Allikukivi -luolat
Allikukivi -luola näyttää ulkopäin aivan joltakin Taru Sormusten Herrasta -elokuvan Hobitti-hökkeliltä. Ovesta aukeaakin n. 5m korkuinen luola, josta pääsee ryömimään n. puolentoista metrin korkuiseen tunneliin. Kansantarun mukaan luolaan on jäänyt vangiksi hääseurue, joka ei suostunut auttaa kerjäläistä. Luola on aika nopeasti nähty, mutta aurinkoisena päivänä tuonne voisi pysähtyä piknikille pidemmäksikin aikaa, ulkona on nimittäin retkipöydät ja kaikki. Parhaat jalkineet ovat varmastikin kumisaappaat, luolassa kun on hieman märkää.
3. Karksi-Nuian linnoitus
Karksi-Nuian linnoituksella on värikäs historia - se on ollut vaikka minkä viikinkiheimon valtaamana, tuhottu ja rakennettu uudestaan sitäkin useamman kerran. Nyt linnoituksesta on jäljellä vain rauniot, mutta vanhalla sisäpihalla on käytössä oleva puukirkko. Karksin linnoitus on mäen päällä, ja maisemat avautuvat kauniiseen laaksoon. Upea paikka, suosittelen ehdottomasti pysähtymään täällä.


4. Tolkusen suoalue
Tolkusen suoalue oli meidän reissumme pysähtymispaikoista minun ehdoton suosikkini. Metsä ja luontopolku olivat aivan upeat, ja sillä hetkellä tuntui kuin olisin voinut kierrellä niitä koko päivän. Metsässä kasvoi mustikoita ja puolukoita ja minua harmitti suunnattomasti, etten ottanut bussista mukaani biksuja ja pyyhettä, jotta olisin päässyt suohon uimaan. Meinasin tosin mennä ilmankin niitä, mutta pystyin hullusta hyperistä huolimatta hillitsemään itseni kuitenkin. :D Tolkusessa oli myös korkea näköalatorni sekä Viron korkeimmat männyt, pehmeää hiekkaa ja näimme jopa joitain eläimiäkin!Veikkaisinpa, etteivät nämä kohteet ole kovinkaan tuttuja monille meistä suomalaisista, vai olenko aivan vääräsä? Itse en nimittäin tiennyt näistä yhtäkään!


Nyt soi: Two Door Cinema Club - I Can Talk

2 kommenttia:

  1. Sika hyvä postaus!! Nää käydään kyllä läpi kun Juuson auto korjaantuu.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Vilma, kiitos taas piristävästä kommentista!! <3 Joooo menkää, oon varma että tykkäisitte näistä!

      Poista