tiistai 29. lokakuuta 2013

Little Yunnan


Kuten tuossa viimeksi jo sanoinkin, minulla on vaikka mitä Peking-postauksia kirjoittelua vaille valmiina luonnosboksissa. Päätin aloittaa näistä Kiina-aiheista tarinoimisen mukavasti - itselleni tutuimmasta aiheesta - eli tietysti siis reissun parhaan ravintolan esittelystä! :)


Kävimme ensimmäisellä lounaallamme kummitätini suosittelemassa Little Yunnanissa, joka nimensä mukaisesti tarjoilee Yunnanin maakunnalle tyypillistä ruokaa. Me tilasimme vihreitä papuja, haukea ja kanaa, ja kaikki oli aivan super hyvää. Etenkin nuo pavut, voisin syödä niitä uudestaan ihan koska vaan!


Kiinassa syödessä on tapana tilata pöytään muutama ruoka-annos, jotka jaetaan kaikkien syöjien kesken. Jokaisella ruokailijalla on tämän lisäksi oma riisikippo. Erillisiä alku- ja pääruokia ei myöskään ole, vaan kaikki annokset tuodaan pöytään samanaikaisesti tai täysin satunnaisessa järjestyksessä.


Tällaisessa formaatissa tulee aika helposti ylisyötyä, varsinkin, kun tilasimme aina hurjan määrän ruokaa. Halusimme nimittäin maistaa kaikkea erilaista ja jännää, mikä mahdollistui helposti, sillä ruoka oli todella halpaa. En muista mitään tarkkoja lukemia ruokiemme hinnoista täällä Little Yunnanissa, mutta sanotaanko nyt vaikka niin, että oli aikalailla puoli-ilmainen lounas!


Ravintolana Little Yunnan oli todella viihtyisä. Tuntui melkein kuin olisi ollut vierailemassa jonkun kiinalaisen perheen luona. :) Sisustus oli todella rentoa, kotoisalla tavalla jopa hieman epäsiistikin. Minun arvioni mukaan täytti Little Yunnan autenttisen kiinalaisen ravintolan kriteerit - ainakaan mistään turistirysästä ei ole kyse!


Peking jäi minulle (maailman huonoimman suuntavaiston omaavalle) neljän päivän jälkeen vielä täydeksi sokkeloksi, en löytäisi siellä yhtään minnekään ilman apua. En siis osaa kertoa tarkempaa neuvoa paikan löytämiseen, kuin että hypätkää taksiin ja antakaa kuskille tämä osoite: Donghuan Chenggen 28. Kiinalaiset häkkyräkirjaimet vielä olisivat elämääsi helpottava +. ;)

Nyt soi: Noah And The Whale - Introduction

2 kommenttia:

  1. Ei vitsi, mun on pakko joskus päästä Pekingiin :) Tääkin oli niin hyvä postaus, lisää lisää ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo you would like it! Onneks pääset pian sine Dominikaaniin sentään:) Oii kiitos paljon!!! <3

      Poista