maanantai 11. marraskuuta 2013

Päeva Piritas

Tänään oli hyvä päivä! Kävin aamulla Pirita Majandusgümnaasiumissa puhumassa 12-vuotiaille kutosluokkalaisille englanninkielen tärkeydestä ja kansainvälisyydestä. Nuoret kuuntelivat silmät pyöreinä kokemuksistani vapaaehtoistyöstä Angolassa, kesätöistä Disneylandissa, näkemyksiäni Virosta ja muista matkaseikkailuistani. Kyselin heidän matkakokemuksistaan ja että löytyykö heiltä kiinnostusta englanninkielen opiskelua kohtaan. Saimme hyvän keskustelun aikaan - minulla kävi tuuri, että kohdalleni sattui niin mukavat oppilaat. Niin ja arvatkaa vain olinko yhtä hymyä, kun opettaja jälkeen päin kehui pitämääni oppituntia, ja kysyi olenko koskaan harkinnut opetusalaa, että sopisin kuulemma paremmin kuin hyvin opettajaksi. Niille siis tiedoksi, jotka eivät tienneet, tähtään nimenomaan opetusalalle, joten opettajan sanat saivat aivan mielettömän hyvän fiiliksen koko päiväksi.


Pekingin yössä - oli aivan superhauskaa päästä veljen kanssa ulos!!


1. & 2. Kaksi hauskaa tapahtumaa yhdeltä viikonlopulta: Põhja-Tallinnin levyjulkkarit ja Tallinn Fashion Week. 3. Eilen Suomessa oli kiva päästä ajelemaan pitkästä aikaa.! 4. Toin vähän DVD:eitä mukanani.. Byebye opiskelu?


Arjen piristystä: hedelmäsalaattia oudoimmista hedelmistä, jotka Rimistä löytyivät. Mangoa, granaattiomenaa, passionia, pitahayaa ja annoonaa. Hyvää oli!


Onnistuneen aamupäivän jälkeen jatkoin hymyssä suin töiden kautta tänne yliopistolle, ja nyt lähdenkin kotiin kokkailemaan lohipastaa. Ihanaa viikon alkua kaikille!

Nyt soi: I Am Harlequin - Because He Loves Them Both

6 kommenttia:

  1. Mitä tarkalleen ottaen opiskelet Tallinnassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opiskelen Liberal Arts in Humanities -ohjelmassa. Suomeksi siis humanistisia aineita ;) Homma on toiminut niin, että ensimmäisellä vuodella kävin kaikki mahdolliset peruskurssit läpi (vaadittuina oli mm kirjallisuuden kursseja, filosofia, antropologia, sosiologia, kielitiedettä, jne) ja nyt toiselle vuodelle piti valita pää- ja sivuaine kokonaisuudet. Itse valitsin luovaa tanssia, nykytaidetta, kirjallisuusteoriaa ja filosofiaa. Laaja ja poikkitieteellinen tutkinto siis, mutta itse olen iloinen, kun saan opiskella näin laajalti kaikkea kivaa ja kiinnostavaa :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :) itse pidin monta välivuotta ja päädyin opiskelemaan ammattikorkeakouluun alaa, joka alkoi 1,5 vuoden opiskelun jälkeen tökkimään eikä tuntunutkaan yhtään omalta jutulta. Yritin hakea yliopistoon lukemaan kasvatustieteitä, mutten päässyt ja nyt pidän jälleen välivuotta ja mietin mitä ihmettä tekisin. Kaverini ehdotti opiskelua Tallinnassa, mutten ole kiinnostunut kauppa- tai oikeustieteestä, joten jäin vähän pohdiskelemaan tuota Liberal Arts- ohjelmaa! Kuulostaa mielenkiintoiselta :)

      Lisäkysymyksinä vielä: kuinka hyvä englannin kielen taito pitää olla voidakseen opiskella kyseisellä kielellä? Osaatko arvioida onko Tallinnan yliopistossa opiskelu ns. "samantasoista" (tarkoitan siis yhtä haastavaa ja työlästä) kuin Suomen yliopistoissa / korkeakouluissa vai vaikeampaa/helpompaa?

      Poista
    3. Eipä mitään, autan mielelläni.:) Itse olen ollut todella tyytyväinen tähän ohjelmaani, paitsi mitä nyt joissakin hallinnollisissa asioissa on ollut takkuiluja. Liberal Arts -ohjelma voisi sopia sinulle juuri senkin takia, että täällä pääsee kokeilemaan vähän kaikkea, ja näin saattaisit löytää sen oman juttusi.

      Englanninkielen vaatimuksina on ylioppilaskirjoituksista vähintään M, taikka yliopistomme englanninkokeesta läpi pääseminen, mikä ei ilmeisesti ole kovinkaan hankalaa. Ja kielimuurin takia ei kannatta jättää hakematta, minulla on niin paljon ystäviä, jotka ovat täällä opiskellessaan parantaneet englantiaan alta aikayksikön. Täällä siis oppii kieltä aivan todella nopeasti, vaikka alussa saattaisikin tuntua hieman hankalalta opiskella vieraalla kielellä.

      Tuohon en oikein osaa kommentoida, että onko täällä samantasoista vaiko ei. Jos kaipaat rehellistä mielipidettäni, niin suoraan sanoen epäilen kyllä, että täällä on hieman "helpompaa". Tämä perustuu kuulemaani mm Helsingin yliopistossa opiskelevilta ystäviltäni.

      Kysy ihmeessä lisää jos vielä jokin mietityttää :)

      Poista
  2. Moi! Oon kanssa kiinnostunut laajasti humanistisista aineista ja googlettaessani niitä löysinkin blogisi :) noihin edellisiin kommentteihin vielä: mitä kautta löysit tuon Liberate Arts- ohjelman ja miten sinne haetaan, pääsykokeet yms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva kun löysit tänne! :) 16-vuotiaana suunnitelmissani oli lähteä lukion jälkeen Austraaliaan opiskelemaan filosofiaa. Etsiskellessäni tietoa filosofian opiskelumahdollisuuksista Ausseissa, törmäsin Liberal Arts -ohjelmaan ja innostuin heti. Parin vuoden päästä olivat suuret suunnitelmani hieman kutistuneet, ja hain Aussejen sijasta Amsterdamiin opiskelemaan Liberal Arts -ohjelmaan. Sieltä ei kuitenkaan opiskelupaikkaa minulle auennut, ja äitini löysi Wikipediasta Tallinnan yliopiston, ja päätin hakea sitten tänne. Hakeminen tänne on todella helppoa - ensiksi lähetetään netin kautta omat perustiedot, lukiotodistukset sun muut, sekä kirjoitetaan lyhyt motivaatiokirje. Pääsykokeita ei ole, mutta haastattelu Skypessä on, jossa kysellään hakijan motivaatiosta ja tulevaisuudensuunnitelmista, sekä arvioidaan englanninkielen taitoa. Hakeminen tapahtuu täällä: http://www.studyinestonia.ee

      Toivottavasti tästä oli hyötyä :)

      Poista