tiistai 16. syyskuuta 2014

Peedi-kitsejuustu sandwich


Syksy on ehdottomasti suosikkiaikaani, mitä tulee ruoanlaittoon. Tähän vuodenaikaan ruokakaupoista löytää vaikka mitä ihanaa: kurpitsaa, sieniä, omenoita, luumuja, joitakin marjoja… Kaikkea tätä luomuna ja kotimaisena. En itse kuulu laisinkaan niihin, jotka intoilisivat kesäruokien helppoudesta ja yksinkertaisuudesta. Tykkään marinoida, pakastaa omat marjat, tehdä kastikkeita ja paistaa uunissa juureksia. Kokeilla ja säätää yksityiskohtien kanssa. Viime viikkoinen punajuuri-vuohenjuusto sandwichini oli tosiaankin aikamoista säätöä - oli omena-luumu kastiketta, yrteissä paahdettua punajuurta, rucolaa ja minttua, kurkkua ja punasipulia, ja jopa pannulla käyneitä saksanpähkinöitä. Säätö oli kaiken vaivan arvoista: lopputuloksena oli syksyn parhain sandwich, without a doubt.


PUNAJUURI-VUOHENJUUSTO SANDWICH


KASTIKE

Tarvitset:
Omenan
Luumun
Balsami-etikkaa
Makeuttajaa

Ohje:
Sauvasekoita omena ja luumu, kiehauta kattilalla balsami-etikan ja haluamasi makeuttajan kanssa. Käytin itse agave-siirappia, mutta perus sokeri sopinee myös.


YRTEISSÄ PAAHDETUT PUNAJUURET

Tarvitset:
Punajuurta
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Kuivattuja yrttejä, esim. timjamia, rosmariinia, persiljaa, basilikaa, oreganoa… you name it.

Ohje:
Viipaloi punajuuri pieniksi ja ohuehkoiksi kolmioiksi. Paista punajuurikolmioita pannulla oliiviöljyssä, mausta suolalla, mustapippurilla ja yrteillä.


LEIVÄN KOKOAMINEN

Tarvitset:
Saksanpähkinöitä
Oliiviöljyä
Vuohenjuustoa
Hunajaa
Ison viipaleen maalaisleipää
Omena-luumu kastikkeen
Yrteissä paahdetut punajuuret
Rucolaa
Mintunlehtiä
Kurkkua
Punasipulia

Ohje:
Paahda saksanpähkinöitä hetken oliiviöljyssä. Paista vuohenjuustokiekkoa molemmilta puolilta, lisää hieman hunajaa. Viipaloi kurkku ja punasipuli. Halkaise maalaisleipä, tee keskelle viilto, jonka täytät kastikkeella, rucolalla, kurkulla, punasipulilla, punajuurilla, vuohenjuustolla, mintunlehdillä ja saksanpähkinöillä.


Head isu.

Nyt soi: Tom Odell - Hold Me

6 kommenttia:

  1. Senkin laiska, mikä toi kaupasta valmiiks ostettu leib on?! ;) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ens kerralla myllään jauhotkin ite, sopiiko sitten? :D

      Poista
  2. Siis tarkoitat varmaan, että mylläät ne itse kasvattamasi viljat jauhoksi?!

    VastaaPoista