tiistai 2. huhtikuuta 2013

Throwback Thursday 20130404


Tämä kuva on otettu tammikuussa 2011, kun kävin matiikan ja fysiikan kertauskurssilla Lontoossa ylppäreitäni varten. Suoritin aikoinani kansainvälisen yo-tutkinnon, elikkä International Baccalaureate - tuttavallisemmin - IB-tutkinnon. Vaikka vuoteni IB:llä olivatkin monella tasolla todella rankkoja, ja vaikka kerran olinkin viittä vaille vaihtamassa jo tavalliseen lukioon, olen jälkikäteen todella iloinen suorittaessani tutkinnon ja niistä lukiossa vietetyistä vuosistani. IB ei pelkästään ollut akateemisesti erittäin kannattava juttu (=tämän olen huomannut täällä yliopistossa), mutta sain myöskin paljon kokemuksia, joita en välttämättä olisi tavallisesta lukiosta saanut. Meitä oli vuosikurssilamme todella vähän, n. 40 oppilasta, ja olimme loppujen lopuksi todella tiivis ja kiva porukka!:) Meillä oli etenkin abivuonna paljon yhteisiä tapahtumia, joissa opettajammekin olivat silloin tällöin mukana. En siis tietenkään tiedä mitenkä on laita ollut muissa lukioissa, mutta jotenkin tämä erilainen linjamme ja pieni porukkamme sitoi meitä yhteen eri tavalla, kuin miltä sivusta seurattuna vaikutti tilanne olevan esimerkiksi joidenkin tuttujeni kouluissa. IB ei ole myöskään toiminut ainoastaan yhdistävänä tekijänä omien luokkalaisteni kanssa, vaan aivan maailmanlaajuisesti kaikkien IB-oppilaiden kanssa. Oli vieras IB:läinen vaikka sitten Bulgariasta taikka Norjasta, aina on löytynyt yhteistä kivaa juteltavaa koulun pohjalta. Näin kävi sekä kuvassa esiintyvien tyttöjen, että melkeinpä kaikkien kertauskurssilaistemme kanssa Lontoosta, jotka olivat alunperin kotoisin ympäri maailman:) Loppuun vielä haluaisin toivottaa isot tsempit kaikille niille, joilla on IB-kirjoitukset aivan pian edessään! Hyvin se menee ja jos ei menekään, niin ei sekään niin vakavaa ole:)

Nyt soi: Ewert and the Two Dragons - (In the End) There's Only Love 

2 kommenttia:

  1. Toi IB kuulostaa vähän samalle, kuin armeija: se sitoo ihmisiä riippumatta iästä tai asuinpaikasta. Itse kävin ihan "tavislukion", mutta pidin myös siitä ettei koulumme ollut järin iso (n 80 oppilasta/luokka aste). Oppi ainakin tunnistamaan kaikki oppilaat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, enpä ole ajatellut asiaa tuolta kannalta, mutta näinpä kai asia vähän on:D Työmääräkin on varmaan aika vastaava molemmissa:D Jep, pieni lukioryhmä oli minunkin mieleen, mitta toisaalta tykkään olla nyt meidän 10,000 oppilaan yliopistossakin! Erilaista, ja puolensa molemmissa :)

      Poista